Детергент и перење на бебешките алишта

Discussion in 'Бебе' started by novamama, Jun 9, 2011.

1. pepus

pepus Истакнат член

A мене пак се ми вади ми го искака бодито завчера лом се напраи и пелената од широк повој исто и без претходно заперување директ у машина снег бели ми искачаат може е индивидуално

2. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Дали е индивидуално, дали мојов некоја утната серија кој знае...Јас предходно перев за мене и маж ми со дуел и задоволна бев...Незнам што да кажам...Овој сега катастрофа..А можда и дека свеки ми ги пере па така излагаат :D

lepadama and pepus like this.
  3. pepus

pepus Истакнат член

Ако и ги дадам на свеки и варикина да и дадам покрај прашок ништо, не знам како ама на мм оттаму сите облеки се избелени во боите а со останати флеки :D

danielka0507 likes this.
  4. anule88

anule88 Истакнат член

Едно прашање јас купив мерикс дечји сапун и ги исправ сите алиста новите многу убаво си примија миризба, но тие што ги имав стари од золвата некако не ми фатија миризба па планирам да го перам повторно па си викам дали би било убаво и омекнувач да му ставам? дека не се препорачува некако ми е страв ама па не ми мирисаат убаво :|

5. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Можеш да им ставиш од тој на Чико...Јас обавезно ставам омекшивач на Чико по малку..Белиот мириса многу убаво..

anule88 likes this.
  6. HEV

HEV Популарен член

јас користам мерикс бебешки прашок и дуел белиот што е за бебиња па супер е :D

UMUT and Nedzhla like this.
  7. Forko

Forko Истакнат член

нели сега треба да почнеме со перење на алишта..е ме интересира со што може да ги перам и дали во машина само нив да ги ставам? а и понатака дали треба нејзините алишта посебно во машина да се перат?

8. HEV

HEV Популарен член

јас ги пера со крпите за очи што се и банаарките па нз со тоа ако немам доволно од неговите алишта,не ги мешам со нашите дека сеуште е ма.

UMUT, Nedzhla and Forko like this.
  9. ikame

ikame Популарен член

јас на почетокот ги перев само нејзиниете али пошто се мали алиштата ставав и два чаршафа јоргански и така нон стоп а сега веке не сосе начите и перам со бонукс и не се замарм многу многу ни на почеток ни сега

Forko likes this.
  10. Forko

Forko Истакнат член

а смеам да ставам омекнувац? или треба baby све да земам?

11. ikame

ikame Популарен член

кога ги перев алиштата првпат значи сосе сите додатоци за креветче постелини алиштенца лигавчиња капи и др. со бонукс па омекшивач орнел сензитив со мајка и бебе на сликата бел е омекшивачот а после тоа кога ке ми текнеше ставав кога не нее морално и низ три води ги пуштав првин со прашак па со омекшивач па само со вода

Forko likes this.
  12. cecilia

cecilia Популарен член

Користам ист како и за нас, перам се заедно со дополнително плавење и досега немам проблем

ikame likes this.
  13. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Јас перам посебно негови посебно наши алишта , негови перам на два -три дена, со дуел бејби сензитив, и не ставам омекшивач,самиот прашок има супер мирис ...

pepus and Forko like this.
  14. katalina

katalina Популарен член

Postelninata i kebenceto gi isprav vo masina so Bonux i omeknuvac staviv.Alistencata gi isprav racno vo mlaka voda so bekutan sapunce.Velat prviot pat da ne se perele masinski alistata za da nemalo grcevi bebceto.

15. Forko

Forko Истакнат член

може нејзините алишта да се перат со течед детергент? и дали белите нејзини алишта да ги перам со сензитив прашок и се посебно?

16. Micika80

Micika80 Истакнат член

Јас од прв ден перам со течен персил сензитив за бебиња и сум презадоволна и од перењето и од мирисот, како да има омекнувач, многу убаво мириса.Перам на 40 степени и облеката е иста, не се крути, не менува боја, белите остануваат бели и после 10 перења.
    И внатре по совет на Мојра ставам лажичка сода бикарбона и лажичка алкохолен оцет, и супер ни се облеките, А бебе никогаш немало реакција од облека, иако има мнооогу осетлива кожа.

Forko likes this.
  17. Forko

Forko Истакнат член

лажичките ги ставаш кај детергентот или кај омекнувачот? за да ги повлече на крај или на почеток?

18. Micika80

Micika80 Истакнат член

Содата во детергентот, а оцетот во преградата за омекнувач ;)

Forko likes this.
  19. Forko

Forko Истакнат член

ќе пробам ;) фала ти :*

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Мое мислење е каков и да користите прашок ,најбитно е да се пере одвоено од другите алишта,јас така правев до година и секако два пати плавење.Зошто тоа е хемикалија било кој и да го употребите најдобро е да се исплави добро за да не остане нешто на ткаенината!