Дали некој има искуство со La Roche Posay Effaclar Duo? Премногу позитивни рецензии ми излегуваат, но бидејќи е малку поскап не сум сигурна дали вреди да се експериментира.
Слични се мегутоа не се потполно исти.Првата е смирувачка нега за мињете за масна кожа,додека второто е смирувачка нега за масна кожа плус делува и на неправилности ( лузни) од акни.Така да ти го испратиле според мене подобриот продукт од Ла рош.
Дали сте користеле некоја крема гел или серум на La Roche за митесери црнки отворени пори..? Досега немам ништо на La Roche па ако некој има користено нека сподели искуство
Разгледај низ темава имаме доста пишувано, ако плус кожата ти е мрсна линијата effaclar е за тебе. Јас задоволна бев од оваа линија
Тогаш ништо, таа линија е за мрсна кожа. За сува, toleriane е подоодветна ама немам многу искуство со таа линија , само кремите дневна и ноќна ги имсм користено и беа супер, хидрираат одлично. Ама не можсм да кажам дали би помогнале за митисерите , црнките..
Сикапласт кремата Баумани и гелот за миење ЕфКлиар ги користев во комбинација. Искрено лицето ми стана катастрофа. Комбинирана кожа имам. За кожни заболувања како дерматитис и егзема е ок.
Па членките рекоа цицапласт да не се употребува нонстоп, не знам како така. Таа е повеќе за сува кожа, за акни, за заздравување на кожата после тетоважа. Ефаклар гелот е супер. Ти имаш комбинирано-сува или мрсна?
Кажа дека си ја користела комбинирано па претпоставив нон-стоп. Не се става на цело лице туку директно само таму каде што имаш акни.
Повторно со претпоставки. Знам како се користи. Има поделени мислења дека на некој му одговара на акни само, на друг на цело лице.
Имам комбинирано мрсна кожа, ми се појавуваат акни одвреме-навреме, имам црнки и некои флеки. Дали би ми одговарала оваа комбинација на продукти? за сабајле, за навечер? Или да ги земам мицеларната и гелот и само првиот крем (нетониран) и за наутро и навечер?
Од таа линија на креми од ефаклар, за наутро можеш да ја земеш таа со спф 30. Опаковката е иста, само спф 30 пишува. Јас тонираната ја имам и ја користам некогаш наместо пудра. Гелот, мене тој зелениот не ми се допаѓаше. Синиот подобар ми беше. Плус пред кремата додади го и серумит до вит Ц на Ла рош. За навечер можеш обичната крема на Ла рош.
Ти го препорачувам дерматолошкиот гел за миење лице ( цицапласт б5). Задоволна сум ептен и не ја суши кожата. Зелениот го имам ама не сум го пробала,а плавиот многу ми се допаѓаше, јас две пакувања потрошив од него. Од кремата ефаклар без спф исто така сум задоволна, лесна е и брзо упива идеална за мрсна и комбинирана кожа. Ја препорачувам како универзална крема. Оваа со спф ја планирам за потопли денови но, ти ако сакаш можеш и сега да си ја набавиш.