1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LADY GAGA модна икона или модно промашување?!?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 21 октомври 2010.

1. litllemonster

litllemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
    секој има свое мислење,така?епа јас ке кажам дека многу си ја сакам гага едноставно сум опседната со нејзе.На моменти знае многу да ме изненади се облекува убаво,но понекогаш претерува нема да лажам,но поради тоа како да ја сакам уште повеќе.Сепак би кажала дека да таа е модна икона бидејки каде и да оди каде и да се појави крева прашина папараците обавезно ја следат и сите сега во холивуд се обидуваат да бидат како гага па дури и тука... ете тоа беше моето мислење поздрав до сите феминки :*

На Mackaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Прво да кажам дека не сум фан на ЛГ!
    А сега мислењето: модна икона може да биде некој кој ги поместува границите на модата, чиј стил може да се прати. А стилот на Гага дефинитивно не може да се прати. Дефинитивно ниедна девојка нема да излезе во град со месо на главата, или се лажам? А таков е стилот на Гага, екстравагантен. Добро, тоа што таа го носи е чист шоу-биз и е сценски стил. Но, како што реков модна икона е нешто друго, а Гага не е.
    Но, не можам да речам дека е модно промашување. Добро знаеме какви реакции предизвикува кога ќе се појави со нејзината облека. Не секогаш тоа што го носи го носи зашто сака, си прави бизнис девојката, добива на слава и тоа и одговара. Затоа ги носи парчињата кои ги носи.

На DeDee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    LADY GAGA модна икона или модно промашување?!?
    Модно промашување...мое мислење за облекувањето :puke:
    Од нејзе слушам едно 5 песнички и толку...добро што ги имам на телефон,немора да ја гледам... :lol: во тие нејзини костумчиња...
    :)

4. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    4.538
    А знаевте дека добила награда дека била модна икона?? :tmi:

5. DeDee

DeDee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    модно промашување!
    песните и се убави! за нив немам замерка :x ..ама спотот коа ќе и го видиш.. :puke:
    многу грдо и глупаво се облекува! според мене

6. SieIstDieSonne

SieIstDieSonne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    72
    и модно промашување и музичко промашување. :puke:

7. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Ахам, да, и пак велам дека е модно промашување! :D

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Според мене дефинитивно модно промашување ретко кога ќе облече нешто убаво сепак секој си има свој стил најбитно е да знае како да го носи тоа што го има на себе не ја сакам Lady Gaga ама морам да признаам дека во некои моменти сум изненадена од нејзе се разбира пријатно некогаш ми изгледа преубаво облечена сепак секоја чест на нејзината храброст да се појавиш во облека од месо или пак гола ко од мајка родена Ч) сепак тоа е нејзин стил хах ко да биде зборена и интересна во јавнос тоа е смислата на шоубизнисот

9. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Иако ми се свиѓаат нејзините песни и фактот дека не ја интересира што другите мислат за неа, сепак мислам дека е модно промашување.А врв на нејзиниот моден неуспех беше тоа фустанот од месо :puke:

10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Модно промашување, дефинитивно!
    Премногу претерува, од некои комбинации ми се гади буквално.
    На пример таа со месото.Како може бе месо да носи, тоа не ми е јасно :puke: .
    И не е само таа има уште милион такви.Ајде на сцена така да си облечен ама и во приватен живот бе, незнам дали знаете за тоа на аеродром кога паднала од превисоки штикли.Исто и премногу претерува со тоа шминката, видов една слика без шминка и како 50 години да има не 20 и нешто.
    Ако не би се облекувала така немаше ни да биде толку популарна, само за неа да се збори, насловните со неа.Би била просечна пејачка, со просечни гласовни способности и песни.

11. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Добра беше на почетокот а сега ми досади стилот=/

12. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    модно промашување , дефинитивно

13. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Грознаа..ПРОМАРШУВАЊЕ во секој поглед и музика и стил на облекување и све !

14. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Кога ја гледам значи ми се гади која модна икона брее најголемиот промашај што сум го видела во животот :x

15. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Дефинитивно модна икона...
    Секој костум си е приказна самиот за себе,а тоа што сме ние малце конзервативни е друга работа! :)
    Не гледајте на костумите како облека за шетка на кеј или за излегување во клуб.
    Гледајте на нив како начин на изразување и уметност во облекувањето. ;)

16. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Баш така.

Лејди Гага е УНИКАТ :)

17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Тотално промашување и на моден и на музички план.И поштедете ме од приказните дека е уникатна,оригинална,своја и бла бла бла.Фустан од месо,рогови на глава и штикли од 50 сантиметри.На секој лудак може да му текнат такви луди и бизарни идеи но тоа не значи дека има стил и дека е модна икона.Модна икона е некој чии стил би сакале да го имаме а мислам дека никој нормален не сака да се облекува како Гага.

На Mare-4 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mare-4

Mare-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Има убави песни, но многу претерува со стајлингот :rofl:
    Иако е убава, таа насила се прави грозна :fubar: :worried: :worried:

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Каква модна икона бее :puke: таа со тој нејзин стил е уникатна не велам не, но сепак знае да претера :)

20. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Не сум многу во тек со она што се случува во светот на модата (па така ни со стилот на Лејди Гага) :$ . Но, сепак знам колку си е девојката контроверзна и во поглед на тоа прашање. :lol: Во тој однос, би рекла само дека без разлика дали нејзиниот стил е во согласност со модата или не, дали е инспирирана од 50-, 60-, 90-те итн., таа е оригинална на свој начин.

Мене не ме интересира дали за да си оформи свој имиџ и стил требало да се инспирира од некои лични идоли, туку на еден или друг начин успеала да биде своја - добра за некого, лоша за други. Па, на крај и краеви ни она што е во мода не е секогаш Најдобро. Напротив. Подобро нешто кич, а да ми се допаѓа отколку ин, а да не се чувствувам добро во сопствената кожа. ;)

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.