Сакам да прашам дали во ваикики можеш да заменеш купен производ од една продавница во друга. Пример купен од Штип во ваикики да го замениш во Струмица или Скопје.
стигната е новогодишната колекција во Вајкики? Со бебенцето не сме успеале да погледнеме. Има ли и за дома работи, укравчиња?
Dali vo Vajkiki poveke nema da nosat golemi broevi od 44 pa nagore? Denes bev, zimnata kolekcija na bluzi e od S do 2XL.
Јас имам забележано до 48, општо ова. Моментално носам 44 или 46, често си наоѓам облека за мене (освен фармерки, пантолони и сл немаат поголеми бројки обично). И до 3XL најмногу од блузи имам приметено, но зависи од моделот и дали се oversized.
Da, do 48 broj se ( kosuli, pantaloni) , a bluzi do 4xl imam videno..Ama posleden pat koga bev bluzite od zimskata kolekcija im bea do 2xl, pa zatoa pomisliv da ne ne nosat veke pogolemi broevi.
Во дуќанот во Дајмонд вчера имаше 3xl и 4xl од некои блузи. Ама, нивните алишта се доста растегливи и широки, па некоја која вообичаено носи 3xl комотно може да влезе во нешто од 2xl (дури и 1xl).