Кога бев бремена со машко ја имав и тоа темна. Сега сум бремена со женско 25 недела уште ја немам и тоа воопшто
Со првото од средина на второ тромесечие се појави и тоа баш се гледаше. Сега сум почеток на трето тромесечие и сега почна да се забележува , и двете машки.
Кога носев девојче во 16 недела се појави и може година ипол ја имав. Сега со машкото исто тогаш ми искочи и после 6 месеци само обледена мие малце.
Ве прочитав и ме заинтересира зошто на некои трудници им се појавува а на некои не и решив да побарам низ интернетов. Причина за линеа негра е повишување на хормон во бременост наречен melanocyte-stimulate hormon кој истиот предизвикува melasma или флеки по лицето или потемнување на брадавиците на градите. Станува по темна околу 23та недела од бременоста и исчезнува неколку месеци после породување. Линеа негра по ретко се појавува кај жени со светла кожа а многу е по честа кај жени со темна кожа. Што значи нема врска дали носите машко или женско бебе, може да се појави и со двата пола ако гореспоменатиот хормон е покачен. Во двете мои бремености не ми се појавила таа линија, за првата ќерка не памтам но сега за втората памтам дека доста ми потемнаа брадавиците а малава е родена со таа линеа негра и еве сега е 1 година и сеуште ја има.
Имам светол тен, ми се појави при крај на бременоста, светла линија, родив машко бебе. @srekice и кај мене е исто Едвај чекам да ја снема.
Јас носев женско ми се појави околу 28 недела.... Имам светол тен ептен а линијата беше баш темна... Ја имам уште еве 3м после породувањето.... Брадавиците не ми се потемнети..
Здр во врска со линијата што се појавува во бременост имам и јас ми беше потемна а сега некако ко посветла ми изгледа а сум 16 недела ја имам некаде од пред 3 недела.Чудно ми е зошто избледи така ?