Прво од 6ти ми се појави од папок до гради. После 7ми од папок кон венерин брег. Двете беа многу бледи, ама како ми напредува бременоста се сѐ потемни. Знам примери кои немале linea nigra до сам крај, ниту после породување.
Јас немам сеуште ни линија вертикална потемна (linea negra) може дека е сеуште рано незнам а за папокот само ме зачешкува дека кожата се тегне а промени околу папокот немам.A citam i nema pravilo da se pojavela.Sestra mi so ednoto dete ja nemase i po 7 god.vtoro dete i togas ja imase.
Ja imam linijata.Sega odi od papokot nagore veke se poznava.Ama okolu papok mi e ko modro neznam dali e Normalno
@stevemila Да! Мене ми е ептен потемнето местото околу папокот. Ваљда кај сите е различно и зависи од пигментација.
Јас сум 17недели и веќе ја имам линијата од долу до папок ми е Комшивка моја исто и беше потемно околу папокот.. Валјда сите различно..
Kaj mene od laparaskopijata.Plus so imav pirs.Dva pati sum bockana i bilo omeknato mestoto.Mojata linea negra od stramnata koska odi gore skoro do gradite.Epten temna e veke
Јас ја имав и се уште ја имам иако веќе еден месец сум породена не знам до кога ке ја имам кога се губи.
Јас си ја имам. И неа и пигментација околу пупаче со иста нијанса и излезено пупаче што штрчи што и да облечам
И јас ја имам уште од крајот на прво тромесечие ми се појави од папокот надолу, а сега е веќе од под гради до долу. Плус пазувите ми се некако како потемнети, прошарани. А папокот не ми е излезен само оптегнат и е потемнат во форма на срце
Јас прва бременост убаво темно изразена до горе и околу папок црна ја имав.. а сега ич ич, мн малку имам доле ама таа е од првата бременост што не избледе скроз Ја прашав матичната што се должи што ја нема.. рече дека се појавува од некој хормон што се лачел од постелката... кај некои повеќе па затоа се појавувала.
И јас ја имам цело време, од горе до долу + потемен папок. @stevemila можно е од лапараскопија, баш како крукче е потемно и вистина е мек многу папокот.
@mariz значи не исчезнува скроз ? Јас ја имам после 20 нед, сега поизразена, темен ми е и папокот ама не ми е излезен скроз има еден дел одозгора што штрчи и се познава на облека Многу е мек, да.
Јас имам темно кафена линија по вертикала низ целиот стомак уште од почеток на второ тромесечие... велат исчезнува после породување, а поим немам зошто се појавува, веројатно поради засилена пигментација... јас и труднички флеки си добив по лицето, а и надусните ми се потемни :/ се надевам се ќе се повлече