Многу и се чудни нијансите, откако ќе намачкаш треба да почекаш некое време за да видиш дали ти одговара. Има средна покривност и го држи лицето подолго време мат (тестирано со аура подлогата за мрсна кожа).
@Platoniclover15 напиши swatches за двете пудри па спореди ги баш , единствено така можеш да си погодиш боја @GeoDidi убаво мат го правеше моево лице , ама како што ти рече м.лејди нијансите се утнати темни портокалови , и не зборам само за оваа пудра туку за сите пудри на Лореал
Космо имаат попусти на неколку од пудриве, една од нив е оваа на лореал. Што мислите, дали би одговарала на кожа што не е ни премногу мрсна, ни премногу сува. Ми треба покривна и не толку тешка, да ми го прави лицево природно, затоа што почнав да користам пудра секој ден.
Одлична е, баш за нормална кожа преку ден. Infallible e со поголема покривност а оваа баш дава природен изглед. Само нијансата да си ја погодиш.
Дали само мене true match ми е чудна во составот? Покривна е и не ми е тешка, што е сосем океј за мене, но е многу течна и на лице како да се "суши", ама не се суши буквално, мислам океј е. Ама дали е таква пудрата вообичаено или нешто не е во ред со мојата, затоа што сум навикната на погусти, даааелку погусти.
Пудрата е баеги течна, не верувам да е до твојата само. И јас го имав скроз истиот впечаток за неа. Ми се допаѓаше многу како покрива, ама на моето лице не стои ни саат време, одма избива масно во Т-зоната. Не е за мојот тип на кожа во никој случај, без разлика што ја убија од фалење дека одговарала и за масна кожа - кај мене се покажа доста слабо. Плус не можев да си најдам добра нијанса па скроз ја баталив. А не е лоша пудра, за таква формула ептен добро покрива и убаво легнува на лице.