Многу и се чудни нијансите, откако ќе намачкаш треба да почекаш некое време за да видиш дали ти одговара. Има средна покривност и го држи лицето подолго време мат (тестирано со аура подлогата за мрсна кожа).
@Platoniclover15 напиши swatches за двете пудри па спореди ги баш , единствено така можеш да си погодиш боја @GeoDidi убаво мат го правеше моево лице , ама како што ти рече м.лејди нијансите се утнати темни портокалови , и не зборам само за оваа пудра туку за сите пудри на Лореал
Космо имаат попусти на неколку од пудриве, една од нив е оваа на лореал. Што мислите, дали би одговарала на кожа што не е ни премногу мрсна, ни премногу сува. Ми треба покривна и не толку тешка, да ми го прави лицево природно, затоа што почнав да користам пудра секој ден.
Одлична е, баш за нормална кожа преку ден. Infallible e со поголема покривност а оваа баш дава природен изглед. Само нијансата да си ја погодиш.
Дали само мене true match ми е чудна во составот? Покривна е и не ми е тешка, што е сосем океј за мене, но е многу течна и на лице како да се "суши", ама не се суши буквално, мислам океј е. Ама дали е таква пудрата вообичаено или нешто не е во ред со мојата, затоа што сум навикната на погусти, даааелку погусти.
Пудрата е баеги течна, не верувам да е до твојата само. И јас го имав скроз истиот впечаток за неа. Ми се допаѓаше многу како покрива, ама на моето лице не стои ни саат време, одма избива масно во Т-зоната. Не е за мојот тип на кожа во никој случај, без разлика што ја убија од фалење дека одговарала и за масна кожа - кај мене се покажа доста слабо. Плус не можев да си најдам добра нијанса па скроз ја баталив. А не е лоша пудра, за таква формула ептен добро покрива и убаво легнува на лице.
Здраво Имам розацеа и суво лице , јас стварно не знам која пудра да ја земам ....на боржуа гледав ,ми рекоа не е за мене не е покривна , некоја true match така нешто исто ми рекоа нема да покрие што да земам каква пудра да ми го покрие црвенилото ?? Ќе ја означам @koritsaki како поискусна
Фала ти зошто Буржуа Хелти микс е средно покривна, не е ко паштета ама не е и некоја лесна пудра, зошто не пробаш од тестер? Тру мач на Лореал е исто за сува кожа ок , но е по лесна пудра.
Не би ја препорачала true match, премногу е течна и многу брзо оксидира, јас цело време имав чувство како да сум ушлакана на лице а исто и јас имам пресува кожа.
Iskustva so loreal true match nude? Kakov prajmer da zemam,kako da mi bega pudrava od lice koga blendiram,so vlazen blender,i nekako tecna. Probav so essence bouncy plump smoothing primer i ten!sational od catrice. So catrice kako podobro ama sepak ne e toa toa