Сестра ми има две ташни од Луј Витон. Плесна 900 евра, ама се исплати, маста им ја извади. Оваа ја купи уште првата година кога дојдовме во Виена и беше 300 евра. Спојлер Вторава си ја купи сега во октомври за матура да се почастела, 600 евра. Спојлер
Имам една ја купив од Милано пред 2 години,во Македонија не вреди да ја носиш освен тој што разбира сите ќе мислат дека ти е од на пазар купена,многу се квалитетни убава кожа и се мојата ретко ја носам во Македонија најчесто само надвор.
Фрлајте камења и дрва, ама, оригинал или фејк, поголем кич од овие кафениве торби, па и марами, чевли и тракатаници што се цели испишани со логото - нема. Не зборам целокупно за брендот, ама ги видам ли гореспоменатите на некого, на лице место ми иде да им ги земам од раце и да ги спалам.
Хахах, мислењево ми е страва, значи.. Ова сум го пишала пред неколку години, така сум мислела тогаш, сум размишљала поинаку.. Не мислам сега така, фалаимнабоговите Сепак не мислам дека ако некој сака да носи ЛВ е материјатист, не се расфрлај одма вакви сте, такви сте.. Да не бидам оф, со овој памет сеа уопште не сакам да носам нешто што оддалеку удара у очи еве, видете ме што имам.. Повеќе сум за посуптилни ствари..
Грешка си.Не те нареков материјалист заради тоа што наводно носиш луј витон. Туку бидејки не убедуваш дека брендот-името на ташната давало посебно чувство кога го носиш. Те прашав кое е тоа чувство?Чувство на срека,поголема вредност или што?Сеа не се правдај јас вака,јас така...
Ни среќа, ни чувство на поголема вредност.. Издоеност од другите, тоа ми било тоа чувство тогаш. Воопшто не ти се правдам, не гледам потреба за тоа.. Кога ќе ми бидеш некој фактор во животот, можеби тогаш.
Кој што има и колку има не ме интересира, ама темава ме потсети на сцена од филмот Leap year. Главните ликови имаа интересен дијалог на тема Витон, кој комплетно го опишува снобизмот на едната страна и потсмевањето на другата.
Ги пробав овие, и мислам дека најлошиот пад на штикла што некогаш сум ја облекла, не можев три чекори да направам. Ама затоа, прекрасни се.
Би дала пари единствено за city steamer. Безвременски убава чанта, елегантна и тотално во мој стил. Речиси се друго од брендов ми е кич и пренападно.