Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    @Mrs. right Леле, тие сме на темава 3-4 само што пишуваме опседнати со Лаш, срам ми е веќе што секој втор пост ми е во темава. :rofl:

Сакав да ти кажам за маската со кафе, има многу богат мирис на кафе и нешто слаткасто во исто време, gourmand мирис, но за жал, бар од мое искуство, ја пробав еднаш маската од тестер и грутките кафе ептен гребат, лицето ми се направи цело црвено, а искрено немам толку осетливо лице, имам користено јаки хемиски пилинзи и ми се нема вцрвенето лицето така.

Ама погоре ја спомнав Beauty Sleep маската, таа мириса пре до бро, ептен опушта, лицето ти е после меко и нежно, прави благ пилинг ама не се толку груби честичките како во маската со кафе. Јас ти ја препорачувам и таа во иднина да ја пробаш.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Не сте само вие @blueeparadise, јас ако не пишувам, редовно си купувам од Лаш. Шампони и сапуни повеќе, и Аромако секако. Jumping juniper и Seanik редовно ги користам од шампоните, од сапуните за тело Figs and leaves, Sultana of soap и Honey I washed the kids.
    Aromaco го користам со години, и нема подобар дезодоранс, секогаш му се враќам. Маски, креми, парфеми не користам, иако ми дале тестери, не сум се осмелила да земам нешто. Парфемите ми се преблаги, не сум таков тип јас, повеќе сакам свежи и лесни мириси.

На senza.parole, Mrs. right, blueeparadise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Rovena

Rovena Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    40
    Дали сапуните бавно се трошат? Сакам да пробам ама гледам прилично се скапи. @Annath Figs and leaves, Sultana ofsoap дали имаат свеж мирис? И јас повеќе дакам свежи мириси на парфеми, ама еве Honey I washed the kids гелот за туширање што го добив како тестер многу ми се допадна.

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Па не се трошат брзо. Јас имам екстремно сува кожа, и периодов ми одговара Sultana of soap. Мирисот е како ванилест, пудрест, некоја нотка на овошје, не е свеж, исто и Figs and leaves. Недостаток е што после три четири миења не го осеќам мирисот исто ко на почетокот, а парчињата се големи, мене ми траат во просек 2 месеци, некогаш и повеќе оти ги користам наизменично и само јас се бањам со нив, моиве не ги сакаат баш.

На Antolinaa, Rovena и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    @Rovena и мене не ми се трошат брзо сапуните, sexy peel јас го имав и тој беше баш убав свеж овошен мирис, на портокал , цитрусен мирис, одличен беше , истиот сега мислам го немаат во продажба

@Annath штом имаш сува кожа ако не си го пробала пилингот со пчелката некогаш пробај го, освен што прави пилинг остава и некој слој како крема да си нанела на кожата , јас по него не нанесувам крема толку што е хидратантен.

@blueeparadise
    Не е воопшто срамота :D, јас не знам кај се членките што имаат коментирано оддамна на темава :D
    Сега други од форумов што немаат пробано производи Лаш воопшто допрва ќе се заразат :P:lol:

Последна измена: 24 декември 2023
    На DaisyDream, Rovena и Annath им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.239
    Стварно ова не е нормално бе, опсесија баш.:drunk:
    По неколку пати дневно го отварам сајтот. :D

Фала ти за предупредувањето и за препораката. (y)

Ќе видам како ќе ми делува мене, ако не ми прија, тоа е, нема везе, битно убав мирис на кафе ќе душкам.
    Манијак сум по мириси стварно. :D

На koritsaki и blueeparadise им се допаѓа ова.
  7. Sofijaaaa2001

Sofijaaaa2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    35
    Koi vi se top preporaki od Lush za nekoj sto nikogash nemal upotrebeno nivni proizvodi? Sekogash gi merkam no nikogash da kupam nesto, no sega ke stigne plata i sakam nesto kako za pred nova da si kupam. samo da ne e bath bomb

На bookslover и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    @Sofijaaaa2001

За мене топ работи од Лаш се: мирисите Lust и Let the good times roll , маската за лице Cup o coffee, пчелката пилинг, чистачите и сапуните за лице зависи од типот на кожа ( Let the good times roll, herbalisam, charcoal soap) , кремата за лице Vanishing за мрсна кожа склона кон акни, шампоните Jumping juniper/seanik. Никогаш не ми се здосадуваат :)

На senza.parole, molikaMk, bookslover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.264
    Оддамна ги меркам парфемите на лаш и не знам кој да го земам. Колку мл се, која цена, колку траат? Јаки се на мирис?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663

Секој си има различен вкус кога се работи за парфеми, мене лично ми се допаѓаат јаки парфеми , Let the good times roll е многу зборуван овде , спреј за тело е и е јак ама благ и е траен. Lust e парфем и е исто многу траен, ама многу јак и мириса на јасмин... ги имав и Breath of God кој што не ми се,допадна воопшто , American cream мириса прекрасно ама не е воопшто траен. Vanillary е исто тежок мирис, на чиста ванила. На пр мајка ми не може ни еден од нив да поднесе

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.264
    И јас сакам ептен јаки парфеми хахахха. Траат долго откако ќе ги нанесеш на тело?

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663

Да,да, траат :)

13. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    1.964
    Јас го користам Super Milk,мирисот се задржува со денови. Предобар е

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    @Shugarspice планирам да го земам super milk, гледам доста се задоволни :)

Туку, некој да не ја има пробано кремата Gorgeous , вреди ли да се даде 3000 ден за таа крема? :lol:

15. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.680
    @koritsaki Let the good times roll sprejot koga go kupiv, ne bev wow od mirisot i mislev ne mi mirisa dolgo. A bukvalno kade i da vlezam, od market, rabota, apteka, na ginekolog, ama bukvalno sekade, site prasuvaat koj donel blago za jadenje, mirisa na nesto slatko :D I jas taka skromno vikam: Jas suuum :D
    Da mi preporacas nekoj sprej drug, ne mora da e slicen.
    Planiram sega toj deo sapunot kako i da se vikase, posto pred porod sum pa ne sakam klasicni stikovi ako dojam.
    Mirisnav togas eden parfem, na limon mirisase mnooogu mi se dopadna, Love cinam bese, ama poskapi se dosta pa parfemite. Sprejcinjava mnogu okej cena imaat. A ne mozam da odam da mirisam, kako klen sum cekam bebe da izleze denovive.

16. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    19.683
    Ако ти се допаѓа лимон, тогаш пробај ги од спрејовите Zesty и Dad’s garden lemon tree. Исто и Sakura има ноти на лимон и портокал.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663

Twilight ѕирни го , јас го мириснав вчера и мириса нешто како лаванда и ванилесто , во Сити мол го немаа па ќе видам во Ист гејт. А моментално отворив и доста парфеми па тој следен ми е на листа за пробување.

Од парфемите Vanillary , Lust се супер ама мн мн јаки се , тие мора,да ги пробаш зошто може да не ти се допаднат

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Каде го има Death and Decay? И дали си го пробала?

19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.239
    Чоколадниов крем фантастично мирисааа. :inlove:
    На преубаво чоколадо, од оние со висок процент на какао. Сериозно ко на една торта со белгиско чоколадо ме асоцира.:inlove:

IMG_20240102_114051711~2.jpg

А маскава со кафе стварно јак мирис има, ко кафе да пиеш.

Не сум ги пробала уште на кожа.

@koritsaki и јас ја искористив таа опцијата да им пишам кои тестери ги сакам и ме испоштувале. :inlove:
    Значи може вака сама да си бираш, топ.(y)

Од тестериве само мирисот на Lord of misrule не ми се свиѓа, :| некако тежок хербален мирис е, не ми е по вкус, другите ок се, задоволителни. (y)
    Највише ме воодушевија Lime bounty и Once upon a time. Би ги купила тие некад. Свеж пријaтен мирис.

Сеа уште една нарачка напраив у меѓувреме, сапуните Sultana of soap и Honey I washed the kids заедно со уште 6 други тестери и завршувам.
    Што е многу, многу. :emo:

Последна измена: 2 јануари 2024
    На Antolinaa и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.051
    Ај сподели каде им пиша за тестери? :lol:
    Ќе правам нарачка па, да си пробам среќата. :wasntme:Инаку сите тестери што им ги побара ти истратиле?

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.