Јас би ти рекла да си ја слушаш интуицијата. Лично можеби би пробала да истерам уште недела дена, максимум две, чисто да видам дали впечатокот ќе ми се смени и би го баталила ако не ми прави мерак. Ако не ти се допаѓа, не ти се допаѓа и готово, не се оптеретувај штом не ти остава добар впечаток.
Да ве прашам вие што користите од сапуниве, како ги чувате? Треба некои посебни услови или? Ко меки да се, се мислам да не се стопат, сигурно на ладно место треба. Посебно овој Sultana of soap премек е некако. Спојлер Сите тестери им ги собрав ццц. Од прилика тие од 100 грама колку би траеле?
@Mrs. right Треба да, јас ги чував во кутија за сапун, ама формата им е чудна и не ја собира во обична кутија, секогаш ми излегуваше од страните, а и да го исправев па не можев да го затворам кутивчето. Имаат они специјални кутии мислам за сапуните, ама и таму не знам дали ќе ти ги собере, зависи од грамажата. После бањање, сапунот остај го во отворена кутија да се исуши и пази да нема вода внатре, зошто од мое искуство многу брзо се топат. И дур се бањаш, исто подалеку чувај го од млаз вода додека се плакнеш. Јас иначе да ги известам сите желни души дека од денес до 8 фебруари имаат 50% попуст на новогодишните/божиќните колекции и на некои други производи. Ако се само тие производи што се на страната на попуст, јас искрено се разочарав. Барби пилингот и шампонот не се на попуст, и до вчера имаше од оние подарочињата конкретно со Lord of Misrule, исто и спрејот од таа линија, денес магично ги снема. Сапунот и плочката за масирање им се со иста цена. Во глобала, два пилинзи за уста им се на попуст, сапуни, бомби за во када, и Snow Fairy производите.
Не земав таква кутија, го стаив у една проѕирна ќесичка ама ептен се топи овој Sultana сапунов, мене на глина ми личи, а не на сапун. Премногу мек, не знам дали си го имала тој, буквално со прст ќе го згмечиш и ќе формираш фигури. А преубаво мириса, додекa Honey потврд е, тој па уште поубаво ми мириса. Осеќам дека одма ќе се стопат. И беше плус тоа у контакт со вода. Ама не, и коа ми стигна многу soft некако, таков ваљда си е. Ај пробав, пак тешко сапун да зеам, сепак геловите се попрактични 100 пати, не сум научена со сапун и не се снаоѓам. За ова попустов видов ама слабо ептен како што викаш, нема многу производи. Не знам Snow Fairy дали вреди спрејот да се има, лосионот ми се допадна. Нареден месец здравје, доста е, штом и тогаш уште ќе бидат на попуст.
Devojki stiti li od pot najvazno? Jas posto dojam, neli bez aluminium deo, probav eden na alverde deo krem so soda, deo rol on na alverde isto, deo rol on na weleda, i eden na Ben&Anna stik, ama so site se zamirisuvam. Vise ne mi se trosat pari zaludno, edno bar da ne se smrdeese
Би ти рекла да го пробаш, ама некако не сум баш надежна дека би помогнал во случајов. Сепак почекај уште некоја од женскиве да пише, ако се најде некоја што го користела Аромако баш после породување.
Истата мака ја имав од сите природни замирисував, вклучувајќи и овие што си ги пишала како и ова на Лаш. Спасот го најдов веќе година дена и повеќе во ролонот на Лавера на Белина, одличен е а потполно природен.
@anastasijaki @Mishela Fala zenski, ke go probam ova Lavera sega, Aromacovo ke go ostavam koga nema da se potam 24h Inace edvaj cekam da potporasne bebo, da pocnam da se stracam so sprejovive. Me cekaat, me vikaat... Sticky dates sprejov mislam go nema kaj nas. Od gelot za tusiranje mi dadoa tester, mi se dopadna mnogu.
Ајде бе, со денови чекам коментари од тоа што сте си купиле од попустот-нема )))) Јас си земав неколку работи. Денес го пробав сапунот за тело Demon In The Dark. Опишан како комбинација од свеж сок од јаболко, каранфилче и кул нане, мене ми е чист минт, и тоа фабрички, исто како мастиките МИНТИ што беа порано, од Турција. Скроз исто! И, не очекував-ми ги исуши рацете после туширање. Телото, гледам, некои акни ми ги исушил. Не се проверив да видам ми ја исушил кожата и на други места, ама немам такво чувство. Мирисаше убаво после туширање во бањата и ходникот, ама на мене мирисот не остана. Очекував дека ќе. Да не заборавам дека ја лади кожата и не го препорачувам за студени денови. Баш ме чуди што е дел од есенска колекција... Претходно го пробав пилингот за уста Candy Corn. Опишан со: „...Носталгичните ноти на слатките бонбони ќе ви вратат среќни спомени. Растриј те ги усните со масло од бразилски портокал, рицинусов шеќер и масло од јојоба за бакнежи со вкус на бонбони.“, јас чувствувам мирис на некои ментол-бонбони, а очекував поинаков. Како и да е, убав мирис е, не е како на сапунот што го споменав, поприродно делува. Ефект? Појма немам, искрено. Еднаш само ставив. Го земав чисто за проба, едно од поевтините нешта на попустот е. Сигурно нема да купам по редовна цена, само сакам да пробувам новитети (нешта кои ги немам пробано). Како ќе пробувам од другите продукти-ќе давам описи тука. И, ајде, ве чекам со коментари, како што реков! П.С. Смее ли сапунот за тело да се користи на лице? Јас и лице измив денеска... Одма ставив крема и не знам дали ми ја исуши кожата или не.
@theunforgiven ја нишо брат, криза фати не ме ни привлече нешо посебно попустот. Сакав Snow Fairy спрејот ама си викам не се глупирај, не ти треба не е зорт заман, и ќути си, трај си. Не е тоа сапун за лице, за тело е, сакаш да ти ја исуши кожата, не си играј. Не е за лице, си има посебни за таа намена. ____________ Туку да си кажам за сапуните што ги земав претходно. Sultana of soap неславно заврши у канта, долга прича ама не ми се ни погоди. Премек, се топеше, мирисот убав и свеж, штета баш ми е криво што вака испадна и не ги задоволи моите очекувања. Honey I washed my kids сапунот затоа е топ. И мирисот баш ми се свиѓа, планирам и спрејот да го зеам некој нареден пат. Ова личи веќе на сапун и си го користам. Но дефинитивно за мене најпрактични се геловите за туширање па така, тешко дека некад пак сапун би купила, не сум научена со сапун и чудно ми е.
Девојки лаш има распродажба до 50% на зимска и ноќ на вештерки ствари.. И оние огромните свеќи им се, значи преубаво мирисаат особено Lord of misrule џирнете ја страната..
Хелоу, еве ме мене. И јас го купив Demon in the dark сапунот, не ме изненади мирисот зошто го имав еднаш мириснато на штандот нивен, и мирисаше баш свежо и хербално, на ментол. Ама да, имам приметено дека одреден дел од производите на Лаш имаат интензивен мирис кога ќе ги мириснеш, ама не се задржува на тело/коса (на пример, тврдите шампони сите имаат јаки мириси ама ниеден не се осеќа после бањање). Па мајку му, на таа пара би требало. Го земав исто Gingerbread пилингот за уста, се мислев меѓу него и тој ти што си го земал, ама се одлучив за првиот зошто мислев дека другиот ќе има премногу благ и тежок мирис. Gingerbread мириса малку чудно, не е баш како колачето, ама убави ги прави усните, има масло од цимет и ѓумбир и моментално ги зголемува и ги прави пополни и им дава боичка. Остануваат меки, дури и да не ставиш после лабело. Идемо даље, го купив Celebrate пенливиот пилинг, мириса на лимони, портокали, нешто цитрусно + шампањ, специфично, не е класика пилинг баш да струга, зошто има сода бикарбона и мелен ориз така што нема многу јака ексфолијација, го пробав на рака и убаво ми ја омекна ама мирисот се изгуби за кратко. Ја купив и Lord of Misrule плочката за масажа, мене преубаво ми мириса, зачинето и топло, ама во исто време и путересто и благо зошто основата и се путери. Сакав да го земам пакетот Lord od Misrule, таму имаше гел за туширање, сапун, две бомби за бањање и спреј за тело, ама исчезна во рок од еден ден. Исто, не ми дозволуваше да ја ставам Celebrate плочката за масажа во кошничка, зошто немало на залиха. Ама битно им стои уште на сајтот. И последно, го земав Pumice Power, наводно сапун и пилинг/турпија за стапала во едно, не му ја разбирам баш поентата, дали треба на сува или влажна кожа да се стругаш, ама уште го немам пробано и не можам да споделам мислење. Си земав исто и 6 тестери, Т for toes пудра за нозе и обувки (ептен јак мирис има, на масло од чајно дрво + нешто друго), Карма лосион за тело, Wig и Dirty како восоци за коса, вториов мириса ептен свежо и убаво, и новите шампони Squeak и Tofu. Уште немам пробано ниеден тестер, освен Карма, зошто сум настината и не ми се живее , ама откако ќе испробам, ќе се вратам на темата. @Mishela Да, да, само онлајн е, баш прочитав негде на сајтот.
Јас го земав Лорд сетот и сум воодушевена. Од спрејот прснав сабајлево на врат и еве сеуште го осеќам. После ќе ги пробам гелот и плочката за масажа.
И кај нас во Грција ставиле попуст на одредени работи Ама сега ме ми треба ништо "покриена" сум со гелови за туширање поготово.... Спрејот со пуканките ми е баш при крај инаку
Go ima li vo Grcija Sticky Dates sprejot? Ovde go nema. Mislam limited bese, ama ne sum go nacekala voopsto. Dali mozebi pokasno ke go donesat? Fingers crossed
Ти љубоморам. А кој сет поточно си го земала, јас не видов таков што има и плочка за масажа внатре? Само гел, сапун, бомбите и спрејот. Или имало и таков, ама јас дур го видам го снемало. Сега од наредна плата ќе го земам парфемот, тој го има мислам цела година, да не ми е криво.
Идеме со вториот производ што го пробав: гел за туширање INTERGALACTIC-тестер кој, патем, не го нарачав. Нарачав потполно други ствари, а ми пратија потполно други ))))))) Они викаат вака: „... Прекрасна мешавина од освежителни масла од пеперминт и грејпфрут се комбинираат за мирис што ќе го зголеми вашето расположение до вселената!Маслото од пеперминт дава освежително, разладувачко чувство на вашата кожа, додека маслото од ветиверт дава заземјувачко и смирувачко чувство. Излезете од туширањето чувствувајќи се освежено и подготвено за авантура!...“ Пак пеперминт, и тоа оној, како што го опишав претходни, „Минти мастики пеперминт“ - фабрички. Грејпфрут? Јас такво нешто не почувствував. Во врска со вселената-единствено затоа што има некои светки кои, секако, се губат при контакт со вода. Друото масло, од ветивер, исто така не го почувствував. Точно, го лади телото, ама мене само грбот, еве го, ми реагира. После туширање, мирисот е 95% изгубен. Остануваат некои 5% тап мирис кој воопшто не потсетува на самиот производ. Ниту, пак, мириса во бањата, отпосле. Шампонот што го користам (друга марка) и пилингот за стапала оставија далеку појак мирис кој сѐ уште се чувствува и знам дека уште (барем) некое време ќе биде така. Повторно очекував повеќе и, повторно, добив многу малку. За ова да дадам 500+ денари, за 120 милилитри? Нема шанси. Баш ми е чудно како им бил еден од најпродаваните!? Плус: Да не испадне дека ги ругам, ама... Веб-сајтот им е заникаде, во однос на преводот. Им треба лектор или, пак, некој кој 2 пати ќе провери што ќе пушти онлајн. Мноооогу грешки имаат, многу немакедонски зборови, како буквално преведени. Еве, погоре видов „ветиверТ“. Ај, тоа може и грешка да е, ама и да е грешка-треба да ја види некој и да им посочи за да ја поправат.