Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Тестери ти даваат рандом, да пробаш и ако ти се допадне после нормално да купиш. И добра тактика им е, зошто имам купено така некои производи. И пример некогаш даваат тестери поврзани со она што си го купил. Сум купила плочка за масажа Lord of Misrule, може да ми пратат тестер гел за туширање од истата линија. Си купил сапун за тело, исто може да добиеш гел за туширање. Си земал шампон, ти пратиле тестер регенератор итн итн...

Јас последниов пат сама си побарав 6 тестери зошто сакав да пробам некои работи, и еве Squeak шампонот ми се допадна, искрено би го купила во иднина. :)

Геловите за туширање не им се исплаќаат за купување, кога реално мислам кожата ми има повеќе мирисано од Балеа што е 70 денари. И изван сваке памети е за гел од 100гр да се дадат 600-700 денари, нема злато внатре. :D

Иначе Demon in the dark сапунот многу ми се допадна, сакам освежителни мириси, но го имам истиот проблем како и со претходните два, земав од 100гр и одма ми се стопи, има дали само за уште едно бањање и после веќе ќе се скрши на парчиња... Штета искрено.

А сајтот мислам дека им е правен по ист терк како српскиот и хрватскиот, и гледам дека на некои производи им е буквален преводот, copy paste од англискиот сајт. :D

На DaisyDream, theunforgiven и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. Mimimimi2

Mimimimi2 Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Dali go imate probano sprejot za telo BIG i puterot za telo lime bounty lici preubavo

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.662

Да спрејот BIG порано го користев, многу убаво мириса :)

4. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    @koritsaki Го проба ли Twilight спрејот? :inlove:Јас те чекам да кажеш. Денес ми пратија картончиња прснати со Dirty спрејот и парфемот и искрено вака изветрани мноогу убаво мирисаат, ама имаат малку поинакви ноти и двете, и не мириса воопшто остро и јако на ментол како кога мириснав директно од парфемот. Цела соба ми мириса само од картончињата, сега наредно и нив сакам да ги земам, да банкротирам таман. :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.662
    @blueeparadise Не, се уште не :$ ми се насобраа други парфеми, па затоа. А let the good times roll ми е при крај, чекам да се потроши па го нарачувам овој. Ако ми се,допадне ок, ама let the good times roll мора пак да го земам , толку комплименти за парфем во животот не сум добила:D

На Shugarspice и blueeparadise им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.239
    Ај, ја да те прашам дали траен беше?
    Нешто слично ко овој со пуканкиве, таква трајност или далеку од тоа?

Изглеа овој нашиов им е најтраен од сите спрејови, така си мислам.:?:
    И на сајтот им е потрошен, отишле залихите.

Нареден се мислам Honey I washed the kids, а Big другпат, тој за летна сезона нека биде.

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.662

Big ми беше некако по свеж , јак и тој беше ама не и толку траен. Некако брзо ми се губеше. Истото мислење ми е и за Snow fairy.
    Let the good times roll најтраен ми е до сега од спрејовите :)

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    10.683
    Кај нас уште го нема на залиха. Добра реклама му направивте. :lol:

9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Го има од денес :rofl:

На Antolinaa, DaisyDream и cooll им се допаѓа ова.
  10. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.048
    За спрејот или парфемот зборувате? Парфемот го имаше, спрејот кога го има кога не или јас сум грешка. :doh:

Сега гледам ставиле Валентајн колекција.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Спрејот

12. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Rose Jam спрејот го имате пробано како мириса?

13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.239
    Јас гелот за туширање го имав од тестер и многу јако мирисаше, бладуњаво ептен, ко прав џем со мирис на рози. Спрејот сигурно и појак би бил.

Мене не ми се допадна воопшто.

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Мене не ми се свиѓа Валентајн колекцијава, не сфаќам зошто кога вадат вакви лимитед едишн колекции, ставаат само бомби за во када, гелови за туширање и сапуни. Пример во Барби колекцијата имаше шампон, желе маска за лице, пилинг за тело и парфем. Реално, покорисни работи се...

Или па ќе извадат нешто предобро лимитед колекција и ќе го снема за месец дена. Ја искрено би да направат нови тврди шампони, таблети за заби и желе маски за лице.

На theunforgiven, Mrs. right, DaisyDream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.107

Е зошто мене не ми пратија картончиња кога им побарав тестер од тој спреј што сите го зборувате тука? Ми рекоа дека немаат тестер за спрејовите/парфемите... Ух... Ништо, ќе треба да одам специјално на штанд.

16. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Каде ти рекле? Абе јас во коментар им пишав ако може да ми испратите картончиња од парфемот и спрејот Dirty. Под картончиња мислев на оние што ги даваат по парфимерии/девојки што ги делат по молови за да видиш како мириса некој парфем. Е сега, они ми пратија дел од ливчиња, буквално како post it notes што се, таква хартија, прснати со парфемот и спрејот и не ми ставиле ниеден друг тестер. Сигурно немаат такви картончиња и сто посто ме пцуеле коа ме прочитале :D ама две нарачки по ред им направив, скоро 3000 им оставив, плус и претходно им имам нарачувано и си рекле ај да и го напраиме меракот. :D Ти го препорачувам и тебе Dirty, особено парфемот, ако сакаш такви мириси. 1500 им се и спрејот и парфемот, едни од поефтините. Откако ќе се изветрее и развијат нотите, мирисот е соон. :)

На theunforgiven и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.107

Па при онлајн нарачка, во коментар пишав... Нема врска, ваљда немаат таква пракса. Тебе, ете, ти се погодило :))))) Па не знам јас како мириса dirty, немам идеја... Јас кога ги мириснав на штанд, сите ми мирисаа прејако, пренападно, претешко... И затоа се немам заљубено во ниеден од мирисите. Може треба да се шприцнам, да прошетам, па да видам каков ефект ќе има.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.680
    Definitivno. Jas koga otidov za "Let the good times roll" spricnav i na raka i kartonce, odvratno mi mirisase, i vikam sto e hype-ot tolku , bas e grd :D Pa posle nekoe vreme se mirisnav i wow bev mnogu mi se dopadna, i se vrativ da go kupam. Veruvam vaka i so drugite e.

На theunforgiven и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.107
    Тестирав:

Berry Berry Christmas гел за туширање:

Мнооооооогу убаво мириса. Така слатко-киселкасто, не знам како да опишам... Светки има, ама само во кутивчето, на тело не се приметува ништо (барем не кај мене). Во однос на задржување на мирис-повторно ништо посебно. Интересно е тоа што приметив дека од геловите за туширање малку ми се суши кожата ама, истовремено, ми исчезнуваат акните од грбот.

Once Upon A Time лосион за тело:

Од сите тестери што ги добив, овој најмалку ми се свиѓаше. Дури и не го рачунав како нешто што сакам да го пробам. Но, му дојде редот. Ич, ич немав желба, ама ај... И, разви силен мирис на лимета, ме потсети на еден лосион за тело што порано го користев, мешавина од лимета и ѓумбир. Значи, одбивниот мирис (за мене) од кутивчето веднаш го снема. Лиметата брзо исчезна, беше експлозивно јака, ама кратка. Следуваше сииииилен мирис на (зелени) јаболка. И уште трае, после еден час. Дали ќе ми прија на кожата, ќе треба да почекам и да видам.

Сѐ на сѐ-гелот за туширање би влегол како опција за купување догодина зашто, нели, Божиќна едиција е. Лосионов... Па... Хм... Не викам не. Ама би бил ептен долу на листата. За тие што НЕ сакаат благи/слатки мириси и за тие што САКААТ мирис на јаболка-топ избор е!

Ја ѕирнав сега новата колекција за денот на вљубените. Не знам зошто толку форсираат со бомбите за во када... Ваљда им се најтрошени, не знам? Јас ги скокам, немам када :))))))) Многу малку други производи има, мал е изборот. Очекував и некој спреј за тело, во рекламата на нивниот официјален YouTube како да приметив и шишенце парфем. Ама нема. Барем не во Македонија. И... хм... Скапичко, бе... Јас, лично, за следна нарачка, ќе се надевам на поголема заработка од моменталната. Дотогаш-ова што го имам купено сега (а не е кој знае што).

На koritsaki и DaisyDream им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.662
    Предложете крема за раце само не lemony flutter (оваа порано ја користев , не ми се допадна )