Dream cream имаш 45гр и е 350 денари, најефтината од Lush мислам. Не е конкретно за раце, туку за тело, ама јас за раце ја користев зошто беше премало пакувањето. Карма лосионот исто многу убаво мириса и хидрира. Biomic мислам беше лосионот што еднаш ми го дадоа да го пробам на штанд, мноогу ми ги омекна и измазни рацете, ама малку грдо ми мирисаше лично мене и скапичок е.
Си ги купив Roots третманот за коса, и Wasabi шампонот. Сакам да ја згуснам малку, белки ќе има ефект, доста се фалени. Досега со Лаш имам позитивно искуство, се надевам така ќе биде и овојпат.
A za lice da predlozite nekoja krema taka ubavo da mi mirisa na dushava? Normalna koža, vo zima malce suva.
Јас Enzymion и Vanishing cream ги имам користено, и одлични беа ама јас имам масна кожа. А тоа како мирисаат, прекраснотии Е сега тие не би требало да ти одговараат, ако те носи патот до таму нека ти дадат тестерчиња и пробај ги
Некој да не испроба нешто пд Валентајн колекцијата? Јас да се пофалам, го порачав спрејот Twilight порачав и сапун за тело , овој Знам дека некој не беше задоволен дека се ронел ама некако мерак ми беше да го пробам, па колку трае толку. Само ме интересира како мириса. Им побарав и тестерче од новиот балм за стапала Repeat , сакав да го пробам. Од сапуните и овој го меркав, интересно ми изгледаше, содржи чиа семки за пилинг ама реков ај прво да видам како е тој со песокот.
Јас го имав Sandstone, беше 70% песок и 95г за жал за едно ипол бањање ми отидоа. Ама мноогу јака ексфолијација правеше, страшно гребеше, дури да те заболи, ако имаш поткожни влакна сите ќе ти излезат. Мене многу убаво ми мирисаше, цитрусно и свежо, на лимон. Кажи баш и Twilight како ќе ти се погоди. Иначе јас го земав Seanik и убава ја прави косата, онака просечно, мека е, ама не и дава некој волумен, сеа не ја ни сплескува како некои шампони, ама не ја носи некако нагоре фризурата (имам кратка), ако ме сфаќаш? Ги земав и Wig Hair Trainer и T for Toes пудрата за нозе, пудрава има мноогу јак мирис на чајно дрво ама откако ќе се стави на нозе за кратко се губи мирисот и не се осеќа искрено. Приметувам дека ги остава суви подолго време нозете, не ми се потат, ама знае да навлегува во пукнатини и да ги подизлупи на места, тоа не ми се допаѓа, вака ок е. Јас ја земав повеќе и со намера за во летен период над дезодоранс да ја ставам под мишки и да ја наросувам врз коса и на чело зошто премногу се потам, а видов дека горе долу сите пудри им се со исти состојки, само што оваа плус има масло од чајно дрво и масло од лимета. Wig e супер, баш е тренер за коса, и е наводно наменет да ја одржуваш косата уредна и стилизирана помеѓу шишања, дури и да ти е повеќе подрасната, и како ќе ја наместиш така стои дури и со малку продукт, а изгледа ко ништо да немаш ставено. И демек ако подолг период ја местиш исто, ќе ја истренираш така да ти стои цело време. И Dirty восокот им е добар, ќе го земам и него во целосно пакување нареден пат.
@QweenSM Ќе пишам обавезно @blueeparadise Ооо леле, тоа е , колку трае толку да дека прави солидна ексфолијација , па се решив да го земам, супер што мириса цитрусно, такви мириси обожавам sexy peel уште не можам да го прежалам Т for toes го имам користено и јас пред некои 4-5 години, за под пазуви тешко се нанесуваше таму зошто е во прав и не го ставав повеќе, ама го користев за во патики/чизми и навистина делуваше против непријатна миризба да не се умирисуваат. Пробај го здравје на косата па ќе ми кажеш The geeench - е пудра за под пазуви, ама мене не ми се погоди , го имам користено и не спречува непријатна миризба. Жал ми е што не ти се погоди Сеаник, јас оддамна го користев За другиве производи за коса фала што ми кажа, јас веќе скоро ја пораснав косава и не ми е веќе пикси како што ја носев ама ќе си знам доколку решам пак,да ја шишам така. Зошто се мачев да најдам некој соодветен производ, колку пари и дадов на фризерката за восоци и ниеден не ми се погоди
После неколку испробани продукти, планирам се што имам дома хемии да фрлам у канта и само LUSH skin care да користам. Ама се рај за кожата. Многу им се скапи кремите, и малку се на грамажа за таа цена, ама штом од еден тестер од прво користење видов резултат, значи вредат.
Што имаш пробано до сега од нега за лице? За цените и кремите ок, зависи кои, Gorgeous е скапа , а некако ме копка да ја пробам. Enzymion , Vanishing cream се за наш тип кожа (масна кожа) и двете ми се ептен погодени а цената според мене е ок за 45гр. Некогаш побарај тестер за кремата за околу очи доколку не си пробала, прекрасна е. Ептен кремава со спф 50 некако тешка ми е, не знам дали си ја пробала
Колку само во право си за ова. Имав тестери од Vanishing и Gorgeous кремите. Vanishing ме воодушеви ама ептен. Така меко мазно и нежно лицето никад не ми било. Многу ми се допадна. И од коа ги потрошив тестерите, уште лицето некако убаво го осеќам. Од тогаш крема не сум стаила, пошо не знам, уште не користам такви препарати ама оваа дефинитивно ми привлече внимание. Исто се изненадив како од толкаво мало тестерче за едно 6-7 пати имаше да се намачкам. Преубава. Мене лично Vanishing поише ми се свиѓаше. Оваа другава meh онака, убава ама ништо посебно. Поготово за таа цена мислам дека не вреди. Мирисот само совршен имаше, како на ореви некој убав мирис.
Значи, поминувам покрај Лаш и заминувам освен преубаво што мириса цел трговски, ништо не ме влечело да влезам. Знам, @koritsaki користиш производи за мрсна кожа, ако не ти е проблем, да ми предложиш некои. По втор пат Исто и од парфемите од кои сте задоволни и дали се трајни? Сдк Лаш да ви даде процент, пошо им носите нови муштерии
@Kasiopaja221 Да, богами од километар мириса Јас од овие производи сум презадоволна, чистачи https://www.lush.com.mk/Let-The-Good-Times-Roll-Свеж-чистач-за-лице https://www.lush.com.mk/Herbalism-Свеж-чистач-за-лице https://www.lush.com.mk/Dark-Angels-Свеж-чистач-за-лице Балм за вадење шминка или за двојно чистење https://www.lush.com.mk/Ultrabland-chistach-za-lice Маска за лице https://www.lush.com.mk/Cup-O-Coffee-Маска-за-лице-и-тело Крема за лице https://www.lush.com.mk/Enzymion-Крем-за-лице https://www.lush.com.mk/Vanishing-Cream-Крем-за-лице Од вториот сум по задоволна. И двете се лесни креми. За парфемите , Lust и Vanillary се најтрајни. Lust мнооогу ми се допаѓа. Ама ете и спрејовите за тело ми се покажаа како трајни дури и од парфемите потрајни можам да кажам
Мене лично Lord of Misrule и Dirty парфемите мноогу ми се свиѓаат Karma исто е фин. Од спрејовите Big и некои од цитрусните општо би ти препорачала. Ги имаш на страната сите да видиш какви ноти имаат, ама јас ти препорачувам во живо нека те прснат прво, нека ти изветрее малку и после одлучи, немој на слепо да носиш одлука зошто им се доста специфични мирисите, а скапи. Пример, мене Dirty директно од шишенцето ми мирисаше ужасно, ама на прснато и изветреано, а посебно и по некој ден преубаво.
Од било кој производ што го ставам кожата ми е премека и мазна. Мене тестер од кремот Cellestial ми се допадна и маската Cup o coffee. А, овој Vanishing ми привлече внимание. Дали е мрсен? Каков финиш има и трае ли без да светне? Каков ефект забележа?
Можда. Ја пошо Бекутан само иам користено и ова ко wow ефект ми дојде. Даа, Cup o'coffee исто е предобра. Повремено ја користам. Сеа ме потсети и ќе стаам или пак коа ќе станам. Не, не е воопшто мрсен, напротив хидрантен е и прелесен и брзо упива. Не беше матирачки ептен ама не ни светнуваше лицето. Стварно предобар мене ми се покажа. А ефект ко што реков wow, се воодушевив. Скап е но мислам дека ќе трае иако не е големо пакувањето. Кога од еден мал тестер па преку 5 пати се мачкав. И многу е лесен, може и 2 пати во денот да се користи.
Јас сакам да прашам Dark angels чистачот некој успева ли да го измие убаво од лицето ? Пред неколку години стално го купував, ама никако не можев убаво да го измијам, остануваше во порите црнило па поради тоа почнав да го купувам сапунот Charcoal, сепак претпочитам вакви чистачи зошто сапунот знае,да ја исуши кожата. И Herbalism беше супер за масна кожа. Тој иако е зелен, немав проблеми со измивањето. Наредно кога ќе ми заврши чистачот на Geek&gorgeous, најверојатно ќе го земам Herbalism. A за Dark angels чекам одговор
Вчера ги пратија , денес ги донесоа сега се прснав, прекраснотии, исто јак како let the good times roll. Кој го мириснал лосионот за тело Sleepy, знае. Мирисот е ист! Кога ќе се прснеш прво мириса на лаванда, по некое време се мешаат и др мириси. Пишува содржи тонка, јланг јланг.. Прво прскање ми се допадна многу. По некое време ќе пишам мислење за трајност. Ма да исто има супер коментари како другиот, и исто пишува bestseller. Ако се комбинира со лосионот за тело, уште повеќе ќе мириса, можам да замислам. Леле а па ова како мирисааа, на свеж сок од портокал штотуку исцеден. Леле мајко убавини.
Одличнооо! Уште да ни кажеш за трајноста дали е иста како Let the good times roll, и готово правам нарачка
Јас ќе ги препорачам третманот Roots и Wasabi шампонот, идеална комбинација против опаѓање на коса. Ако пред нив на бањање полна рака коса ми излегуваше и се затнуваше одводот, сега само неколку влакна гледам. И на чешлање исто, нема паѓање, за мерак. Е недостатокот е што се мрси доста косата, барем кај мене, може шампонот е јак, иако малку ставам, можно е да ми го суши скалпот. Ама нема проблем, се додека не паѓа косата. Ќе почекам да видам за згуснување дали би имале ефект. Мирисот на третманот е на ментол, така нешто, а шампонот не мириса баш нешто посебно. Ама не ми беше битно тоа, туку да помогне за тоа што барам. Сеаник ми е одличен шампон исто, а најмногу ми се допаѓа тоа што после било кој шампон од Лаш, не морам да ставам маска, косата не ми е заплеткана воопшто.