LUSH

Discussion in 'Тело' started by CoverGirl10, May 29, 2011.

1. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

image.jpg

прва нарачка пристигната. Ми испратиле само едно тестерче cempasuchil shower gel светкав ама убаво мириса :inlove:

Само многу мали :lol:

2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Candy rain:inlove: прекрасенн:l:

TammiB5 likes this.
  3. $ophia

$ophia Популарен член

Која ви е омилена бомба за во када од Lush? Сакам да купам една за проба, немам користено до сега и баш сакам прво искуство да ни биде wow. + поени ако прави преубави бои:lol:

4. piglet1

piglet1 Популарен член

Intergalactic.

$ophia likes this.
  5. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Тестерот од body scrub-от shoot for the stars многуу ме бендиса, не гребе кузнај колку ама мирисот ми е топ :D и пилингот за лице bright and beautiful интересен мирис нешто на боровинка и портокал:wasntme: и добро ми ја измазни, некако како да ми ја изчисти кожата. Јас не би да давам многу пари за пилинзи ама овај скрос ми се погоди за лице, дефинитивно ми е на листата за следна нарачка.

koritsaki likes this.
  6. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

И мене ептен ми се допадна пилингот за лице, баш неделата го пробав.
    Е истиот пилинг за тело Ѕhoot for the stars - не ми се свиѓа, водлест дека и сакам погруби пилинзи за тело, така да досега оној од стокомак ми се погодил најмногу. Можеби Orange е малку погруб од пилинзите, ама пак не по мој тертип.
    Ми стигна ЛОМ спрејот, ама не стигам салам да се прснам. Само кога стигна на дуксерка прснав, морав да ја соблечам, ептен под нос си прснав ќе се онесвестев од јачината, мислев имам голтнато од шишенце :doh:
    Надежно дека ќе му дојде редот неделава да го тестирам салам.
    Rose Jam - од тестер не ми се бендиса, претешко и премногу на ружи ми мава а имам аверзија кон тој мирис. Snow Fairy - лосионот за тело ми се допаѓа како легнува на кожата, убаво и брзо се впива и тој некој филм што го остава на кожата ми се допаѓа, не е мрсен не знам како да објаснам. Е малце на газоза што мава ме нервира ама добро.
    Нека стават повеќе лосиони за тело, ептен малку некако избор ми има.

И колективен код за попуст да има:lol: Во коментар за нарачка да пишуваме по препорака од Фемина, па нека куцаат некој попуст :rofl:

VSkopje, Mrs. right, M0rena and 2 others like this.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас го имав купено големото пакување од пилингот Bright and beautiful го користев освен пилинг може,да се користи и како маска за лице, и така ми се допаѓаше

WhiteCat33 and Antolinaa like this.
  8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Значи ќе ме убедите да го купам и пилингот:whew:
    @Antolinaa тој од стокомак ем ефтин ем добар пилинг прави на тело, го имам користено баш е супер

Antolinaa likes this.
  9. CooperD

CooperD Популарен член

Не бе не вреди толку пари за пилинг :D
    Јас си имам правило - се што се измива да биде ефтино, се што останува на кожа - не штедам :)

Јас од пилинзи се што имам пробано ми се премногу нежни. А за мириси само не би земала.
    За геловите би се прелажала оти иако се измиваат кај поголем дел останува мирисот на кожа некое време. И во бања останува мирисот со саати :)

WhiteCat33, ForeverYoung and M0rena like this.
  10. M0rena

M0rena Активен член

Ни мене не ми завршуваат работа течниве пилинзи, како што пиша членката погоре, пренежни се за пилинг да направат, пример Shoot for the stars потечен беше од гел за туширање.

Задоволна сум јас од Buffy плочката, одличен пилинг прави и супер е што е 2 во 1 - и ексфолиација прави и хидрира, на нозе не ставам лосион потоа.

WhiteCat33 and Antolinaa like this.
  11. koritsaki

Од пилинзите- Magic crystals го имам и ми е ок ама не би го купила пак. Убав е освежува, само ќе сакав зрнцата да се покрупни. Единствен пилинг кој е и за лице и за тело со крупни зрна е Ocean salt , го имам купувано и тој 100 пати.
    Друг пилинг што мн ми се допаѓа е тој како пчелка што е, и не ви треба по бањањето лосион за тело.

M0rena and WhiteCat33 like this.
  12. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Berry Berry Christmas-си чувам неколку тестери и сеа се истуширав со овој гел за туширање. Има светки во него, но не и откако ќе се нанесе на кожа. ПРЕубаво мириса! Ама не планирам да купувам :)))))

carly j likes this.
  13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Да ги прокоментирам и тестерите..
    Candy Rain има прекрасен мирис, би сакала спреј сличен да имаше, за негување во однос на косата, појма неам, ставив само еднаш, многу ми се виде дека имаше, па не би цело кутивче да го ставам, има мислам за уште 2, а може и 3 пати. Вака не приметувам ништо. На мојава никаква коса ништо ко да не делува, таква си останува дива и безвезе..

@koritsaki некој третман за згуснување, такво нешто има? Зборевте за некои производи се сеќавам.. Не ми паѓа моментално, ама оретчена, а никад па ни густа не била. Ниту ми е третирана, ни фарбана, или оштетена, природно си е таква ете, послаба и со тенко влакно, и се мрси брзо. :| Бојата природна само ми се свиѓа, ништо друго. :lol:

Magic Crystal го пробав исто така од тестерот, освен што има преинтензивен мирис на ментол и буквално те удира у нос, па и купатилото замирисува, не ми се допадна.. Има далеку подобри пилинзи. И вака делува на нежен, не гребе како прав пилинг, а не знам зошто ми ја пресуши кожата на рацете, поточно дланките.. :?:
    Ден после тоа, приметив ко перутење малку, а немав претходно. Друго не сум ставала, освен лосион за тело Нивеа што се мачкав, па сеа не знам од што беше. Можеби не ми одговара некоја состојка, и онака кожата осетлива и нежна ми е, само па се чудам како од едно ставање, ако е до тоа.. Еве се повлече, немам веќе, баш се гледам.

koritsaki likes this.
  14. koritsaki

@Mrs. right

Wasabi-Shan-Kui е за таа намена, за згуснување , мене ми се допаѓаше многу. Исто можеш и Big да го пробаш , земи си тестерче :)

Мене две жени денес ми искоментираа за мирисот :lol:
    За Yog nog мислев :) викаа што мириса на благо, на бисквити :)

15. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Мене ми испратија shower gel од yog nog, мене премногу ме бендиса дури повеќе од LTGTR:!:тестерот си го чувам само за да си го мирисам по некогаш, толку секси ми беше, се надевам ќе го има онлајн за да го нарачам понатаму кога ќе имам кеш:lol:

koritsaki likes this.
  16. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Гелот за туширање и мене ми мирисаше перфектно затоа бев спремна и само онлајн ако е спрејот да го порачам одма. Ама среќа шо отидов да мириснам, едното со другото си немаа допирна точка.

WhiteCat33 likes this.
  17. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Сега во кошничка ми е dream cream, сакам да го пробам за суви раце за периодот што следува, на ладно многу ми се чувствителни. Исто и scrubee, само пофални зборови слушам за него(fingers).

wannaBeMomma likes this.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Од Дрим Крим нема да се расочараш. За сува атопична кожа е закон. А Скраби следна нарачка го земам и јас :)

Bella.alleB and koritsaki like this.
  19. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Леле можно е:( а толку ме бендиса ем благо ем секси чисто некако незнам ни како ама убаво мирисаше.Штета, ако доаѓам накај Скопје ќе го мириснам

20. M0rena

M0rena Активен член

Зошто е јог ног спрејов поскап од сите останати?
    Од кој лосион сте најмногу задоволни? Ќе го бива ли стики дејтс лосионот за layering со лтгтр или да барам друг :?: