Не, не знам што е фрката Гурмански, но доста пософистицирано од спрејовите, барем на прво прскање. Велат дека мириса на Супер милк, но мене не ми е баш толку блиску. Можеби поблиску е до Супер милк + Стики дејтс. Сепак, сите различно го доживуваме, некои од вас за Стики велеа дека на прегорено мириса и одвратен им е. Вака, најди причина да се скарате. Не му прави муабет, падни во депресија и речи дека само Лаш и Јог Ног можат да те излечат.
Иначе Snow Fairy шампонот што наводно им е како нов во Snow Fairy линијата e буквално истиот шампон што излезе минатата година како дел од Barbie колекцијата, само што сега му имаат залепено Snow Fairy амбалажа. А и тогаш Barbie шампонот беше 895 денари, а овој е 650 за истата количина. Ми се свиѓаше тогаш, така да би го земала пак, овој пат за 250 денари поефтин, дека не е Barbie нели... : )
Ист Гејт. СМ немам отидено, па затоа го немам мириснато ни Turmeric Latte. Го нема таму Челси? Инаку, ми се свиѓаше и тој со рибизла, No Way to Say Goodbye. Другите (од поновите) тешки ми беа.
Ми стигна ЛТГТР пред два дена, нашприцав на маица и уште мириса. Морам да кажам дента ко се намирисав морав да ја сменам, многу јак ми беше за носов моментално . Инаку made in Croatia е овој пат, ми нема некоја разлика со тој што беше од Англија претходно. Го нарачав и супер милкот ко за прв пат, навечер на мокра коса го ставив, мирисот океј не ме тресна од земја, ама сабајлето косата на шампонот ми мирисаше (а ептен неутрален користам), значи трајност . Ми пратиле само едно тестерче, некој пилинг, не знаев дека може да побараме повеќе и по желба, сум го пропуштила тој момент. Туку пак да си пробам среќа Anyone?
Mojov LTGTR e od Anglija. Zarem razlicni pratki dobile. Nekako ne mi e bas traen ili taka mi se cini..staviv vcera iskocivme nadvor decava vikaat ne osekame nisto
Види на апликацијата дали ќе го најдеш па види таму каква отценка има ако е солидна од кај 14/15 нагоре зошто да не.. кога ќе видиш сите трудници се шлапаат со павловичева заради превенција од стрии а од неа поштетно амин. Од лаш како што имам читано повеќето состојки се природни.
@Autumn Love Мислам дека на INCI Beauty апликацијата мисли, можеш да си ја симнеш од Play store, додуше мислам дека тие за некои состојки и претеруваат малку и непотребно ги обележуваат со жолто или дури портокалово, пример било каков сурфактант што се става во шампон, дури и coco sulfate, го означуваат со жолто или портокалово.
Па, не повеќето, но пишува дека е безбедна синтетика. Autumn Love, прочитај си на https://selfpreserving.lush.com/ Патем, дури и од природни состојки може да имате реакции, има луѓе со секакви алергенси. Исто, еве ви список со pregnancy safe производи од Лаш. И разгледај ги коментарите. Велат ако содржи salicylate (само некои спрејови го имат) да се прска на алишта/постелнина. https://www.15minutebeauty.com/pregnancy-safe-lush.html
Поминав денес во Ист Гејт, помирисав некои од спрејовиве. Леле луѓе...како трпите вакви мириси на вас? Тешки, тешки, главоболка ми предизвикаа...ги мириснав Челзи Морнинг - на карамела мириса, ама изгорена карамела. Барав посвежи, ми го дадоа тој со грозје што е, не ми текнува како се викаше - грозен, одвратен. Дрти го мириснав, демек посвеж, како не, немаше разлика од претходниот. Авокадо Ко Ваш на лимонада со многу шеќер му е мирисот, тој ми е ок, ама пак преблаг, и на крај Комфортер, на цреша демек - не ми легна, претежок. Не сакав ни да ги мирисам другите што ги фалите тука. Тоа не ми се мириси за тело, во никој случај. За во кујна, да. Ама јас да мирисам така, не фала. Купувам јас од Лаш производи, да се разбереме, ама спрејовиве за тело не ги можам. Ич.
Немаме ист вкус, а ни ист нос. Особено после Ковид, на многу им се сменија скроз мирисните рецептори. Јас мирисам едно нешто, ти друго. Тие што тебе и на други им се прегорени, мене ми се омилени. Мене ми се допаѓа што повеќето им се фотореалистични мириси. Не да погодувам на што ми мириса мирисот. Си знам дека, дури и да не ми се допаѓа, Comforter е рибизла, ЛОМ е пачули, Стики е тофи, HIWTK е мед со цитрус, Авокадо е пез бомбона. И мене од летните (grape soda си го пробала) ниеден не ми се допаѓаше, мирисаат на степче, ама тоа е. A, и тука е фактот што некои од нив траат и проектираат подобро од парфеми што се 5 пати поскапи.
Јас отсекогаш сум имала проблем со тешки парфеми, небитно на што мирисаат. Едноставно, мене организмот така ми реагира, не дека јас сакам. Значи ужасни главоболки ми предизвикуваат, уште од дете. Па научив да ги избегнувам. Кај мене немаше промени во однос на тоа после ковид. Знам дека е прашање на вкус, ама јас сум една од тие што не ги сакаат и повеќето дизајнерски парфеми што ги користи секоја втора жена/девојка.
И мене ме нервира малку што повеќето мириси на Лаш им се тешки, сладуњави, загушуваат некако. Не знам зошто не воведат повеќе цитрусни, зелени, "морски", свежи парфеми во глобала - затоа мене најчесто ми се допаѓаат машки или унисекс парфеми. Иначе знам дека рече дека Dirty спрејот не ти се допаднал, а и парфемот и спрејот маалку се разликуваат во некои ноти, парфемот мислам дека за нијанса повеќе ми се допадна. Откако ќе го прснеш на кожа, мириса на минт, на свежина, а потоа се развива во нешто хм, цветно, како лаванда? Не знам зошто не ти го препорачале Big спрејот, тој би рекла дека е свеж, потсеќа на лето, на море, морска сол, плажа, цитрус... Исто мириса како шампонот Big ако го имаш пробано.
Мене ми се лоши скоро од сите парфеми,небитно дали оригинал дали реплика исто е, немам најдено парфем кој ми прија убаво, и да ми е ок со некој тоа ќе е ден , два и после почнува лошење, ретко и користам парфем, од мерак купувам па после ги давам по другарки, за чудо од ЛТГТР не ми се лоши, зимово го пробав , ставав неколку пати но не го купив за да не испадне пак фрлени пари за џабе, дури сега го земав и иако е јак не ми се лоши. Стики мене ми мирисаше на прегорен шеќер.
И јас бев во ист гејт денес и да споделам мое мислење во врска со спрејови/парфеми. Avocado co wash 10/10. Многу ми се допадна, свеж ептен и секако ќе го купам понатаму. Chelsea morning го земав тврдиот парфем, ми мириса на колаче со лимон, исто како super milk. Баш за сезонава ми е и лично мене ми се допадна ептен. Е сега за Sticky dates да кажам дека сум во групата на луѓе што им мириса на прегорен шеќер, не ми се свиѓа баш. Lord of misrule не битно колку траел, мене не ми е за женско тој, машки ми мириса, среќа го сменив путерот со друг.
Цврстиов парфем како проектира? Сакам да си земам и јас некој, на пример American cream или Chelsea ама да не треба цело време да го ставам за да го осеќам мирисот? Плус ценава е примамлива.