1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.810
    Супер, баш ме израдува со коментарот. Ќе се почастам деновиве. :inlove::party:
    Штета нема некој Sex Bomb баш путер-путер за тело, пресреќна би била ако сè ми е "комплет" од една иста линија. First world problems. :D

Btw, зошто мислам дека имаше таков лосион во продажба, ко да имам гледано кутивчиња пред години.

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.123
    Јас го пробав спрејот пред скоро и ме бендиса само малку траеше некако, не предолго, некои 3/4 сати, и толку дали беше:wasntme: јас тргнав да го пробам avocado co wash, не ме бендиса. Ама затоа Big i sex bomb да.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490
    Купено сетчето Let the good times roll :) го порачав и тоникот за лице Tea tree , многу ми одговараше порано :) сакав и маслото за чистење лице Sleepy face да го земам, ама ајде здравје кога ќе доаѓам за Мк некоја случајно да не го користела?

На Bella.alleB, Калатеа, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    14.385
    Официјално си признавам дека забегав по Лаш.. Огромен мерак све да се имало бе..

20250615_025647.jpg 20250614_225049.jpg 20250625_115813.jpg
    20250701_114123.jpg

Откако се воодушевив од сетот Лтгтр, (освен гелот кој не ми се допадна баш), ме примами и Posh, знаејќи го претходно како перфектно вкусно мирисаше кремот за туширање, пре пре пре неодоливо, право чоколадо :inlove:
    Гелот во овој сет ми се свиѓа, мириса баш како кремот, но овојпат не е пудинг туку е чоколаден прелив за крофни, млечен буквално на тоа мириса. :inlove:

Лосионот е исто фантазија, го има шмекот на чоколадото, плус путер бисквити :inlove:

Како што приметив, сите три гурмански лосиони за тело, Sticky, Ltgtr и Posh имаат многу сличен вајб, иста формула, само нешто во аромата се разликуваат, но не драстично многу, колку да можеш да ги разликуваш, и да си го имаат задржано мирисот од конкретната линија на која припаѓаат.

И овој путеров во форма на срце е исто превкусен како и цел сет.
    Микс на мирисот на Honey I Washed My Kids + лосионот Posh = перверзии :inlove:
    Штета што е многу малечко и брзо се топи.

20250614_234021.jpg

Она погоре во кутивчето јас не знам зашто го земав.. Ко божем нешто како путер пилинг за туширање, мислев у стил на Scrubee/Buffy би бил, но не беше. Гребеше демек прави пилинг, уствари ништо не праи
    Мрсен слој на кожа не оставаше, премало кое се потроши дури после третиот пат, и немаше убав мирис.
    Од сите ствари само ова нешто не ми се допадна.

Coco Loco масло/путерот за туширање бев љубопитна заради мирисот да го пробам. Пријатен мирис ми има, на кокос и малку на Пинаколада, летен, убав мирис. Лосион приметив дека не мора да се нанесува откако ќе се тушираш, ја хидрира кожата, и повторно недостаток има што е минијатурен.

Го порачав лабелото Cookie Dough, пресладок, сочен мирис, :inlove: се задржува на усните, убаво ги подмачкува.

Lush Lip Butter лабелото ми е понеубаво од првото, мирисот многу посуптилен и недефиниран, добро е што е мрсен.

Од Dirty ги имам спрејот и таблетите за заби.
    Спрејот никад не мислев дека би го порачала и користела, се чудам сама на себе што толку ме привлече кај него, кога не сум фан на вакви мириси. Само сакав малку да сменам, све на благи имав удрено, а за горештиниве ми беше потребно нешто свежо и лесно.
    Позитивно изненадена од неговата трајност на облека, добро држи, на кожа не баш. :)

@blueeparadise ми текна на тебе колку го сакаше, и парфемот и спрејот, мислам имаше купено нешто од нив. :?: Па, добар избор баш е свежичок и пријатен. :)
    Коа те тагнав више, се сеќавам дека и таблетиве ги имаше користено? Како ти се покажаа тебе? Замена за паста се, или сепак не? Повремено ги користам, па шо знам, освежуваат здив, а друго шо праат поим неам.

Mr Wallet го прснав на штанд да го пробам, ми се виде интересен и убав, го земав и тој. Интересно склопено, свежината на минтот, ванила и сандалово дрво. Свежо - благ мирис.
    Сепак излеа Dirty ќе да е потраен на облека, не да испарува веднаш, али не е нешо траен, се уверив еве. Си бара барем двапати да се прскаш у денот.

Се решив и за пилингот The Old Songs Are Waking, го имав од тестер, леле мирисоттттттт :inlove: Се заљубив, еден од најубавите од Лаш да ти бил :inlove:

20250615_024624.jpg

Прекриво ми е што го пропуштив спрејот кој беше limited. :(
    Само ради овој пресовршен мирис го зедов. Како пилинг не вреди реално.
    На Лаш пилинзите им се чудни.

Сапунчево од сликата ми го подарија, а и ја го подарив некому :inlove: Баш ми е мило што му се свиѓа. Пишуваше дека треба да мириса на минт, јас само лимон и цитрусен мирис осетив, најбитно што доста е свеж, и цело купатило попримувало цитрусен мирис, ми се пофали.

Глитер спрејот Super Milk е доста нежен, свеж, цитрусен мирис на лимон имал, јас не знаев како мириса спрејот за коса, ако воопшто мириса баш исто.
    Светките во него се исто така суптилни, дури неприметни, што ми одговара.
    Не го истестирав нешто многу, трајност не може да се очекува од ваков лесен мирис. Ќе се прскам неколку пати во денот, преголемо е шишево, ќе има за цело лето мислам.:sun:

Останува уште лосионот Super Fairy. Спој на Snow Fairy + Super Milk. Го препознавам мирисот на bubblegum кој доминира, а има и нешто цитрусно од Super Milk. Не им е лоша комбинацијата, баш е убава и слатка. :)

На blueeparadise, Калатеа, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490
    @Mrs. right Со здравје да си ги користиш сите производи:) тоа срцето се израдував што почнале да го произведуваат пак, го купувам негде 2017/2018 година. Глитер спрејовите мирисаат јако, како и спрејовите обични за тело?

И мене денес ми стигнаа производите

20250701_160131.jpg

20250701_160151.jpg

Сетчето леле како мирисаааа
    :o:inlove: пре кра сно! Жал ќе ми биде да ги трошам лосионот и гелот
    Спрејот со чајно дрво е супер за мрсна кожа. Стоти пат го купувам.

Кремите за лице што ми ги ставиле, ги имам користено, супер се за масна кожа :)

На Isabela23, Bella.alleB, WhiteCat33 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    14.385
    @koritsaki ти благодарам, исто и ти ❤️

Кој од трите производи од сетот ти е најубав? Спрејот сепак? :lol:

Soft Coeur ја имаат на сајтот не како срце туку како плочка, но цело време ја дава како потрошена :^)
    Нека ја донесат, убава е, вреди да е достапна надвор од сет.

Да се едитирам, во форма на срце е, претходно не беше срце туку плочка како останатите, смениле.

soft_coeur_massage_bar_side_2021_dac7e587_thumbnail_4096.png

За другите не знам, нели 4 се вакви, ги немам мириснато, Super Milk понежен е вака, не е јак, кога прскаш се осеќа нежен лимон, за брзо се смирува мирисот, останува некоја нежна мирисна трага.
    Јас нанесов од лосионот, па издоминира bubblegum - от

Последна измена: 1 јули 2025
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490

Фала:) да спрејот и од лосионот ставив прееска, немам зборови. Зошто не ги носат навистина посебно некои производи. ;(
    Ќе земам ќе пробам тестер од спрејчињава со светки здравје кога ќе дојдам за Македонија

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  8. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    388
    не вреди спрејот со светки, мирис никаков, ако ви е за светки земете си од тие од ДМ што мирисаат на мишка ама барем ефтини се. ако го сакате голден ег, земете си го honey i washed the kids, супермилк чекајте ќе донесат обичен спреј без светки (што трае подолго од овој)

На Isabela23, WhiteCat33 и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    14.385
    Ми се засвиѓа мирисот, за разлика од Авокадо кој ми беше грд на кожа, овде лимонот воопшто не ми смета, баш ми дава свежина.

На кожа не е ич траен, на облека ми издржа неколку часа, блузата осеќам дека мириса, а и дм ми кажува дека откако си дошол дома, после неколку часа, облеката му мирисала на мене. :inlove:
    Не знам како е можно од ваков пресуптилен мирис, се чудам просто.

А за светки не ми беше, не сум фан на светки, го мириснав на штанд, ми се допадна, импулсивно го порачав, и не се покајав. :)

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490

И мене не ми е за светките толку, јас го користам маслото со светки на Nuxe

11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.740
    Допаѓања:
    6.737
    Јас го имам Dirty парфемот и подолго трае на кожа, а особено долго на облека. Малку поинакви ноти има од спрејот и мислам дека маалку повеќе ми се допаѓа од него. 30мл земав, ама еве споро се троши, јас кога ќе земам да се прскам немам осет :D и пак само почетокот ми е начнат.

А Dirty таблетите се всушност паста за заби, само во тврда форма, мене повеќе ми се допаднаа од оние црните што беа со вкус на кока кола, fizzy и благо зачинети, овие повеќе го освежуваа здивот и чистеа забите, особено со редовна употреба. Исто ми се допаѓаа и розевите Zing таблети за плакнење на уста, тие беа овошни, со грејпфрут и уште нешто и зелените исто за плакнење со минт ми се чини, тие баш беа јаки.

На Mrs. right и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    314
    И зошто е толку течен супермилк, како го користиш ти? Не е како другите спрејови да се напрскаш како што треба. И јас се разочарав, за џабе потрошени пари :(

13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    2.671
    Брзо се троши?

14. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    1.299
    Не. Доста густва и тврда текстура има. Се топи во допир со кожа ама не така лесно да се троши.

Јас баш пред некој месец пишав тука за него, во кутивче од лаш го најдов заборавено срцево од пред мин 7-8год. До пола потрошено сум го заборавила, мислејќи прази се кутивчињата. Баш прашував дали пак го има во продажба и како се викаше.
    И еве го сега пак излезе ама потрошено е веќе некое време, сакам да си го земам пак. Каде го најде?

Моево после толку години е супер, на кожа е меко, ни малку не сменило тектура и облик, само мирисот не е интензивен, може да кажам и дека го нема. Ептен ако го душкаш

15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    2.671
    Го видов на нивната официјална страна па ми фати око, денес би сакала да одам до кај нив да го мириснам, вака според описот што го имаат на страната баш ми личи примамливо.

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    14.385
    На сајтот потрошено стои веќе долго време, е сеа ако го има достапно само на штанд..

Инаку јас го имам од сетот Posh Chocolate.

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    1.299
    Исто е како пчелката пилингот ако го имаш

Ај баш кажи дали ќе го имаат на штанд

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    2.671
    Сум го пропуштила делот кај што пишува дека е потрошено:rofl: Добро што кажа, за џабе ќе отидев