LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    397
    Мене пример, сами ми понудиле. Сапун земав , од истата линија ми дадоа тестерче гел за туширање. Како год. Солени се за наш стандард. Само што мирисот плени.
    Ма да споделија дека и парфемите веќе во последно време , не биле толку трајни . Кратко траеле по нанесувањето.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.076
    Допаѓања:
    108.914

Зависи кој. Lust на пример трае со часови

3. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    397
    Не знам за кој парфем конкретно, но неколку страни наназад вратете се, споделија дека општо - било кој од парфемите , не се трајни ко некогаш.

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.076
    Допаѓања:
    108.914

Јас постојано купувам од Лаш и парфеми и спрејови за тело, парфемите не се променети, Vanillary, Lust, American cream по 2 пати овие 5-6 години ги имам купувано, проблемот е во спрејчињата за тело , секако не очекуваме да се трајни ко парфемите , ама ептен се чувствува разликата од пред и по 2 години кога сум го купила еве за LTGTR и Twilight (Sleepy) зборувам

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.155
    Допаѓања:
    11.103
    Се жалат луѓево по нетов дека им опаднал квалитетот поради тоа што штеделе на состојки итн.
    Јас сакав да го купам парфемот American cream, ама тука прочитав дека не бил баш траен, а Карма кој е многу популарен не ми се допаѓа како мириса. Lust дека ја бои облеката.. И на крај купив спреј.

На WhiteCat33, VSkopje и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.076
    Допаѓања:
    108.914

Да, American cream не е траен воопшто, и тоа зборам го купив само што излезе во продажба , не го земајте воопшто. Мириса првите 20 минути и толку.

Да Lust ја бои облеката. А не само Ласт, вчера прснав од LTGTR спрејот и кога ќе видам денес од бела блузата жолта станала. Само да се вадат флеките се надевам , се изненадив, др пат не ми се случило.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    397
    Добро, Dirty body е спреј , ама пак не е траен по однос на цената .

8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    14.809
    На облека е пристојно траен ко за спреј, на кожа не е, ретко кој спреј на кожа би траел со часови.

Дрти не е мој тип мирис воопшто, но може да пројде за лето, за жешково е топ избор, а и јунисекс е, слободно и мажи можат да го користат.

Ме изненади коментарот на Коритсаки за Лтгтр, ауу многу лошо ако и тој флеки праи..
    Стики ради тоа ми е заебан спреј, па пазам многу, на облека никако.
    Една членка знам на темава рече нејзиниот не пуштал боја, еве мојот е кафена течност и пушта за жал.

Од путерите за тело многу сум задоволна од Супер Милк како мириса :inlove: ама и Pineapple Tart e фантазија :inlove: Требаше тој место Хани.
    Другите.. и не баш, ајде и Пош чоклит еве добар е да кажам, вкусно мириса.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    397
    Dirty за овој период од годината , создаден е.
    Karma е убав , но не е летен.
    Од чистачите за лице сум задоволна , таблетите за заби (со вкус на кока кола) lip balm limeta ми е убав .

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.531
    Црните таблети сакаш да кажеш се вкус кока кола?
    Јас долго време ги користам и таков мирис/вкус неам осетено :D

11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    397
    Да. Не е така интензивен , но се чувствува. Имаат ефект на белеење на забите, но доколку се користат барем два - три месеци . Помагаат при отстранување на дамки од кафе , цигари , вино и сл.
    Ќе ви дадам неколку таблетки да пробате .

12. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.531
    Крајно разочарана од СУпер Милк лосионот за тело. Воопшто не го осеќам тој мирис. Всушност никаов мирис не осеќам, може малку некој тежок мирис на ореви коа мирисам кутивче, а на кожа ама баш ич ништо. Го ставив и спрејот супер милк (тој со светки), тој на почеток има некој сличен мирис како спејот за коса ама се изгуби ептен брзо.

Вака на кожа е добар, убаво се впива и е мека кожата. Ама за 1.700 ден не вреди. За овој ефект има лосиони за тело на пола цена.

Ги имам јас ги користам подолго време, само вкус/мирис на кока кола неам осетено

13. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    397
    Се чувствува малку. Прочитајте скоро пишаа искуство од нив. Не така интензивен , но малку се чувствува .

14. lolly2000

lolly2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    26
    Од спрејот за коса дали сте задоволни и дали навистина вреди и толку се добиваат комплименти како видеа што ми излегуваат на интернет:D? Прочитав дека е нешто како ванила и лимон,нормално на некој не му се допаѓа велат на изгорен шеќер, но во последниве продукти повеќе се чувствувал лимонот? Сакам понежни мириси, се мислам да го земам па споделете исксутва

Последна измена: 13 август 2025
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.076
    Допаѓања:
    108.914

Добро ја омекнува косата, мене мирисот ми беше интересен ама е интензивен, нежен не е воопшто.

16. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.531
    Кај мене не е до толку дека идам по улица и паѓаат во несвест :D
    Мирисот не е нежен, мене ми е преубав ми влегува под кожа и затоа го користам спрејот. За мирисот. Онака не гледам некоја разлика. Може да расчешлување ми помага

17. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    389
    таман да нарачам супермилк, минимум два треба за онлајн нарачка. што е логикава??

патем спремајте се за нешто ново следен викенд.... новите спрејови!!

Имаше голема драма со лосиониве/путериве на редит. На ништо не мирисаа освен на бразилски орев. Па демек ги вратија да додадат повеќе парфем, ама изгледа маркетинг нешто правеа да се спасат, изгледа пак истите ги вратиле во продажба.

На VSkopje му/ѝ се допаѓа ова.