Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    3.776
    Го имаш користено шампонот претходно да ми кажеш како си задоволна?

2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.564
    Ова е уствари Barbie шампонот што излезе минатата година, само сега со Snow Fairy амбалажа. Ги гледав состојките и буквално истите се, не знам дали други луѓе ги имаат "провалено". Овој конкретно уште го немам пробано, ама Barbie беше супер, премека и сјајна ја правеше косата. Тогаш тој шампон го земав демек да ја фарбам косата розева, таков маркетинг му правеа дека ја боел косата краткотрајно, ама кај мене не фаќаше. Може на скроз руса коса успева (ако си плавуша и не сакаш да се офарбаш розева, не го купувај, ко колор шампон е :D).

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.546
    Допаѓања:
    201.669
    Не е исто грам и милилитар за течности, пошто секоја течност не е иста. Густината е битна тука, за погуста течност како гел не може да биде иста количината за 180г и за180 мл. Баш измери дома ако имаш гел за туширање и ќе видиш. За спрејовите не знам каква им е густината, ама ако се погусти од водата, макар и малку, не може иста да биде грамажата и милилитражата од еден производ.

На SM12 и Ano им се допаѓа ова.
  4. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    323
    Гел да, може, до толку сфаќам. Ама сигурно за спреј на тело разликата не е 50 грама. Може помала густина има, не знам, етанолот, но се изедначува со глицеринот што има малку поголема. А за производ чија втора главна состојка е вода, не верувам да може да има разлика од 25%.

5. SM12

SM12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    40
    Сега те читам, па и јас си проверив. Исто Snow Fairy шампон имам порачано ама од 100ml, а на страната пишува 110ml :rofl:

На blueeparadise и theunforgiven им се допаѓа ова.
  6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    2.943
    Се инспирирав од вас. Денес ми стигна нарачката, имам нарачано спреј и баш го измерив. За жал, немам дигитална вага моментално но, како и да е, на обична тежи 210 грама. Значи, некои 163 грама „течност“. Пак не е исто како кај blueeparadise-малку повеќе е. И не ми е јасно зошто така. Се работи за спреј од новата, лимитирана колекција на овошни мириси. Дали е глупо ако реагирам т.е. ако им пишам да ги прашам зошто е така?

На WhiteCat33 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.564
    @SM12 Ама стварно не сфаќам зошто така прават, не знам зошто не се транспарентни едноставно, почнавме и мл во гр и обратно да претвараме, уште малку физичари ќе станеме од Лаш. :D

@theunforgiven Ее, знам кој си го зема. :D Ти се свиѓа ли барем, на сето крадење што ни го удрија. :D Инаку, шала на страна, тој мислам дека веќе го нема, така да и да сакаат нема да можат да ти направат замена, евентуално да ти дадат некое поклонче или попуст при следна нарачка. Мене еднаш дури рандом ми поклонија сапун кога купив нешто. Јас се разочарав, 50мл да ти фалат бе. :| Тоа е цело шишенце парфем да се испрскаш.

На WhiteCat33 и Medea. им се допаѓа ова.
  8. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    2.943

Ај да видам ќе погодиш ли, пред да напишам рецензија тука :)))))))

Инаку, многу се замислив на оваа тема. Баш и прогуглав, за парфеми пример: парфем од 100мл треба да е 100 грама горе-долу/приближно. 163 грама би била течноста, ако верувам (а ви верувам) дека само шишето тежи 47 грама, за да дојдеме до она што го измерив јас: 210 грама. Треба да е 200, така? Значи, јас имам 173 милилитри течност, недостасуваат 27. Прават деканти на парфеми и тоалетни води, си плаќаш за 10/20/30+ милилитри, што значи дека секој милилитар си го плаќаш и треба да си го добиеш.

Јас сега ќе помислам дека ми имаат испратено заостанат тестер, на пример.

Советувајте ме што да правам :))))))) Има ли некој реагирано за нешто вакво или слично?

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Momzilla

Momzilla Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.449
    IMG_1239.jpeg
    Имам надеж за Roots дека барем малку од малку ќе ми ја згусни косава. Сакав да го земам и New, ама во моментот го немаше на залиха, па го зедов Jumping juniper. Roots се користи на секое миење на коса?

На carly j му/ѝ се допаѓа ова.
  10. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    323
    си стојат на ставот дека густината влијае , а и лошо е со спрејовите што се отвораат прелесно и кој сака може да си декантира.

замена секако не можеш да направиш зашто limited edition се и распродадени се, нема со што да се замени.

патем познати се лаш и по пакувања во кои парфемите им евапорират и/или се истураат при лош транспорт. а сега дали некој го користел твојот па го вратил, испарил, или нешто трето, тешко да дознаеш. it is what it is :’)

11. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    3.776
    Јас го користев пред секое миење, кај мене имаше ефект, задоволна сум.

На WhiteCat33 и Momzilla им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.389

И јас бев задоволна, можеш да го комбинираш со Wasabi shan kui

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.