Форумџика на годината

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.078

Какво цело тело??? немаме стандард ние за толку :D
    мачкаш раце, врат за мирис тука блиску да осеќаш, тело ќе шлапаш со некоја промоција 2кг за 200ден :D

На FriendOfDorothy, naturally, theunforgiven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    3.565
    Ама не, и евтино да е - не разбирам како и зошто ти е пакување од 30 или 50 милиграми, као, за двапати? Можда па има на некои им е океј, ваљда затоа и постојат...

3. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.692
    Допаѓања:
    13.623
    Деновиве купив неколку производи од Lush, па да споделам кратки рецензии.

Ги купив Snow Fairy спрејот и лосионот, и се заљубив. Мирисаат толку совршено на bubblegum, спрејчето трае долго и проектира. Многу комплименти добив за него. Ептен pink мирис. :inlove:

Yog Nog гелот за туширање, празничен, топол, благ, кремаст мирис. Посакував да има и лосион. Од друга страна, спрејчето има некоја јака clove нота што го прави да не мириса толку кремасто како гелот.

Sleep плочката за масажа. Мене овој производ ми е фаворит од се што постои во Lush. Ја купувам по втор пат. Толку ме опушта мирисот после долг напорен ден, чудо е. Ја мачкам буквално секоја ноќ. Ми помага и полесно да заспијам со оглед на тоа дека мириса на нежна ванилеста лаванда. :inlove:

На Medea., WhiteCat33, Mia Fuentes и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    381
    Очигледно снемав веќе идеи на што да трошам пари, па ми фатија око на Lush производиве. :D Ја прочитав цела тема буквално, но сеуште немам идеја кој мирис да си го порачам. Сакам исклучиво гел за туширање, лосион/путер за тело и можеби спреј. Сакам да биде некој сладок мирис, како на колаче, чоколадо, ванила или карамела. Кој мирис би ми го препорачале? Размислував за posh chocolate или sticky dates, ама гледам некако не се многу популарни во темава. :D

5. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.098
    Допаѓања:
    16.984
    @Maelina популарни се и тие, баш за Стики се имавме хајпнато лани.

Posh e нешто неодоливо вкусно :inlove:

Спрејови:

Let the good time roll, карамелизирани пуканки, благ, путерест мирис, фаворит број 1 ми остана.
    Не знам зашто викаа некои дека не бил ко порано. Јас го земав и како сет, мирисот си е тој, и трајноста е истата.

Sticky dates, чиста карамела, како Трилече. Заедно со Ltgtr се слаткарница у шише.
    Yog Nog, Ltgtr само со спајси нота, мене ми е одбивен овој баш ради таа нота.

Cherryish, не овошен скроз, повеќе овошно - гурмански, има чококадо, значи чоколадизирани цреши.

Honey i washed my kids, не е типичен мед, има нешто медасто ама не ко медот природен, слатко мириса и тој, со малку цитрус, за да му даде свежина.

Super milk, ja го опишувам кo lemon tart, не е чист лимон, има слаткост.

Лосиони:

Honey
    Posh
    Sticky
    Super Milk
    Pineapple tart исто е сладок.

Гелови:

Posh chocolate, по чоколаден мирис нема да најдеш, пререалистичен е.

Honey, Sticky, Yog Nog, можеби исто така Champurrado, овој ко на медењаци со цимет потсетуваше, малце јакичок, meh за мене.

Од Snow fairy не знам дали да ти препорачам, ко што пишала членката погоре, типичен bubblegum мирис.

Путер плочките ако те интересираат можеш Turmeric latte и Coconut drench.
    Soft coeur штета што ја нема посебно да се купи, само у сетот Posh, ептен е слатка.

На joy1, Mia Fuentes, Maelina и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    381
    Ти благодарам. :inlove: Дали Sticky dates потсеќа на урми? Не го сакам многу мирисот на урми, па да не си се зафркнам. Изгледа ќе си го порачам Posh chocolate сетот за почеток, па ако ми се допадне ќе си ги земам поголемите пакувања. :f:

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.289
    Допаѓања:
    110.296

Па не, мене барем на урми не ми мириса. Благ мирис е сепак , на карамела , ванила...

На Maelina и Mrs. right им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.098
    Допаѓања:
    16.984
    Наведено е дека има урми во целата линија
    Стики.

Искрено не ги осеќам, дали носот не ми ги детектира, не знам. Карамелата е најдоминантна, и малку кафе се осеќа.

Убав мирис е, скроз гурмански тип. Ако си за благи мириси, верувам ќе ти се допадне. Ако не си, големи се шансите да ти мириса јако, тешко и ко на изгорено :worried:

Оф, Лаш во глобала не се за порачување на слепо.. Ама за Пош би требало да не се разочараш, стварно неодоливо мириса.

Ја на слепо имам земено доста работи онлајн, па се имав разочарано не да не, но од тие по цветните, или со минт мириси. Со благите не сум имала проблем, секогаш се погодувале :sun:

На Maelina, WhiteCat33 и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    2.238
    Јас сакам такви благи мириси ама стики лосионот го побарав на тестер и многу лошо ми мирисаше среќа не го купив спрејот на слепо, за разлика од Yog Nog и LTGTR кои ми се предобри, LTGTR го нарачав на слепо и супер се погоди а од yog nog добив тестер и морав и него да го земам зошто прекрасно ми мириса.

На Maelina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.469
    Допаѓања:
    82.274
    Јас си дополнив залиха од некои работи, си купив сапунчиња стандард што си ги користиме по дома (Sultana и Karma), маслената плочка Sex bomb и се мислев за некоја од свеќите ама не се одлучив која да ја земам и баталив. Да не купила некоја од вас да каже какви се?

Зедов и чистач за лице, Blueberry roly poly, баш фино изгледа па ќе видам како ќе се покаже. Мириса на зимзелено дрвце помешано со боровинка, доминира тоа зимзеленото. Се надевам ќе ми се погоди, па ќе го пофалам ако е за фалење работата. :lol:

На WhiteCat33 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    381
    За жал немам каде да ги пробам во живо, затоа вака овде прашувам. :D Ги нарачав Пош. :inlove:

На Mrs. right и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  12. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    1.435
    Има некој шампон од лаш за побрзо да ми расне косата и да ми станува погуста?

13. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    3.475
    Wasabi i roots

На WhiteCat33, koritsaki, Bananki023 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    432
    Дали го имаш користено? Има резултат?

15. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    2.238
    Wasabi i roots испробани, многу волумен даваат и скрос намалуваат опаѓање само wasabi ја суши многу..

На eliesaab и Bananki023 им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.289
    Допаѓања:
    110.296
    И јас задоволна бев од Roots и Wasabi ама задолжителна е маската општо за шампоните на Lush

На Bananki023 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    428
    Тие што минете крај штандовите, кажете ако видите нешто на попуст. Не секогаш на страната ги ставаат тие локални попусти, барем не до последната недела на јануари.

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.469
    Допаѓања:
    82.274
    Го пробала некоја Enchanted eye cream кремот за околу очи?
    На прв поглед личи на добра зделка.

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.289
    Допаѓања:
    110.296

Да јас ја имам користено, добра е, лесно се впива, ама не е толку хранлива кремата како други некои што сум пробала.. ете пример Алверде :)

На WhiteCat33 и Mishela им се допаѓа ова.
  20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.469
    Допаѓања:
    82.274
    Фала, значи сепак да си останам на Q10 кремата и да не се мислам за друга. :)

Штом така, ќе видам уште некој од чистачиве за лице да пробам. Овој со боровинка ми е дефинитивно преубав за овие неколку дена што го користам. :inlove:
    За комбинирана кожа дефинитивно е супер избор. Ќе видам како ќе се покаже на подолг рок.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.