Па јас како што знам тој спреј е направен за виткана коса и против фриз. Јас го користсм за да не ми е разлетенс косата смс нсјвеќе го користам поради миризбата. Искрено освен миризбата барем мене не ми прави нешто посебно на косата.
Ауу, не ни прашав искрено, заборавив. 44 долари е во америка, 32 фунти во англија, значи околу 2000-2300 инаку, излезени се нови спрејови (snow fairy, intergalactic, golden egg) со светки што не знам дали ќе дојдат кај нас, а и главно коментарите се дека мирисот воопшто не се задржува. исто ќе излезе и колекција со shaun the sheep што наводно ќе има нов спреј, но со некој мирис на трева.
И кај мене во Грција многу поскапеа Лаш. пола од производите се поскапени за 4 евра. Така прават секоја година. Се мислам пак помеѓу LTGTR или Sticky dates. LTGTR некако не очекував дека го имаат изменето во од нос на трајност , а Sticky dates го немам мириснато воопшто ама лосионот го имав за тело и сигурно исто мирисаат. Од Lord of misrule имам уште многу и некако веќе не го користам ептен тежок почна да ми е. Од Yog nog и Twilight уште малку имам. Најверојатно изборот ќе падне на Стики
LTGTR кога го земав преубаво ми мирисаше, сега ми мириса на прегорен шеќер, тешко, гадно можно е да смени или со мене нешто не е во ред
Мене не ми мирисиаат исто лосионот и спрејот. Лосионот ми е убав, на карамела ми мириса. Спрејот ми мириса на прегорено. Лосионот го имам и користам, спрејот не би го купила.
Стики спрејот не ми мириса исто како гелот и лосионот. Сите ми имаат иста ДНК но различен вајб. Гелот ми е најубав и нај-стикидејтс, лосионот е повеќе на ванила и, не знам, тесто од колачи? спрејот е поостар, подрвенест, проектира првите 5 минути и после го снемува. И лимитед едишн шишенцето и обичното го имам, мислев ќе има разлика во траење (обичното сега е поскапо), ама ништо. Си ме претркала, ама да ^ this
Ми се јавија денес дека им стигнал Dirty од 30мл, јас тотално заборавив дека сум им оставила и број за тоа. Преубаво мириса, сега кога гледам колкицко е шишенцето, малку ми е жал што не го земав тоа од 100мл. Ми го препорачуваше Junk девојчето, наводно слично мирисал на Dirty, минт/хербално, ама имал и плус цитрусни ноти. Ме прсна на рака, ама немаше којзнае колкава проекција, а за мирисот не можам да се одлучам, онака ми е, океј, не сум воодушевена како од Dirty, а и брзо ми се изветреа. Инаку, имаат и нови производи, нови шампони Banana и Ginger во кутивче, регенератор Banana и некои за мачкање тело од Banana линијата видов, ама не ме интересираа многу, па не видов точно што има. Одма само девојчето ми даде тестери од Banana шампонот и регенераторот, како пробуваат да те навлечат значи . Ама собата и со затворени тестери од преска ми мириса на банана, на нешто слатко, и цело време го осеќам мирисот, не знам дали е шампонот или регенераторот, убав, сладок мирис е, ама overwhelming станува на моменти. Иначе на штанд приметив мал милион мали парфемчиња што ги немаат воопшто на сајтот, Butterball ми паѓа прв на памет, го запамтив по името, ама имаше и некои други што ми изгледаа интересно, само ми беше глупо веќе да и викам на девојката да ги отварам сите, и да се прскам. И општо, има многу интересни производи што ги немаат поставено на сајтот, а мене ми е глупо да дремам на штанд пет саати, и да разгледувам производ по производ убаво, дури некогаш незгодно ме фаќа дека ги замарам девојчињата, ама глумат фини пошто мораат и си одам. Најубаво ми е дур си разгледувам на сајт лагано, си читам и ривјус, кое за што е, и си одлучувам. Едино парфем може не би нарачала така, друго се ми било ок.
Во Швајцарија ги има овие неколку спрејови што во Македонија ги нема, (барем јас не сум ги видела ниту на сајтот ниту на штанд кога бев), а вака баш ме заинтересираа. Ќе ги донесат ли некогаш тука? Можам да ги земам од Швајцарија ама не ми се зема на слепо, ептен сум специфична за мириси.
Ги имаш на штанд ама не се ставени онлајн - Јузу и Олд Сонгс, Синдерс, Стики. Барем во Сити Мол ги имаше, се прснав со Олд Сонгс минатиов викенд. Овие летниве од втората слика се дотрошија на распродажбата. Сноу Фери воопшто го нема кај нас. Не знам и оваа колекција дали ќе ја носат кај нас, ама не мислам да мирисам на свежо косена трева. Со здравје да си се прскаш! Тие сите се од зимскиот community launch - султана, батербал, супермилк, итн. Ни јас не знам зошто не им се онлајн, ама ете. Јас ја имам Џанк плочката за масажа, реално се осеќа како солиден парфем, го користам како база врз која ставам парфем (се тешам дека така трае подолго мирисот).
Леле многу е кјут! Ама мирис на косена трева? Ќе се навлечам и на Lush. Не знаев дека ги имало и тука некои од овие спрејови, јас онлајн повеќе ги гледам. Ме заинтересираа Peaches и Cinders. Инаку го користам Honey i washed the kids, цел ден ми се задржува на облека па и на кожа. Не се прскам многу, пошто добивам главоболка од мириси. За трајноста стварно е одличен, презадоволна сум. Си се почастив сега со The Comforter. На прва ми се засвиѓа. Cinders и Sleepy ми беа многу јаки некако? Може требаше да почекам да видам како ќе мириса отпосле пошто малце време им треба, ама многу ми се измешаа, наеднаш сите ги мирисав.
Мене ми е криво што не го начекав Snow fairy на попуст. На 50% попуст е ставен со Yog nog ама распродаден е. Само Yog nog e достапен, тој не би го земала повторно ми се здосади
Сигурно нема да биде скроз апла мирис на трева ниту еден мирис не им е таков мирис само на едно нешто, ќе направат некоја мешавина. Јас мирис на рози мразам и не би земала, ама мирисот на Rose Argan и Rose Jam ми е одличен. Не е типична роза мирис. Така ќе биде и овој сигурно, е типична трева да шприцаш на тебе
Тревa плус сандалово. Реално мене и на Елфаба спрејот на трева ми мириса. Тие што бевте на штанд, да не го донесоа и ЛТГР сетот? Читам коментари дека лосионот ЛТГТР е ист како Стики Дејтс лосионот на мирис.
Може тебе ти здосадил, ако често си прскала. Не го користи некое време, менувај, користи и други, па види како ќе ти биде. Мене тоа ми се случува кога користам некој мирис многу често и не го осеќам веќе исто, после кога ќе сменам ми се враќа мирисот. И друга многу битна работа - чувај го спрејот на некое место кај што не е многу топло и да не го фаќа сонце. Пошто и тоа игра улога за трајноста и одржувањето на оригиналниот мирис.
Дали ова е класичен чистач за миење лице, или служи само како пилинг после миење со друг гел? Сакам да го пробам ама имам веќе гел за лице, па ако е таков да не го купувам џабе да стои.
Многу долго време барам ефикасен дезодоранс без алуминиум, пред некој ден бев да го мириснам Аромако и не сум пријатно изненадена од мирисот. Дали да му дадам втора шанса? Какви се вашите искуства? мирисот воопшто не ме привлекува покрај сите позитивни коментари што ги пишува за него. Не знам дали проблемот е до мене
Мирисот не се ни осеќа. Барем носов мој не го регистрира. Битно ја врши работата. Дезодоранс е, на што треба да мириса? Ко парфем?
Мене ми беше одличен, и мирисот ми се допаѓаше ама па кога ќе го нанесеш под пазуви се губи секако, не само со Аромако туку и било кој друг да ставиш. Важно е дека штити и нема штетни состојки.