Путер за тело во цврста форма. Мене ми се подобри од лосионите за нега. Помека е кожата, повеќе хидрираат и мирисот мислам трае подолго (или може така ми се погодиле, немам од исти мирис пробано и лосион и плочка, па може трајноста зависи и од самиот мирис)
За трајноста на производот во однос на тоа за колку време се троши мислиш, или трајноста на мирисот? Зависи од самите плочки какви се. Некои се покремасти, се топат побрзо, и тоа баш баш брзо се трошат, некои може да потраат, зависи колку ги користиш. Ја не ги штедев. Мачкам цело тело. Можеш и ко solid парфеми да ги нанесуваш, бар тие појаките. Моментално Coconut drench ја имам. Супер е, мириса слатко на кокос, не е премногу кремаста, ниту цврста и сува, некадe на средина би рекла. Кој го знае мирисот на Coconut Passion на VS, ќе го препознае и во плочкава, слично мирисаат. Не проектира нешо баш многу, но има мирисна трага на облека, се осеќа. Ја неколку плочки имав пробано, ко најубави би ги издвоила оваа со кокосот и Turmeric latte, оваа јакичка беше и трајна на мирис. Имав една лимитирана со ружи, премрсна, ко масло беше, а проектираше лудница, цела соба угушена од мирисот беше. Појак мирис од плочкиве неам осетено ја. Sleep и Each Peach ми беа онака мех, едвај чекав да ги потрошам.
Sleep, ми се чини за таа плочка мислам конкретно, сега што е као последна шанса, што ќе ја укинувале. Е зошто мех? Јас па очекував да чујам дека е пријатен мирис што смирува. Многу е вештачки, лаванда само? Има неколку со слични имиња и поим неам искрено кое-какво беше, едно мирисаше поблаго, друго поостро (само лаванда)...
Не не, мирисот си е океј, но ја го преферирам лосионот Слипи, понежен е. Не е чиста лаванда, нешто ванилесто има, и дека е плочка, покремаст е мирисот. Но сепак, лосионот ми е поубав. Тој би го купила некад пак. Deep sleep ја неам мириснато. Излеа оваа мириса поостро по описот.
Плочките се супер за масажа, ко лимфна дренажа на понежен начин е целиот ритуал за мене. Мирисот во комбинација со истоимениот спреј или парфем (ако се погоди од таква линија да има и тоа и тоа), многу подолго се задржува на кожа. Тоа сум го приметила. Ама ги купувам најмногу поради тоа што самиот мирис многу ме опушта после туширање, пред спиење особено. Имам и една во ноќното шкафче и мачкам раце пред спиење. И кожата многу убаво ми реагира на вакви продукти. Мојата кожа си сака масленца, буквално блеска во периодите кога користам плочка наместо класичен лосион или путер за тело. Брзо ми се трошат кога ги користам за по цело тело, за 2 месеци можеби, ама не со секојдневна употреба. Во последно време нанесувам од плочката на цели раце, врат и деколте. Доста подолго трае, ни до пола не ми е потрошена овој пат. Многу сакам вакви работи за мали ритуалчиња после туш, мене ми делува многу терапевтски, а ефектот на кожата ми е башка.