здраво имам картица мн одамна никогаш не сум ги користела поените ни зела денар па те молам да ми објасниш кои се начините и можностите ... каде се внесуваат податоци од трансакциска ? дали се плаќа данок на ова дали се пријавува во ујп на крајот на годината? се користи ли целиот износ или провизија зимаат како е најдобро да се користи а да не си у загуба ве молам подетално не наоѓам никаде вакви детали...
Можеш да си ја свалиш апликацијата на телефон, да се најавиш со емаил адресата со која се имаш регистрирано и таму моѓжеш да си проверуваш колку пари имаш. Исто на страната ќе се најавиш и имаш опција дали сакаш парите да ти се префрлуваат на трансакциска (и треба да пишиш транскациска) и на тоа данок треба да пријавиш во ујп. А има и опција да ти бидат како ваучери со кои можеш да пазаруваш во места каде иам лајонец (значи не можеш да ги вадиш како пари, и не ти треба трансакциска за тоа, и не се плаќа данок за тоа).
а како можам да земам ваучер од лајонес го пракаат или како иде тоа ? треба некој износ да имам конкретен за да земам ваучер или? а ова за данок ако сакам пари да ми се префрлаат лајонес ке си го плаќа и јас само да го пријавам ке треба или јас ем си го плаќам данокот и пријавувам исто? ако можеш прати ми линкови на кое место се наога за да внесам трансакциска неможам да најдам каде е таа опција ..
Moite prednosti> moite isplati i imas tamu vaucer ili na transkaciska. A vaucherot ti e kartckata, odis so nea da kupuvas. A inaku na sekoi 200 den se akumuliraat parite. I da, ti plakas danok
Јас отворив ваква картичка пред 3години и знам дека еднаш преку тел ја искористив си купував слушалки и толку од тогаш ја немам користено а мислам дека и лозинката сега не ја знам. А може ли да се врате акаунтот ?
Е ова дека данок се пирјавува не знаев...ама ваљда не се плаќа данокот си е платен или како?: И што значат тие Шопинг поените?:
Приливот на средства на трансакциска сметка треба да се пријави. Повеќе за тоа има на страната на Lyoness cash. За шопинг поените не знам што значат.
Јас имам картичка ја користам една година ама не редовно е сега за да ми ги исплатат парите треба да ажурирам податоци и во код на банка каде што ми е сметката не знам што да пишам. Дали некој знае?
Имам но не ја користам мајка ми ја користеше еднаш па ми стига смс дека сум заштедил поима неам можеби 5 денари а можеби и тоа е многу лупам глупости башка јас сум балканец а не шваба и не им давам повеќе да ја користат нека одат тие пари бакшиш џабе ми се кине новчаникот со картички без веза
dali nekoj odovde podiga pari preku western union od internet prodazba vo dr drzava , dali znae nekoj koj e limitot za podiganje pari i dali istite gi odanocuvat posle izvisezn podignat iznos ?
Значи луѓе читам тука вашите мислења . Зашто не бидете позитивни ? Зарем глуп е тој презентерот што објаснува ? А како ли стигнал до таа позиција па по 4000 евра си зима не правејки ништо човекот си направил мрежа од 25.000 луѓе за 4 години замислете и тоа млад дечко беше ,ама во македонија толку се негативни луѓето ,да не си верував на себе ќе се откажев.Идејата е супер целта е да се рашири мрежава .можам и да ве сватам зашто толку негативно сте ја сватиле работава со причина дека немало cashback но сега веќе има дури и во 47 држави а сигурно имате фамилија во странство таму има дури повеќе можност за користење на картичка дури ако не без картичка со телефон може само треба да се размисли на кого ја давате и не прави лошо тоа едноставно си имате мала касичка само на картичка .Ако имате каса дома си ставате 2 денари 5 денари..10.. мора да се цени ситното за да се дојде до крупното само сфатете дека нрма ништо лошо тука и не чини ништо