Lyoness cash back картичка

Discussion in 'Општи дискусии' started by Nati.P, Feb 22, 2013.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

здраво имам картица мн одамна никогаш не сум ги користела поените ни зела денар па те молам да ми објасниш кои се начините и можностите ... каде се внесуваат податоци од трансакциска ? дали се плаќа данок на ова дали се пријавува во ујп на крајот на годината?
    се користи ли целиот износ или провизија зимаат како е најдобро да се користи а да не си у загуба ве молам подетално не наоѓам никаде вакви детали...

2. poenta

poenta Форумски идол

Кој износ треба да се постигне на картичката за да може да се земе ваучер и која е постапката?

3. LadyR

LadyR Популарен член

Можеш да си ја свалиш апликацијата на телефон, да се најавиш со емаил адресата со која се имаш регистрирано и таму моѓжеш да си проверуваш колку пари имаш. Исто на страната ќе се најавиш и имаш опција дали сакаш парите да ти се префрлуваат на трансакциска (и треба да пишиш транскациска) и на тоа данок треба да пријавиш во ујп. А има и опција да ти бидат како ваучери со кои можеш да пазаруваш во места каде иам лајонец (значи не можеш да ги вадиш како пари, и не ти треба трансакциска за тоа, и не се плаќа данок за тоа).

4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

а како можам да земам ваучер од лајонес го пракаат или како иде тоа ? треба некој износ да имам конкретен за да земам ваучер или?
    а ова за данок ако сакам пари да ми се префрлаат лајонес ке си го плаќа и јас само да го пријавам ке треба или јас ем си го плаќам данокот и пријавувам исто?
    ако можеш прати ми линкови на кое место се наога за да внесам трансакциска неможам да најдам каде е таа опција ..

5. LadyR

LadyR Популарен член

Moite prednosti> moite isplati i imas tamu vaucer ili na transkaciska. A vaucherot ti e kartckata, odis so nea da kupuvas. A inaku na sekoi 200 den se akumuliraat parite. I da, ti plakas danok

Софија 88 likes this.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

200 денари

poenta likes this.
  7. Anacid

Anacid Истакнат член

Јас отворив ваква картичка пред 3години и знам дека еднаш преку тел ја искористив си купував слушалки и толку од тогаш ја немам користено а мислам дека и лозинката сега не ја знам. А може ли да се врате акаунтот ?

anonimna.999 likes this.
  8. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Mоже да се врати, можам да ви помогнам пишетеми лп

9. kikin

kikin Популарен член

Е ова дека данок се пирјавува не знаев...ама ваљда не се плаќа данокот си е платен или како?:

И што значат тие Шопинг поените?:

Last edited: Feb 23, 2018
  10. poenta

poenta Форумски идол

Приливот на средства на трансакциска сметка треба да се пријави. Повеќе за тоа има на страната на Lyoness cash.
    За шопинг поените не знам што значат.

11. didisi

didisi Популарен член

Dali ima nekoj uplateno lyoness oblaci

12. kikin

kikin Популарен член

Iи јас сум заинтересирана на оваа тема мислења...

didisi likes this.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Јас имам картичка ја користам една година ама не редовно е сега за да ми ги исплатат парите треба да ажурирам податоци и во код на банка каде што ми е сметката не знам што да пишам. Дали некој знае?

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Прашај некој поупатен на лајонес да ти каже.

marchi-cool likes this.
  15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ke im pisam na mail..ne ke se mislam :rofl:

16. rzbdxl

rzbdxl Нов член

17. Mr.Lover

Mr.Lover Популарен член

Имам но не ја користам мајка ми ја користеше еднаш па ми стига смс дека сум заштедил поима неам можеби 5 денари а можеби и тоа е многу лупам глупости башка јас сум балканец а не шваба и не им давам повеќе да ја користат нека одат тие пари бакшиш џабе ми се кине новчаникот со картички без веза

Just.do.it and *Ane* like this.
  18. Virus997

Virus997 Истакнат член

dali nekoj odovde podiga pari preku western union od internet prodazba vo dr drzava , dali znae nekoj koj e limitot za podiganje pari i dali istite gi odanocuvat posle izvisezn podignat iznos ?

19. Belabela

Belabela Истакнат член

Значи луѓе читам тука вашите мислења . Зашто не бидете позитивни ? Зарем глуп е тој презентерот што објаснува ? А како ли стигнал до таа позиција па по 4000 евра си зима не правејки ништо човекот си направил мрежа од 25.000 луѓе за 4 години замислете и тоа млад дечко беше ,ама во македонија толку се негативни луѓето ,да не си верував на себе ќе се откажев.Идејата е супер целта е да се рашири мрежава .можам и да ве сватам зашто толку негативно сте ја сватиле работава со причина дека немало cashback но сега веќе има дури и во 47 држави а сигурно имате фамилија во странство таму има дури повеќе можност за користење на картичка дури ако не без картичка со телефон може само треба да се размисли на кого ја давате и не прави лошо тоа едноставно си имате мала касичка само на картичка .Ако имате каса дома си ставате 2 денари 5 денари..10.. мора да се цени ситното за да се дојде до крупното само сфатете дека нрма ништо лошо тука и не чини ништо

Floresita7 and marchi-cool like this.
  20. Мари_ja

Мари_ja Истакнат член

Мене како скептик само ме интересира колку заработи, бидејќи позитивно гледаш:e: на сето ова?:)

TeonaZ likes this.