Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Lyoness cash back картичка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Nati.P, 22 февруари 2013.

1. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Кои регулаторни тела ќе ја проценат цената на акциите? Дали и за други компании е вака или другите компании сами си ја вреднуваат акцијата?

2. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Имав до пред некое време некоја голема сума сега не можам да се снајдам на сајтот да ја најдам.... Не знам зошто секогаш ми било комплицирано да разберам што сакаат да кажат лол.
    Еве што имам сега а поим немам што значи

Прикачени фајлови:

• lyconet.png
      lyconet.png
      Големина на фајлот:
      82,1 KB
      Прегледи:
      44
    • voucher.PNG
      voucher.PNG
      Големина на фајлот:
      9,7 KB
      Прегледи:
      41
  3. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    Имаш до сега 2440 евра уплатено.
    50% (1220 евра) ти се претворени во MSP за лични акции и (1220 евра) 50% MSP за клауд акции.
    Тоа е првата слика. 2023 Август иде на берза и ќе можеш ако сакаш да ги продадеш. Што не ти е мој совет.

Втората слика ти е што имаш на сметка.
    Сметка за купување 1450 ден може да ги потрошиш на е-ваучер, Веро, Тинкес, Гранап, Електроелмент,..За макпетрол- верна ти фалат уште 550 ден.
    Бенефот ваучерот 44000 ден може да го трошиш во benefit store. Дел плаќаш во кеш, дел со него (обично 10-20%).

Последна измена: 26 март 2021
  4. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    Истиот процес е за сите компании кои идат public. Така било и за Амазон, Фацебоок, Тесла,...тоа е процесот.
    Еве видео за основен процес како иде, јас не навлегувам по длабоко.

За планот што,ако и кога инфо добиваме на https://lyconet-online-sensation.com.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.842
    Сите компании што одат на берза се обвинети како пирамиди и казнети со милиони евра?:o
    https://m.facebook.com/771145199758...but-many-italians-have-alre/1404994843040356/

На asdas му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    На интернет колку имате точни информации толку имате и неточни информации. Зависи кои информации сакате да ги видите,...
    Секој со свој памет си гледа,..

Ако ја имате апликацијата на вашиот телефон, може да идете на мапата на било кој град во светот и клинете на пребарај. Ќе ви се појават трговските партнери кои се на cashback. Пробајте дали функционира и враќа пари, и онака иста цена на производ ќе платите. Ако не функционира не ја користете и готово.

Еве моментално како изгледа мапата на само еден дел во Италија. Ако имате некој во Италија нека провери дали ова функционира или не. Секој со свој избор,...

upload_2021-3-27_0-20-51.png upload_2021-3-27_0-21-30.png

7. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Мислам дека прашањето ми беше јасно: кои регулаторни тела ќе ја одредат цената на Лајонес акцијата?

Немам време да гледам видеа, а мислам дека можеш кратко и јасно да ми одговориш: тоа, тоа и тоа тело. Една реченица.

8. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    а ако не ги продадам што можам да добијам? Искрено ако не уплаќам нови средства што ќе добијам со овој статус досега?

9. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.566
    Допаѓања:
    15.843
    Дека е класична пирамидална добро осмислена шема е, затоа луѓе не си ги фрлајте тешко заработените пари во ова срање.
    pyramid-scheme-gif.gif

Еве човек кој што бил во ова долги години, достигнал највисоко кариерно ниво 8 на кое ниво се и Зоран Витанов и другарчето му Аргтим Нагавци, каде што го објаснува неговото патешествие низ "бизнисов".

Последна измена: 27 март 2021
    На злоба и asdas им се допаѓа ова.
  10. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Имам чувство како да нон стоп измислуваат нови начини само да се уплаќаат нови средства а исплата нема нигде. Чаробни круг

На asdas и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  11. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    Не треба ништо да уплаќаш, го имаш условот над 1000 лични MSP
    Потроши си ги бенефит ваучерот во систем и уживај.
    Што може да добиеш ќе каже времето,...

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  12. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Ти текна конечно, а?
    Не добив одговор на прашањето: кои точно регулаторни тела ќе ја одредат цената на акциите?

13. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    Кои се сите детали на IPO, како се прави проценка на вредноста на компанијата, акциите, кои се тие "регулаторни тела" SEC, ESMA, банки,... кои даваат pass на целиот процес, незнам и не ме интересираат тие детали.
    Ако има некој експерт од таа област на форумов,нека го објасни целиот процес.
    Мене тоа не ми е важно, ниту сакам да се замарам со тоа

14. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Епа од тоа што не сакаш да се замараш досега имаш спичкано минимум 2000 евра во тоа сектата.

15. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Јас имам австриски.

16. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Јас сакам да продадам австриски облак

17. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    Прочитајте си ги убаво документите првин што ви се во моите downloads, mSP Factsheet 02/2021, зашто вие ја имате прифатено оваа програма.
    Гледајте го настанот на 24. Април од компанијата, https://lyconet-online-sensation.com/ и потоа ако сакате да го продадете акоундот ќе се договориме.
    P.S.
    Ако немате карта пишете ми ќе ви обезбедам јас.

18. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Не ми треба карта, не планирам да одам на настан... Што треба да проверам за да можеме да се договориме за акаунтот?
    Ok, прочитав и ништо не разбрав...

Последна измена: 14 април 2021
  19. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    3.608
    Имав познаници во пирамидава, константно ме ѓавеа да им се придружам на тимот демек бизнис ќе сум градела. Ги прашав, а што работите или продавате нешто, само ми викаа ќе си бидеш свој газда. Кога спомнаа дека требало да сум вложела 200 евра, па за кариерните нивоа, стварно бев збунета. Ова ми се случи на 17 години, ептен мала бев, но не бев глупа. Дознав за што се работи и потхитно ги откачив.

Од тогаш се едуцирав за пирамиди, понзи шеми и сé што спаѓа во таа категорија. Ова што мене ме нашле на 17 години, докажува какви луѓе бркаат. За жал има многу млади што се влезени во пирамидава, не се полнолетни и ги даваат парите на нивните родители.
    Во 2019, во Италија, Лајонес е банирана и требала да плати доста скапо за измамите. Во другите европски земји, владата ги предупредува граѓаните да не инвестираат во овакви измами, кај нас не е баш така.

Од почетокот на пандемијата приметив доста реклами за Лајонес на Инстаграм. Низ државата во различни градови, различни тимови, одат и бараат уште луѓе да им се придружат. Исто така приметив дека се водат и по друго име, Lynconet, очигледно со намера да избегнат тужби.
    Највисоко "кариерно ниво" кај нас има постигнато Зоран Витанов, човекот си има и своја книга издадено, се вика "Воскресни жив". Ја немам прочитано, а и немам намера да му давам пари, али цитатите му се откачени. :rofl: Али луѓево се поклонуваат на човекот, сонуваат да бидат како него.

20210531_124338.jpg
    20210531_124349.jpg
    20210531_124500.jpg

На Biljarkata, asdas, Снегулк@23 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.872
    20210727_101828.jpg некој поупатен да ми објасни... вкупно имам 900 ден што можам да ги користам? Порано беа само ваучери ова сега ново е?