Добра идеја,ги поддржувам,време е за фудбалска револуција. Да не бидеме силни само на зборови туку јавно да го покажеме нашиот гнев. http://www.taratur.com/node/31123 На следниот натпревар на македонската фудбалска селекција, македонските навивачи ќе стават превез на очите, симболизирајќи го срамот да ја гледаат својата репрезентација како игра.
Сега прочитав дека Харалампие изјавил дека воопшто не чувствува одговорност за поразот од Луксембург и тонењето на македонскиот фубал, дека не бил он крив ц ц ц значи себичноста и бесрамноста на овој човек немаат граници. Во сите нормални држави, главниот човек на федерацијата секогаш ја презема одговорноста на свои раце ако се случи некој пораз, а овој дури има лице да излезе пред камера и да каже дека не бил крив за тоа што му се случува на фудбалот во Мк. "Кога во фудбалот ги нема големите имиња, кога нашите надежи играат или тренираат на игралишта кои повеќе личат на ниви отколку на стадиони, кога репрезентацијата е „алатка“ менаџерите да си ги продадат своите фудбалери, кога во националните лиги владее тотален хаос и низок квалитет на фудбал, кога во секое одиграно коло имате по некој инцидент кој поминува без казна, кога не се инвестира во фудбалската иднина, кога во ФФМ работат луѓе кои најмалку се разбираат од фудбал, кој е тогаш виновен, селекторот, фудбалерите, новинарите или пак оној кој што стои на чело на оваа институција и чија задача е да ги поправи сите овие работи." Извор: http://www.kurir.mk/sport/fudbal/63213- ... amo-toj-ne
Буркина Фасо, Зимбабве, Уганда се подобри од Македонија, а Зеленотравските острови се пред нас Каква репрезентациај... ДРВА
Единствена светла точка во македонскиот фудбал се рефлекторите! Мене искрено ми е жал покрај вакви потенцијали да имаме ваква катастрофална репрезентација мислам дека редно е после кошарката,ракометот и ватерполото по сите тие обиди на битни натпреварувања и мак.фудбалери да добијат шанса... мислам дека и тоа му фали на македонскиот народ и фудбалската репрезентација да постигне нешто а не сите надежи за мак.фудбал да згаснат. се надевам дека некој од надлежните ќе увиде каде е проблемот и да го смени раководството од корен они сакаат само да ги пљачкаат кладилниците,ништо повеќе... има многу млади потенцијали кои гордо би гинеле на теренот за Македонија да ја представат во најдобро светло.. толкму тие треба да се во репрезентација..а не 11 кубици дрва(да ми извините за некој поединци)...
У21: Македонија - Северна Ирска 1:0 Македонската репрезентација до 21 година минимално со 1-0 ја совлада селекцијата на Северна Ирска до 21 година во квалификациски натпревар за ЕВРО 2013 кој денес се одигра во Куманово. Натпреварот помеѓу младите селекции на Македонија и Северна Ирска кој првично требаше да се игра во февруари, но поради лошото време беше одложен, се одигра денес. Македонија со 1-0 славеше над Северна Ирска. Селекторот Бобан Бабунски натпреварот го започна со напаѓачка формација во која имаше четворица офанзивни фудбалери. Во првото полувреме Македонија беше подобар противник, но без сериозни шанси за загрозување на гостинскиот гол. Северна Ирска ги чекаше своите шанси од контра напади, но беше опасна и од прекини. На почетокот од второто полувреме, Бабунски направи неколку тактични измени, вклучувајќи го и префрлувањето на Стефан Ристовски на левата страна на теренот. Само по минута игра во второто полувреме, Ристовски ја имаше најдобрата шанса за водство, но промаши. Седум минути подоцна, судијата Давит Каритонашвили покажа на белата точка откако еден од гостинските дефанзивци играше со рака во сопствениот шеснаесетник. Но, Илија Несторовски промаши од белата точка, па резултатот остана непроменет. Неколку минути подоцна, Давид Бабунски влезе во игра и го имаше своето деби за селекцијата до 21 година. Бабунски внесе креативност во средниот ред која беше многу потребна во тој период од натпреварот. Во игра влезе и Алтипармаковски на местото од Фазли, но тука немаше промена во формацијата, сепак со влегувањето на Тимов на местото од Брдаровски, нашата репрезентација фрли се на напад. Офанзивната игра резултираше со нов пенал за Македонија. Бабунски испрати една одлична топка за Хасани кој беше фаулиран во шеснаесетникот, Грузискиот судија покажа на белата точка. По кратка комуникација помеѓу фудбалерите, Јани Урдинов ја превзема одговорноста и успешно го изведе пеналот. Македонија поведе со 1-0. Гостите тргнаа поофанзивно, но немоќта создаваше и нервоза. Тоа го чинеше фудбалерот на Њукасл, Фергусон црвен картон. Со овие два бода, Македонија е на делба на второто место со Данска со 8 бода, Србија е прва со 11 бода, но и натпревар повеќе. За репрезентацијата на Македонија на овој натпревар настапија: Гачевски, Брдаровски (78' Тимов), Урдинов, Ристевски, Богдановиќ, Таири, Ристовски, Фазли (71' Алтипармаковски), Несторовски (57' Бабунски), Хасани. Надежта на македонскиот фудбал...12 месеци без пораз! БорбА за 1место на табелата,а и се надевам дека ќе одиме на Европско Првенство.. Спојлер не дека се фалам,ама чим има каталонец у екипа,МОРА да се тепа
Леле колку го сакам Бабунски душче, не само дека игра за младинците на Барса ( едвај чекам да добие шанса и да игра официално пошо тренирал со првиот тим ) туку и што ја предводи нашава репрезентација во победи... Тие се нашата надеж а не дрвцана!
Во 18:00 играат Португалија-Македонија, пријателски натпревар. Се знае кој ќе победи де, кај можат нашиве со Роналдо и компанијата.
Нај јачи коментар што го прошитав во веза со ова..''Пишете си ја 7+ и ние да видеме некој аир од репрезентацијава'' А,сега озбилно добро се држат овие нашиве,сеуште се нема затресено мрежата.Португалија ни до голот не може да стигне,а камо ли пак да даде гол... Мене ми стои местена,и не би ме зачудило да излезе 2.
Веќе е влезена во продолжение, последни минути се играат. И ви се верува или не, 0:0 е. Стварно ми е за неверување, тотална утка, ја очекував 3 гола да ни дадат.
Не врши пренос ни една наша телевизија Сеси За срамота,овие од Алфа даваат Шпанија-Србија,али остај Алфа е приватна телевизија..ами овие од Мтв Јас на нет гледам.. http://bostinno.com/2012/05/25/live...h-international-friendly-soccer-online-video/ Има уште 10секунди.. леле не ми се верува 0-0 !
Ја па го играв 2-4 гола да паднат, тотална утка. Можете ли да замислите колку луѓе испогубиле пари на кладилница затоа што утакмицава се сметаше за најсигурна ццц. Неверојатно!
Ние сме чудна репрезентација,одиме од крајност во крајност,губиме од аматери како Луксмебург,а репрезентација како Португалија не може да не тепа. Ама ова што го гледав денес,стварно е за пофалба..со моногу малди и нови играчи,дефинитвно стануваме подобра репрезентација.Малку позитивност и од фудбалерите. Можеби игравме 90мин,формација левел-Челзи,ама одлична тактика ...и покрај тоа што ми стои местена Харилампие,изгледа имал некоја дојава...