Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

MAC Cosmetics

Дискусија во 'Лице' започната од beautiful87, 20 март 2010.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Orbico :)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    113.714
    Цените се изгор за наш стандард. МАC ја користам може 4 години купувам од странство. И тоа на попусти кога има. Од некои производи сум се разочарала. Искрено не верувам дека ќе опстае долго кај нас со цените што ги има. А ме чуди зашто не нема на официјалната страна како земја во која има MAC производи.

На kim.k и buba4e89 им се допаѓа ова.
  3. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215
    Па денес отвориле, верувам не се затепале одма да не стават на официјалната страна :D Ете затоа на официјалната ФБ страна отекоа со спонзорирани објави за отварањето..

4. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Си најдов MAC пудра на Фејсбук :) евтина :) една 850 друга 690 ден :) што мислите дали е MAC или копија ? Еве за која страничка пишувам. Дали некој досега купил нешто од нив? Што мислите дали да си купам пудра од нив?

Прикачени фајлови:

• IMG_0701.PNG
      IMG_0701.PNG
      Големина на фајлот:
      191,2 KB
      Прегледи:
      83
  5. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    FAKE!

На Irreplaceablee, Antebellum, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297
    @Ivaivana никако фејк се производиве, MAC производи можат да се најдат само во продавници MAC нигде на др место. Се друго што се продава на нет е фејк

На Ivaivana, makedonkamak и Mishela им се допаѓа ова.
  7. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Ај цените што се изгор, ама рефилот за сенка, кој што инаку го продаваат 6$ на сајтот, кај нас е 860 :) па сеа...

Ретро мат карминот што го добив сабајле на подарок е нијансата Мехр, ептен ми се погоди.

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Зимно време од Studio Fix Fluid ми одговара NC15 ама сега за летово малце потемнувам од Bourjois ми одговараат 53 од Max Factor Face Finnity 75 Golden, сега се мислам која да ја земам од Studio Fix Fluid NC20 или NC25?
    Не сум во можност да ја видам сега нијансата во живо други ќе ми ја купат а не сакам на портокалово да ми мава. :)
    Некој совет?

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    И јас сум во потрага по нова пудра, и иако ќе одам јас да купам, со себе ќе си ја понесам старата пудра, бидјеќи нијансата ми е и повеќе од погодена, а пудра под светлата внатре во парфимериите и на природна светлина не се исти. Ќе ставам и од двете пудри и ќе ја купам нијансата која е иста со мојата. :D
    Најпрактично е да дадеш твоја пудра која ти е најпогодена и така да одредат.

На koritsaki и Rose96 им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297
    @Rose96 јас сум повеќе за nc20 ,гледам потемна е од nc15 што јас ја користев :)nc25 да не ти биде премногу темна :?: јас ја имам дома и пудрата waterweight од Мак , ми дадоа тестерче , тоа е nc20 можам да ти сликам да ја видиш нијансата ама па незнам дали се исти со fix fluid :?:

а еве споредба од нет

11. NewGirl.

NewGirl. Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    @koritsaki Дали знаеш дали има попуст на мак производите во космос околу 28јуни?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297
    @NewGirl. наредната недела од понеделник ќе ти пишам дали ќе имаат попусти или не. Важно неделава нема во ниедна нивна продавница попуст. :)

На NewGirl. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    А во Сцм има шанси да има попусти сега за лејт најт шопинг?

14. NewGirl.

NewGirl. Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    фалаа ти :*

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297
    Морам да пишам за еден производ на MAC кој не верував дека ќе ми се допадне , кремата за лице за масна кожа Oil control lotion matifiante. На интернет читав разни рецензии , сепак бидејќи 90 проценти од коментарите беа позитивни , решив да ја пробам , а и така ми беше потребна крема за лице и се мислев што да земам. Ја земав таа од 30 мл , иако се смета за тестер сепак количината е голема. Цената е 10 евра.
    Кремава е ПРЕ-КРА-СНА , по густина е како бел гел и кога ќе се размачка станува невидлива на кожата , лесно се впива , мириса супер само неможам да одредам каков е мирисот - мене ме потсеќа кога ќе влезам во некоја Мак продавница :D но во никој случај не е јак и слично , од кога ќе се впие веднаш се губи.

Тоа што вели дека матира е вистина - лицето не ми се масти воопшто (y) , може по 7-8 часа да се појави некој сјај но не маснотија или слично , навистина се воодушевив од кремава. Ја нанесувам сабајле и вечер пред спиење. Да напоменам дека лицето не го чувствувам воопшто мат , туку меко на допир , не ми прави акни и слично. Ја препорачувам да ја пробате , да напоменам исто така дека има пакувања од 30 и 50 мл , но повеќе се исплати таа од 30 зашто таа во поголемо пакување чини 32,50 евра и не е исплатливо воопшто.
    Мислев да испробам некоја крема на Лаш (што може да земам некој тестер секако ) ама јас и кремава осеќам дека долго долго ќе се `дружиме` :!:

На naturally, Sexybaby86, maggy95 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.457
    Допаѓања:
    96.671
    Само што тргнав да те прашувам за кремава ако ти се верува :). Видов во темата - Што последно си купивте дека си ја зела, зедов и јас за комбинирана кожа и тоа две:D, едната е со некаков свиленкаст финиш (strobe cream), другата хидратантна, па се надевам дека и јас ќе бидам задоволна. Едвај чекам да почнам со нив:).

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297
    @Emy867 да ја знам таа Strobe , ми се чини тоа е нешто како glowly крема да ја наречам? :D и од таа ми имаа дадено тестер само помал околу 1,5 мл ама не ја пробав воопшто туку ја дадов на една другарка..
    баш пробај ја и кажи ми ккако ќе си задоволна. Мислам дека го имам видено твоето мислење и ти имам и лајк ставено :D оваа ли е таа другата? Оваа е прекрасна и да ти кажам ептен се изненадив мислев ќе е крш ама сега имам сосема др мислење

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    81.253
    Уште да каже @Madlina дали ги има кај нас и да му ја мислам да се опремам со време. :)

Звучи примамливо како за овој топол период, морам да признаам.

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.457
    Допаѓања:
    96.671
    Да Коритсаки, glowy e:D. Jас ги зедов кремиве во момент на разочарење бидејќи ја немаше нијансата од пудрата која ја барав и ај ја грабнав хидратантната крема (како на сликата што си ја постирала), па девојката ми ја понуди и оваа Strobe, се вртев, се сукав и ај ја зедов, си реков лето е, малку нека блешти:D. На рака ми се допадна како изгледа додуша, па ако не ја чини ќе ја ставам како ноќна:). Ќе ти пишам кога ќе ја почнам, старава никако да заврши:envy::D.

Последна измена: 27 јуни 2017
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297
    @Mishela јас мислам @Emy867 ги има земено кремиве од Мак во Македонија :?: ама не сум сигурна баш нека пише :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.