А платите 1/4 од грчките. Мислам @Madlina работи во MAC кај нас, ако може да ни објасниш зошто се толку повисоки цените, доколку не е проблем. ☺
Веќе кажав И цената на 50мл е слична, ете 170 денари поскапо кај нас, а цената од 10 евра сигурно била на некаков попуст, зошто нема никаква логика да можеш да купиш за истите пари 3 пакувања од 30мл или едно од 50мл. Поголемите пакувања се секогаш поисплатливи.. П.С. Во МК при увоз се плаќа и +6% царина на сите производи што не се од ЕУ.
@Madlina не е на попуст кремата јас што ја земав 10 евра , со сигурност производите size to go никогаш немаат попуст.
Па и не е поисплатливо и кај нас големото - за парите што ги даваш за 50мл купуваш две од 30, значи имаш 60мл. Поголемото пакување во случајов не е поисплатливо баш поради амбалажата со пумпица. Така што, има логика и три обични малечки да ги земеш по цена на едно големо.
Во овој случај за кремите за лице било за сува или масна кожа, точно дека повеќе се исплати тоа во помала количина во однос со цената, и при патување мислам овие пакувања повеќе одговараат зашто не фаќаат место. Е сега во случај за prep+prime fix plus спрејот не е така барем за во Грција - тоа од 100мл со попуст е 14 евра а тоа од 30мл - 10 евра овде секако се исплати поголемото пакување. Јас го земав помалото , може се зезнав ама прво сакав да го пробам да видам дали ќе ми се допадне па нареден пат секако ќе се одлучам за поголемото. Од повеќето производи од препаративната козметика на Мак (гел за миење лице, двофазно средство за вадење шминка) има пакувања од 30 мл и сите тие се движат по 10 евра. Порано и тие ги ставаа на попуст (беа по 8 евра) ама сега како што гледам веќе не.
Имаш право, ич не ги загледав амбалажите на сликата, веројатно е поскапа ради пумпицата ама кај мене во систем ги гледам само по име. И пак мене лично не ми е логично зошто направиле помала амбалажа да е поисплатлива, така никој нема да ја купува големата.. И, инаку да појаснам, јас не работам со MAC, работам за други брендови во Орбико - фирмата која ја отвори продавницата, така да не се разбирам ич околу производиве.. И уште еднаш ќе кажам, и тоа е така за сите брендови, цените не ги ставаме по своја желба. Еве ние исто бевме дистибутери и на Bourjois и нека направи споредба koritsaki со цените во Грција, каде се пониски? Значи малопродажните цени ти ги даваат самите принципали и нема многу мрдање од тоа, може да се стави +- некој денар ако сакаш да ја заокружиш цената, но нивните препорачани цени мора да се следат..
Дали пакувањето од 50мл е во стаклена амбалажа? Доколку е во стаклено, тогаш поскапо е поради стаклото и пумпицата. За течности е океј, но пакувања со пумпица и стакло за креми, пудри, лосиони се сосема непрактични бидејќи не можат да се искористат до крај.
@Rebecca_R во пластична амбалажа е пакувањето од 50мл Edit: @Madlina е во право , Bourjois производите во Грција имаат едни цени што да ви кажам , чисто за споредба , порано имав земено еден сјај за уста 16 евра , а 123 перфект пудрата 20 евра. Во Македонија каде каде се поевтини
Разликите со цените во грчка и тука ништо страшно 100-200-300 денари. Со Америка да, има добра разлика од 20-30% Јас во европа не купувам Мac зашто секаде е скап, се сеќавам во Истанбул беше изгор скапо. Нејсе ќе има и кај нас попуст вајда Девојките да го пофалам топ се, сите што беа на смена денес. Скроз како што треба, услужливи, ненаметливи да те пратат секој чекор. Иам пудра, руж и кармин сеа за сеа од Mac, до нова година не ме глеате.
@koritsaki сакав да те прашам, лосионов го користиш самостојно или под/над секојдневната крема? Го купив вчера (после твојава препорака), ставив денес над дневната крема ама нема разлика еве после некој саат во споредба со претходно. Ја користиш исклучиво со MAC пудра? Кажи ми како ја користиш и дека нешто грешам за да не се разочарам
@Artemission Ова е крема за лице т.е јас како дневна крема ја користам. мене ми имаа кажано дека и преку ден и како ноќна крема се користи ама некако почна да ми го суши лицето на одредени делови така да сега само пррку ден ја користам. А и така имам уште малку од неа па потоа ќе почнам да ставам нешто по хидратантно. инаку ја користам пред секоја пудра - немора да е на Мак