Da ne znae nekoj koja nijansa tecniot karmin na slikata i kolku mu e cenata i kade mozam da go kupam?
Во Mac провери ги нијансите lady be good и back in vogue. Кај мене се по 1500ден, треба и во Скопје да се гор-доле таа цена.
Која е најубавата нијанса на руменило од MAC за нормално светол тен без жолт подтон, темна коса, темни веѓи и зелени или плави очи? И кој бронзер?
Леат , јас руменила не користам ама мислам ќе ти одговара вака нешто. Нијансата на првото руменило е stay by me или ова подоле ѕирни го За бронзер, mac имаат бронзери во разни нијанси , но бидејќи сум многу светла сите некако ми изгледаа темни портокалови па на крај ја одбрав нијансата Harmony кој што е исто така руменило ама јас ко бронзер го користам. Еве баш го сликнав да видиш како изгледа. Не е воопшто портлкалов нијансата е кафена со ладен подтон.
@koritsaki Фала ти. Јас баш знам дека ми постираше ти поназад слика кога ми пиша за пудрата што патем ја купув и сум презадоволна, но не го знаев името на бронзерот па морав да пишам пак за да добијам совет што нијанса ќе ми одговара.
Матирачкиов спреј на Fix plus го донесоа овде во Гр , дали некоја од вас го има пробано , дали навистина ја фиксира шминката
Да , го имам ова користено ама не ми се допаѓаше нешто многу.. затоа викам са земам другово да го пробам.
Дали некој ја користел Face and Body пудрата? Како би се држела на екстремно масна кожа и дали покрива флеки од акни?
@lovemme мислам ја има користено ако грешам се извинувам Јас како што ја имам гледано е доста течна и мислам дека не би одговарала поготово на многу масна кожа.. За масна кожа се со сигурност пудрите fix fluid , pro longwear и pro longwear waterproof во туба.
Имам користено мислам Студио Фикс, не бев воодушевена, дали се нешто слично на неа тие што ми ги наброја? Сакам нешто по лабаво за секој ден, да не е full coverage.
Јас ги имам користено studio fix fluid и таа pro longwear ама не водоотпорната пудра туку таа во стаклено шишенце , и не е толку покривна како другава , туку е баш по лајт Јас би ти рекла да си пробаш на лице место некоја од овие две дали таа во туба дали таа во шишенцето. За овие две зборам
Да јас ја имам таа пудра. Не ги покрива целосно акните . Јас имам нормална кожа со минимална мрсна т-зона и мене ми држи 7 часа максимум. Јас мислам дека е за сува кожа повеќе. Mac има добар избор на пудри па мислам дека друга некоја повеќе би ти одговарала.
@koritsaki moze da mi predlozis pudra za kombinirana mrsna koza koja e pokrivna I dolgotrajna I korektor tecen I dali znaete dali ima popust vo skopje ili grcija