Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

MAC Cosmetics

Дискусија во 'Лице' започната од beautiful87, 20 март 2010.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.110
    Допаѓања:
    40.312
    @Sexybaby86 описот на карминот ме примами, ама кога го отворив гугле не минсе засвиѓа на другите слики.

Некој друг имате препорака? Така секојдневен

На Sexybaby86 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Whirl е многу убав. И карминот и моливот.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.176
    Whirl го земав јас пред неколку недели и за овој период ми е супер , и со не толку нашминкани очи е одличен.
    Creme d`nude со молив малку потемен од тој кармин ми е омилен за преку ден. Cremesheen e , малку е леплив , ама па многу убаво стои

На Rose96, babybubu, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @wannaBeMomma оти ма не ти се свиѓа? :makeup: Убав е, нежно розев, баш за преку ден на работа е топ, јас само него го носам периодов.
    Whirl е исто убав, да, а Creme d’ nude мене ми е многу блед и не ми се свиѓа како ми стои, го имав порано. Има и еден исто нежен праскаст/розеникав, Patisserie, не е лош, исто и Syrup. Ако ништо друго, барем MAC имаат огромен избор на секојдневни нуд нијанси :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.110
    Допаѓања:
    40.312
    На некои слики ми мава на циганско розе :D а на оваа од тебе плус описот ме бендиса. Ќе идам да роварам некој ден.
    Кармини имам тон, поготово нуд и црвени. И сите овие на МАС ги имам само од др фирма, ама нели, мерак :)
    сакам да те имам на социјалните мрежи :$

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.176
    @Sexybaby86 да , имаш право , сам не се носи никако , јас се имав многу разочарано дома кога дојдов и кога го пробав прв пат :D ама сега гледам да го комбинирам со малку потемни моливчиња за усни и се има потрошено пола и повеќе :D и Vlevet teddy многу ми се допаѓа , сакав да го купам кога имаше 50 % попуст ама се знае дека беше распродаден ,па морав Whirl да го земам и ми се допаѓа и тој многу , само е каде каде потемен од Velvet teddy.
    Барем MAC имаат гоолем избор на нијанси на кармини , секој може да си најде нијанса nude што ќе му стои ;)

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    МММ и мене ми се допаѓа, гледам има пак 20% во Солун, па може ќе го земам и јас.

8. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    @wannaBeMomma тие розеникави нијанси и јас ги нејќам, на плави убаво личат мислам дека @Sexybaby86 е плавуша а ако не грешам ти си бринета.
    Ја сум бела дури проѕирна ама све што мава накај розе на мене изгледа ефтино, исцуфано овен циклами со плав подтон.

Види ги Whirl, Vlevet teddy, Bosom friend, Faux, Brave ...Овие ми текнаа дел имам од нив и ми се сите ко за секој ден носливи нијанси.

Него пусто најдов едно забаталено моливче од Nyx и нијансава ми е при срце ептен, којзнае кога сум го земала ама деновиве ме е љубов, ептен си се свиѓам со нијансава. Дома не ми одговара со ни една од нијансиве на МАС, ми треба помош Nyx SPL 810 сакам иста нијанса ама да е МАС :!:

@koritsaki @Rose96 @sorbet @Sexybaby86 да се јават на рапорт :)

Еве ја нијансата s-l225.jpg

На buba4e89, Rose96, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Мене ист таков како моливчето ми е тој што го спомнав, Whirl. Не ти одговара тој за со него?

Иначе и јас сум плавуша, ама не ми се допаѓа како ми стојат такви апла розе кармини. Изгледам како Bratz кукла и нападни ми се. Убаво изгледаат на светол тен и светла коса, ама повеќе е до вкус мислам. Јас дефинитивно не си се допаѓам како ми стојат, па ги избегнувам.

Сè друго ми е океј, од светли карамел нијанси до најтемни виолетови и бордо. Од розе нијансите, само mauve, циклама, или некоја ептен неутрална што е на граница со беж. Сето останато оди во аут.
    Дури и класична црвена не ми се допаѓа како ми стои. Ruby Woo на пример е прекрасен кармин, ама јас не си се допаѓам со него, поубаво се чувствувам со малку потемна црвена.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.110
    Допаѓања:
    40.312
    Плава сум, со кафеав корен т.е балејаж али негде 80 посто сум плава. Светол ми е тенот, али тое некои барби розеви и мене не ми стојат. Најубаво ќе биде да пробам на лице место. И јас сајам некој штоне на граница од веж и розе ама си муслам имам па такви дома повеќе...не сакам да е многу впечатлив туку my lips but better ама не од типот на mauve нијансите. Леле се потепав и пак не знам да објаснам.

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Selest не е Fabby барби розев воопшто, нешто измеѓу беж и розево е, со златест отсјај, металик финиш е (frost). Зарем мислиш дека би носела барби пинк? :D
    Ау извини,@Mishela пишала за апла розев. Не е таков овој, нејќам такви јас. Инаку да, плавуша сум, и најмногу ми се свиѓа како ми стојат беж розеви нијанси, значи не чисто беж, не чисто розеви, туку бежот мора да има розев подтон :D(facepalm) Објаснувањево (facepalm)
    Такви со виолетов подтон, циклами и сл. ич не ми стојат, ко циганче сум :D
    Ruby woo мене ми е прекрасен, такви црвени со син подтон ми стојат, топли со портокалов не, иако повеќе ми се допаѓаат вториве.
    За моливчето, Whirl би одговарал супер мислам, од сликата така ми се чини. Друг предлог немам, вака според нијансата мислам дека е совршен, мада викаш не е. Не знам стварно. Преубава е нијансата на моливот :inlove: Од александар козметикс ти е купен? :wasntme:

На Selest и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Fabby e далеку од неутрален на мене, @Sexybaby86. Баш ми е таков бебешко розе not in a good way, па и металик отсјајот како капак на сè...
    А баш се подлажав по Fabby пред некој месец, зашто ми испадна некое кратко видео на Инстаграм од некоја што се шминкаше со карминов, ама кога го пробав во живо разликата беше ептен драстична па на крај купив друг.
    Не ми смета седефастиот финиш (на пример, Вива Глам IV ми е многу убав), само воопшто не ми се допаѓа нијансата.
    Исто како што велиш дека не ти се допаѓаат циклама нијанси тебе, мене ми е така со овие нијанси на розево. :tmi:

Има врска и природната боја на усните, кај мене ниту еден кармин не е таков каков што е по сликите на
    Гугл, ако нијансата ми изгледа лошо на слики - на мене гарант ќе стои уште полошо. :D
    Затоа си бирам некои flamboyant кармини, ептен ми го освежуваат тенот, па во последно време само такви користам. Или неутрални, или појаки. Вака измеѓу не се ни трудам да барам, не си се допаѓам.

Diva ми е најомилената нијанса на бордо кармин, Blankety од неутралните и Whirl како нешто помеѓу. Тоа ми се топ три фејв од MAC.

На sorbet и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.176
    @Selest

Види ја нијансава Fleshpot нешто е послетол карминот од нијансата на моливот Natural.
    Друга препорака Honeylove или Really me. Really me го имам и јас и имам за уште 3-4 ставања , првпат во живот да потрошам кармин целосно. :D
    Кога сме кај моливите на NYX , ми се омилени кога треба да ги комбинирам со кармини на MAC. Не ми сд даваат 13 евра за молив на MAC и овие ми се полн погодок (y) Денес ми стигнаа моливите што ги порачав пред 2 дена , земав моливчиња за Rebel , Stone , Whirl и Runway hit :)

На Selest и sorbet им се допаѓа ова.
  14. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Колку се кармините на MAC кај нас и дали некогаш има некој попуст? Да знам дали да чекам или да лупнам 50 евра за Ruby Woo и Velvet Teddy уште утре :wasntme:

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Околу 1300 денари беа отприлика мислам.
    Купи ги, yolo. :D

На koritsaki, buba4e89 и Oxymoron им се допаѓа ова.
  16. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Имаше попуст за Блек фрајдеј, па ако можеш да се стрпиш почекај нареден попуст.

Или пак на интернет побарај dupes за нијансите ;)

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi9

Sofi9 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    78
    зошто е некако празно во мас? спрејот fix plus го нема веќе повеќе од месец

18. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    @Mishela Whirl вака изгледа сличен ама во живо се ептен различни. Има некој сивкаст подтон. И јас периодов само mauve, нуд и зависно од пригода црвено Ruby Woo ми лежи добро и једино тој мислам е единствен што го купувам по трет пат зошто ми се троши до крај.

@Sexybaby86 ме насска за Fabby можда во живо ќе ме освои, таман утре после фризерај ќе ја оставам бебка и шибам да анализирам, одамна сакам нешто металик ама се пишаман сум :tmi:
    Јас сум фанатик за шминки затоа апстинирам од темиве зошто неам више дома кај да пикам, ќе ме избркаат од дома. Инаку кога сум кај розевиве нијанси маж да ме израдува од пат ми купил кармин, лак за но и руменило зошто знае што ме весели и утнал све. По розов кармин никад у живот не сум ставила ама за негов атер ставив и се осеќав ко калаштура пред Мтв. На него му се свиѓа се што е розе, свеки моја на време се розево се шминкала и по дифолт си рекол и мене ќе ми го трефне. Ај лакот го потрошив руменило и кармин ќерка ми користи кога има претстави или си игра :rofl: Snob на мене изгледа очајно.

Нијансата на моливчето е од срписки александар тука кај нас се немаат па и ретко одам. Провери може ја има ама залиха на роба немаат многу.Инаку нијансава е компатибилна со секој тен ептен е нослива, па кога ќе се претопи со уста е посебна на свој начин.

@koritsaki првиве две ми се ептен светли, ама Really me ме бендиса како до сега не сум го видела :wasntme: И да не одговара мора да го имам. Ме освои ептен:*

Кај нас незнам дали има попуст и колку е на кармините ама најблиску Солун и Софија ако те води пат сега за празници има фини понуди или он лајн @Oxymoron

Девојки фала ви на сите за предлозите, ако ништо друго бар ќе се подновам да не биде за џабе одењево.

На Oxymoron, koritsaki и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Selest ме насмеа со карминот од маж ти :D
    Fabby е дискретно металик, не од оние што сијаат оддалеку :D Ептен е нежен, мене многу убаво ми лежи. Види ги и Вива Глам кога веќе одиш, и тие се фрост финиш и се преубави беж и розеникави металик :inlove: Јас се думав дали да земам Вива Глам (мислам беше V) или Fabby, ама со вториот завршив. Мада и Вива Гламот ми остана во памет, преубав беше.
    Really Me и јас го изгуглав, многу ми се допаѓа, ќе одам да го видам во живо, па може и јас да се подновам :makeup: Мој тип на нијанса, малку со ладен подтон, ама не премногу, баш таман :inlove:

Последна измена: 13 декември 2018
    На koritsaki и Selest им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.176
    Really me е nude нијанса ама со некој розев подтон :)
    Утре на дневна светлина ќе се обидам да го сликнам да видите како стои со моливчето од NYX ;)

На Selest и Sexybaby86 им се допаѓа ова.