дали некоја од вас ги има користено STUDIO WATERWEIGHT SPF 30 FOUNDATION или MINERALIZE MOISTURE SPF 15 FOUNDATION? и дали ги има во нашето МАС? Сакам некоја хидратантна, не многу покривна, и да не биде мат. Да свети убаво,да дава сјај на лицето. Според тоа,овие две на веб страната ми беа најсоодветни
важи и кај нас. и не само за пудрите, и за фикс плусот. јас кога го купив прошлиот пат ми кажаа продавачките.
Јас ја имам користено Waterweight пудрата. Течна е како водичка , покривна не е но може слободно да се додаде некој слој плус и пак нема да изгледа како маска. може да ја користат и тие со сува - нормална и комбинирана кожа сетирана со пудра одозгора. Ја имам видено во MAC во Сити мол
фала ти лицето ми е стакло,ми треба некоја онака боја да ми даде само, ама свежина,зошто малце ми е сувичко. ми се свиѓа што има спф 30 таа, да не треба крем да мачкам плус преку ден. Ќе ја проверам таму
@LunaGrey и јас ја имам користено Waterweight. Убава пудра е, лесна, а сепак покривна. Не е ни мат, не е ни сјајна, нешто баш измеѓу. Убав сјај дава на лицето, и е за сите типови на кожа. Јас имам комбинирана, и мене ми беше ок. Мислам дека ќе ти се допадне
Девојки, вие што ја користите студио фикс +, со што ја нанесувате? Моментално со влажен блендер на хидрирано лице, ми изгледа cakey, а кога ќе го нанесам prep&prime fix+спрејот е уште полошо. Можеби е период кога имам делови со посува кожа бидејки доста патував периодов, но ме интересираше дали не грешам негде.
Пудрава е наменета за комбинирана - мрсна кожа јас ја нанесував со четка за пудра и супер ми изгледаше лицето , ама јас имам мрсна кожа
Јас имам комбинирана кожа и оваа најмногу ми легна кога ја пробував. Најверојатно е до периодов, т зоната ми е супер со неа единствено околу устата ми ги истакнува линиите, ќе ја тестирам подолго време.
Истото и мене ми се дешава. Дал со прсти, со четка, сунѓер...исто ми се фаќа. Е сега ја ставам само за посвечени прилики па тој дел со банана пудра го сетирам.
Во последно време, MAC на профилот на инстаграм објавуваат доста giveaways и јас случајно си тагирав и гледам вака ме избрале за ваучер, 30 минути шминкање. Се прерадував, а сега пред 10часа доделуваат кармини, пријавате се, можда вака залутани ко мене - ќе ве одберат.
Откако си го доведов лицето во нормала без суви делови, можам да кажам дека студио фикс е одлична пудра. Прекрасно се претопува со мојата кожа порите на образите околу носот (без прајмер) ми ги сведува до невидливост. Моментално ја користам и со Strobe cream под или над и сум заљубена во dewy ефектот. Огромен плус што строуб не ја намалува трајноста на пудрата., т. е. издржува до 10 часа без проблем. Единствено ја сетирам т-зоната. Фикс плус спрејот е нештото што им даде живот на моите металик сенки, прекрасно стојат со навлажнета четка. Ме интересира ја пробал ли некој face and body и matchmaster пудрата?
^^ Јас сега го читам постот каде прашуваш Studio Fix Fluid со што ја нанесуваме. Јас лично, откако добро ќе впие прајмерот претходно, ја нанесувам со прсти, а откако сметам дека сум ја нанела соодветно и најдобро што може сум ја размачкала, тапкам со навлажнет и чист бјути блендер (обавезно пред секоја можна употреба го мијам убаво). Сум пробала секако, овој начин најмногу ми одговара. Четки за течна пудра баталив одамна, бјути блендер мене ми е права ствар.
Јас сакам нешто да прашам за нијансиве на Studio fix. Ги имам користено NC15 и NC16 NC15 повеќе ми одговараше (иако и таа мааалку ми беше жолта) , другава беше потемна за нијанса и не ми се допадна баш.. Дали некоја ги има пробано нијансиве од сликиве подоле Бев во Мак ама ми рекоа дека наскоро ќе ги добијат повторно , ги немаат на залиха. Е сега ми треба пудра таа потемната ја завршив , па на страната на Мак ги има и двете , се мислам која да порачам ако некоја ги корситела сите три нијанси , ако може да ми направи споредба со нијансите која е по беж и да не е толку бела , значи баш неутрална да е , би и била благодарна
@koritsaki Јас ја користам N4.75, значи неутрален подтон ни жолто би розево баш неутрална е, N4 е пребела значи N4.5 како најблизу до N4 сигурно е доста светла. Ако си ја користела ревлон колорстеј јас користев 180 ми маваше на сиво и ми двоеше од вратот. Значи N4.75 е доста посветла и неутрална од ревлон 180. Јас сум си дух со кафеава коса ама пребела кожа. Инаку N нијансиве ми се допаѓаат особено за оние како мене што не маваат на еден определен подтон. Постов километарски, а тешко да е корисен
@Noemi благодарам за одговорот ќе отидам да видам денес пак што останало од нијансиве N - од вчера па до понеделник , имаат на сите производи до 50% попуст , некои нијанси им се поевтини за 30% некои за 50% таман реков ајде NC15 ќе ја земам да не менувам нијанса , гледам ја немаат. Па NC12 ја гледам кога и таа ја нема , а и оваа не беше мн бела и беше намалена на 17,5 евра. Ќе видам што ќе најдам