Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

MAC Cosmetics

Дискусија во 'Лице' започната од beautiful87, 20 март 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.535
    Допаѓања:
    106.118

Да , за тоа и јас пишав :) ова е со мирис на ружа , има и со кокос , лаванда , друго матирачко , со светки и оригиналот. Не е прајмер , дава хидратација на лицето и со тоа подобро се нанесува пудрата. Во врска со порите и маснотија на лицето , ништо не прават. А прајмери од MAC се овие подоле.

Јас ги имам пробано првите две ама ни едно не ми се допадна искрено. Јас имам пори и масно лице , ништо не правеа на кожава моја.

А спрејчињава се многу добри за хидратација поготово преку лето и имаат многу намени , можат да се нанесат пред пудра , после пудра , даваат по јака боја на сенките за очи и др. Јас го имам користено и оригиналот и матирачкиот и од матирачкиот бев многу задоволна
    , сега наредно ќе го земам тоа со кокос ,баш за хидратација ми треба :)

На Yuefoa, buba4e89 и Amaris им се допаѓа ова.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.256
    Спрејот е повеќе како освежување на лицето пред прајмер, или по нанесување на камена да помогне да го снема тој caking. Најдобрата функција му е нанесен на четка за сенки и потоа нанесување на сенка. Буквално на мејкап револушн сенки го користам и изгледаат предобро.
    Како хидратантен прајмер се смета Strobe Cream. Јас го користам Pinklite и многу сум задоволна. Го земав малиот примерок веќе втор месец го користам и е на пола потрошен, сосем малку е доволно за цело лице. Ми дава таков сјај и свежина како да сум спиена 10часа.
    Да напоменам не прекрива ништо просто е осветлувачки хидратантен крем кој оди добро со нивните пудри.

На Selest, Yuefoa, sorbet и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Кармините се супер, има преубави нијанси, трајни се и квалитетни.

На Srekicka3, Недопирлива5, KuklickaMoja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.256
    Дечки искуство со течните пудри Mineralize или Face and Body?
    Немам потреба од преголема покривност а сакам dewy финиш. Гледав ревјус за face and body ама некако многу ми е водлеста. За Mineralize пак многу малку ревјуа има.
    Немам можност месецов да отидам до мак да ги пробам, па ме интересира ако некој ги пробал веќе.

5. Yuefoa

Yuefoa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    42
    po kolku se karminite kaj nas?

6. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    1650-1850 ден., од прилика беше тој што го купив.

На Soncence3, Srekicka3, Aleksandra9999 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Yuefoa

Yuefoa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    42
    kolku e cenata za 9 i 15 senki?

Прикачени фајлови:

8. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Некој од Скопје што ја посетил продавницава во скоро, да каже што им значи тоа summer sale, што е на попуст и сл?

9. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Незнам колку коштаат точно како цела палета може има некој попуст, ама обично една сенка е некаде околу 900 денари мислам, а и плус се плаќа за таа магнетната палета и инсертот мислам. Најдобро е да појдеш и да прашаш, јас не живеам во Мк, па незнам точно колку се цените таму, ама овде цените на MAC сенките се до таван, една сенка на 50% попуст ја купив околу 450 денари.

@Glossy-girl овде тој summer sale заврши пред една недела, имаа некои од производите, од типот на кармини, сенки, и некои одредени нијанси на производи на 30% или 50% попуст (особено тие темните пудри и коректори што никому овде не му одговараат)
    Е сега како е во МК незнам, се надевам ќе се најде некој кој е во Скопје да ти каже точно како е.

На Yuefoa и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.535
    Допаѓања:
    106.118
    @Mishela на кои производи има попусти во MAC :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.208
    15% на каса само на пудрите. Друго речиси ништо.
    50% имаа на најнеупотребливите нијанси на пудри, коректори...другото си беше регулар. :)

На Glossy-girl и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    @Mishela @koritsaki имате користено од моливите за очи? сакам да земам еден во некоја зелено-плава боја ама незнам како се со издржливоста

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.208
    Само црн. :) Ама не користам моливи во внатрешната линија на окото па не знам како издржуваат на око. Како лајнер ми беше сосема во ред, го доизвлекував со тенка четка.

14. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    како лајнер и ми треба, бидејќи имам еден на Bourjois и некои на Essence ама не ми се допаѓаат, ги снемува за некој саат или па изгледам ко да ме тепал некој.

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.535
    Допаѓања:
    106.118
    @Amaris молив за очи не , туш само имам користено :)

16. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Колку непотребно така фама да се крева со попуст. Ако прават регуларно нека си намалат цени, не вака лажна тревога :)
    Ќе земам пудра, се решив

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.208
    Кај нас не знам дали има попуст, тоа што го пишав се однесуваше на МАС во Космос Гр.

18. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Да, има summer sale. Веројатно истиот концепт, ама до 11ти август траело, не можам да проверам.

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.208
    @Rose96 strobing cream-от што го зедов е во нијанса Pinklite. Другите ги имам пробано само на рака и ниту еден не ми се допаѓа како ми стои, овој е најубав за мене затоа што ми дава свежина и кожата добива живост во денови кога лицето ми е уморно на пример, плус го има во мини-верзија.
    Јас не го користам често и не ми се исплати да купувам од големото пакување, па малово ептен ми врши работа кога ме фаќа мерак да си светкам.

Реално се може и без него. Не дека е нешто ептен посебно или нешто што ќе ти го промени животот :D, ама од сите вакви илуминатори и течни хајлајтери, овој има најфина формула. Доволно е тенка за да не тежи и да ја замастува кожата, а истовремено има солидна пигментација која дава навистина убав сјај. Убаво стои и под пудра, ама најмногу ми се допаѓа нанесен околу деловите на лицето каде што нанесувам бронзер. Дава ептен flamboyant, мокар изглед и не делува нападно, да блескаш од километар.
    Нијансата е на пример многу слична со онаа на течниот хајлајтер од Голден Роуз (нијанса 01), само да бидам искрена, се гледа дека разликата во формулата е огромна. :)
    Овој од МАС нема потреба да се бленда толку за да се стопи со кожата, а со тој од ГР треба малку повеќе тапкање за да не се познава како флека на кожата.
    Ако сакаш да го пробаш, земи го. Мислам дека убаво ќе ти стои и таа нијанса, неутрална е иако е розовка, а и за светол тен е супер.

На Sexybaby86, sorbet, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    @Mishela Колку пари е?

И друго, дали studio fix e за секој ден?