Овен – црвена сенка Значење – Црвената боја значи страст, сила и храброст. Носејќи ја ви се зголемува силата, енергијата и виталноста кога отпочнувате нешто ново или иницирате некоја активност. Начин на апликација – Нанесете жива нијанса на црвена боја на неутрално сива сенка како основа. А најпрво ставете капки за очи доколку е потребно, бидејќи не би сакале црвената сенка да ги осветли уште повеќе и така црвените воспалени очи. Бик – зелена сенка Значење – оваа боја го подмладува духот. Резултира со стабилност и ги балансира силата и цврстината. Носејќи ја помага во лекување на телото и привлекува здравје и просперитет. Начин на апликација – зелена – маслинова понагласено се нанесува на очните капаци и потенка линија во долниот дел на окото. Долниот дел ќе го затемните со црна сенка, за да се добие посакуваниот целосен ефект. Близнаци – жолта сенка Значење – енергизира и стимулира, боја која асоцира и зрачи со светлина. Има способност да Ви го подигне духот. Нејзиното носење ја зголемува меморијата и комуникациските способности. Начин на апликација – Светло сончева жолта може да биде совршена доколку се аплицира на внатрешниот агол на очите и капаците. Завршете со сиво црна сенка на надворешните краеви на капакот, да се добие ефект на ултра модерниот “smoky eyes” изглед. Рак – розева сенка Значење - Оваа боја инспирира љубов и може да се носи за време на промени или транзиција. Добро е да ја носите и кога се чуствувате дека ви е потребно емоционална поддршка. Таа влијае на отворање на срцето и ја зголемува приемчивоста. Начин на апликација - За да се избегне изгледот на зајаче, ставајте розево помешано со бело и други нијанси. Обидете се со нежно розево со повеќе нијанси и тонови, и секако не ја заборавајте маскарата за дополнителен ефект. Лав – портокалива сенка Значење – Оваа боја значи моќ и величина. Носењето на оваа боја ја зголемува радоста и оптимизмот и ви помага во усогласувањето со богатството и позицијата на која се наоѓате. Начин на апликација – обидете се да ја аплицирате како тенка линија на очните капаци, со што ќе добиете свеж изглед. Девица – Кралско сина сенка Значење – оваа боја асоцира на убавина, едноставност и мудрост. Помага за намалување на тензијата и промовира смиреност. Носењето сина боја поттикнува охрабрување на трпението, ги отвара погледите кон светот и ја зголемува елоквенцијата. Начин на апликација – Кралска или војничко сината боја е одлична да се аплицира како линија , со што очите изгледаат побели. Или аплицирајте ја на целиот капак на окото и комбинирајте ја со темно сина маскара или направете сино “зачадени очи”. Вага – светло сина сенка Значење – Оваа боја значи љубов, убавина и баланс. Отелотворение е на потребата од мир и ведрина додека ви дава инспирација да бидете силни и да донесувате одлучни активности. Нејзиното носење промовира баланс и чувство на пријатност. Начин на апликација – ставете светло сина сенка на капаците и комбинирајте ја со бела и сребрена, се до веѓата. Со овој изглед на Снежна принцеза сте подготвени за забава. Скорпија – темно црвена (бордо) сенка Значење – Оваа боја инспирира длабочина, сила и љубов. Го помага движењето за време на транзиција. Носејќи бордо нијанси, влијае на покачување на перцепцијата, постојаност и лутина. Начин на апликација – Користете мат бордо сенка за оцртување линија, или користете светкава структура за скапоцен камен тен – и секако комбинација со црно за изглед на зачадени очи. Стрелец – сино-зелена сенка Значење – Оваа боја овозможува мудрост и оптимизам. Носете ја додека патувате или истражувате. промовира толеранција и разбирање и е корисна во конфронтација со оние кои имаат алтернативни гледишта на работите. Начин на апликација – темна нијанса на сино-зелената сенка прави неверојатен ефект на зачадени очи. Обидете се да ја комбинирате со боја на цимет или нежна кафена боја, со која се додава нежност во самиот изглед. Јарец – земјено кафена сенка Значење – Влијае на стабилноста и одговорноста. Носејќи ја промовира практичност и помага во манифестирање на вашите сонови. Начин на апликација – Кафената боја е одлична неутрална и лесно може да се нанесе на очните капаци за преку ден или да се комбинира со метално златна сенка за вечерно излегување. Водолија – виолетова сенка Значење – Оваа боја предизвикува хуманост и добрина. Носењето на нијанси од оваа боја ви овозможува чуство на заедништво и пријателство. Начин на апликација – Обидете се да направите ефект на зачадени очи во лила нијанса, тоа е невообичаено и тотално секси. Риби – морска зелена сенка Значење – Оваа боја помага во водење на луѓето во внатрешниот и надворешниот свет. Промовира доверба и јасност. Носејќи ја ќе ви влијае на вашата доверба и физички способности. Начин на апликација – користете нежна морско зелена сенка, која ќе ја нанесете на очните капаци а ќе го потенцирате окото со едноставно исцртување со црн туш. Спојлер http://urbanazebra.com/archives/1031
Риби – морска зелена сенка Значење – Оваа боја помага во водење на луѓето во внатрешниот и надворешниот свет. Промовира доверба и јасност. Носејќи ја ќе ви влијае на вашата доверба и физички способности. Начин на апликација – користете нежна морско зелена сенка, која ќе ја нанесете на очните капаци а ќе го потенцирате окото со едноставно исцртување со црн туш. Јас па ич несакам плаво-зелена сенка и никогаш не користам.А туш секогаш ставам
и мене ми е погодено јас сум девица и кога се шминкам го користам токму тој начин и да кажеме обожавам сина сенка и моливче и ги имам во повеќе нијанси
Погодено е за Девица обожавам сини нијанси и најубаво ми стојат, но сакам и зелена сенка многу тие две најчесто ги користам
Скорпија сум но незнам зашто ама црвена боја не сакам , но би пробала со сенкава некад за по дома можно е и убаво да стои
Портокалово? ОМГ, никогаш! Лав сум ама портокалово на очен капак, и слободно може турбо певаљка да бидам. Мене само крем и бела сенка ми стојат на ќумур црниве очи.
можи е така,ама ако ме шминка некој профеесионалец и тоа само за некој спот би ја носела ианку сенки ретко ставам,потокалово како кловн ке бидам
жолта викаш за близнаци а?? а баш пред некое време читав дека жолтеникави тонови ги истакнувале плавите очи ако најдам некоја прифатливо жолта сенка може и да пробам да ги истакнам моите плаво-сиви очиња се додека не сум сјајна како сонце
Јоктур шанса ја ова да го бапнам на око. Зелени дречливи ми се очиве и уште ваква сенка суптилно да ставам ми е грдо, а не преку цело око да аплицирам. Ми ноу лајки.