Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Make up според хороскопот

Дискусија во 'Лице' започната од pink4ever, 27 март 2011.

1. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Значи сум ја погодила бојата на сенки за матура :D

2. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Јас додуша сите бои ги носам на очите, а така да и која било сенка да ја напишат ќе ми ја погодат, ама сепак точно е за сината, и така имам зелено-сино-сиви очи :D

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    розева? :^) не би ставила никад. Мислам дека за рак повеќе одговараат бели, сини,сиви сенки..

4. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Јас дефинитивно сум далтонист :| Па мене оваа боја ми личи на виолетова, а не на бордо :tmi: :D Како и да е, не е нешто лоша, ама не сум се шминкала до сега поинаку од црното, а и не сакам да експериментирам баш, барем кога станува збор за шминкање :geek:

5. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Вага – светло сина сенка

Значење – Оваа боја значи љубов, убавина и баланс. Отелотворение е на потребата од мир и ведрина додека ви дава инспирација да бидете силни и да донесувате одлучни активности. Нејзиното носење промовира баланс и чувство на пријатност.

Начин на апликација – ставете светло сина сенка на капаците и комбинирајте ја со бела и сребрена, се до веѓата. Со овој изглед на Снежна принцеза сте подготвени за забава.

Доста добро ...Особено во летните денови често го практикувам овој изглед,совршено ми стои и е во склад со мојата руса коса. :up:

6. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    розева сенка??? никогаш !!

7. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Лав – портокалива сенка
    Значење – Оваа боја значи моќ и величина. Носењето на оваа боја ја зголемува радоста и оптимизмот и ви помага во усогласувањето со богатството и позицијата на која се наоѓате.

Начин на апликација – обидете се да ја аплицирате како тенка линија на очните капаци, со што ќе добиете свеж изглед.

За мене не е вистина. Ниту сум ставила, ниту ќе ставам некогаш. Најчесто си користам црна (ја обожавам), сива и нежно бела, на се одговараат.

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    :puke: Јас и жолта сенка, најлоша можна комбинација. Добро, не толку катастрофална ако е некоја неутрална, ама сепак...
    И не го сфаќам болдираниот дел... Значи пред колоквиум додека учам жолта сенка да носам а?
    Навистина сум била будала... Јас пак цело време мислев дека изборот на сенка за очи зависи од тенот, формата на лицето и формата и бојата на очите (донекаде и сопствениот вкус). Очигледно сум живеела во заблуда. Побитно било кој месец си родена...

9. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Лав- портокалива сенка
    Значење – Оваа боја значи моќ и величина. Носењето на оваа боја ја зголемува радоста и оптимизмот и ви помага во усогласувањето со богатството и позицијата на која се наоѓате.

Начин на апликација – обидете се да ја аплицирате како тенка линија на очните капаци, со што ќе добиете свеж изглед.

Можеби значи моќ, но јас никогаш не сум се шминкала со портокалова сенка. Не ми е убава. И не би се нашминкала никогаш :)

10. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ццц ,зелена. Кај ја погодиле бојата живи све :lol: Никогаш не користам зелена , а не е толку лоша, ај ќе си пробам од сега . Најмногу ми одговара на скорпија ;)

11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    8.498
    кога го прочитав насловот бев ваква :x wtf? шминка хороскоп до кога со ова глупостиве ама загледав за јарец и баш се погоди точно, обожавам неутрални земјени нијанси на сенки кремаво кафено златно иако оваа на сликата ми е премногу нападна ако ја опнам оваа ке изглеам како истепана :D

12. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    црвена сенка никогаш!!!

13. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Мене не ми одговара со тенот и башка бојата е :puke:

14. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Зелена сенка за бикот. Јас искрено ретко ја употребувам, но навистина многу убаво ми стои кога ќе се нашминкам вака. :) Сепак гледам зеленото да е понежно, а очите ги истакнувам со црно моливче/сенка.

15. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Секако се шминкам безразлика што сум Јарец едноставно како се чувствувам во моментот кога се шминкам . Во последно време не се шминкам :?: Не верувам до толку во астрологија да хороскопот ми одредува како да се шминкам . :)

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Јарец – земјено кафена сенка

Ако е некоја убава кафеава боја дааа и правилното нанесување на истата е важно, зошто ако се нанесе повеќе се добива ефект на уморни очи 8)

17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    25.032
    И јас сум јарец и никогаш немам ставено кафена сенка. Строго црно, сиво евентуално и некој си посветли бои бела/крем и толку..

18. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Jaс со светло сина сенка !? Пу пу пу недај Боже :D Најчесто сум со златна/кафеава/жолта.Најмногу ми одговарет тие.

19. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    ле ле портокалова сенка за лав..??колку само не,не ми е ниту омилена,ниту таа боја ја имам,нити пак некогаш ќе ја ставам на очи :D

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Уште пред да ја отворам првава стра од темава си помислив, сега сигурно ќе пишува кафеаво/тиркизно
    И ете испадна Кафеаво за Јарец :D