Јас додуша сите бои ги носам на очите, а така да и која било сенка да ја напишат ќе ми ја погодат, ама сепак точно е за сината, и така имам зелено-сино-сиви очи
Јас дефинитивно сум далтонист Па мене оваа боја ми личи на виолетова, а не на бордо Како и да е, не е нешто лоша, ама не сум се шминкала до сега поинаку од црното, а и не сакам да експериментирам баш, барем кога станува збор за шминкање :geek:
Вага – светло сина сенка Значење – Оваа боја значи љубов, убавина и баланс. Отелотворение е на потребата од мир и ведрина додека ви дава инспирација да бидете силни и да донесувате одлучни активности. Нејзиното носење промовира баланс и чувство на пријатност. Начин на апликација – ставете светло сина сенка на капаците и комбинирајте ја со бела и сребрена, се до веѓата. Со овој изглед на Снежна принцеза сте подготвени за забава. Доста добро ...Особено во летните денови често го практикувам овој изглед,совршено ми стои и е во склад со мојата руса коса. :up:
Лав – портокалива сенка Значење – Оваа боја значи моќ и величина. Носењето на оваа боја ја зголемува радоста и оптимизмот и ви помага во усогласувањето со богатството и позицијата на која се наоѓате. Начин на апликација – обидете се да ја аплицирате како тенка линија на очните капаци, со што ќе добиете свеж изглед. За мене не е вистина. Ниту сум ставила, ниту ќе ставам некогаш. Најчесто си користам црна (ја обожавам), сива и нежно бела, на се одговараат.
Јас и жолта сенка, најлоша можна комбинација. Добро, не толку катастрофална ако е некоја неутрална, ама сепак... И не го сфаќам болдираниот дел... Значи пред колоквиум додека учам жолта сенка да носам а? Навистина сум била будала... Јас пак цело време мислев дека изборот на сенка за очи зависи од тенот, формата на лицето и формата и бојата на очите (донекаде и сопствениот вкус). Очигледно сум живеела во заблуда. Побитно било кој месец си родена...
Лав- портокалива сенка Значење – Оваа боја значи моќ и величина. Носењето на оваа боја ја зголемува радоста и оптимизмот и ви помага во усогласувањето со богатството и позицијата на која се наоѓате. Начин на апликација – обидете се да ја аплицирате како тенка линија на очните капаци, со што ќе добиете свеж изглед. Можеби значи моќ, но јас никогаш не сум се шминкала со портокалова сенка. Не ми е убава. И не би се нашминкала никогаш
Ццц ,зелена. Кај ја погодиле бојата живи све Никогаш не користам зелена , а не е толку лоша, ај ќе си пробам од сега . Најмногу ми одговара на скорпија
кога го прочитав насловот бев ваква wtf? шминка хороскоп до кога со ова глупостиве ама загледав за јарец и баш се погоди точно, обожавам неутрални земјени нијанси на сенки кремаво кафено златно иако оваа на сликата ми е премногу нападна ако ја опнам оваа ке изглеам како истепана
Зелена сенка за бикот. Јас искрено ретко ја употребувам, но навистина многу убаво ми стои кога ќе се нашминкам вака. Сепак гледам зеленото да е понежно, а очите ги истакнувам со црно моливче/сенка.
Секако се шминкам безразлика што сум Јарец едноставно како се чувствувам во моментот кога се шминкам . Во последно време не се шминкам Не верувам до толку во астрологија да хороскопот ми одредува како да се шминкам .
Јарец – земјено кафена сенка Ако е некоја убава кафеава боја дааа и правилното нанесување на истата е важно, зошто ако се нанесе повеќе се добива ефект на уморни очи
И јас сум јарец и никогаш немам ставено кафена сенка. Строго црно, сиво евентуално и некој си посветли бои бела/крем и толку..
Jaс со светло сина сенка !? Пу пу пу недај Боже Најчесто сум со златна/кафеава/жолта.Најмногу ми одговарет тие.
ле ле портокалова сенка за лав..??колку само не,не ми е ниту омилена,ниту таа боја ја имам,нити пак некогаш ќе ја ставам на очи
Уште пред да ја отворам првава стра од темава си помислив, сега сигурно ќе пишува кафеаво/тиркизно И ете испадна Кафеаво за Јарец