Одлично Имам кафени очи, па ке се потрудам да ја погодам истата нијанса се надевам добро ке испадне Иначе многу ретко ставам сенка, но за свадби или ниекои поважни настани ставам
За водолија- виолетова сенка Не сум се нашминкала со ваква сенка, се си мислам дека ќе ми ги истакне подочњаците Што знам, може треба да пробам
Јарец – земјено кафена сенка Значење – Влијае на стабилноста и одговорноста. Носејќи ја промовира практичност и помага во манифестирање на вашите сонови. Начин на апликација – Кафената боја е одлична неутрална и лесно може да се нанесе на очните капаци за преку ден или да се комбинира со метално златна сенка за вечерно излегување.[/b] Да, дефинитивно една од моите омилени бои на сенки за очи. Некако најубаво си се гледам со нив. Користам и друго бои секако, но со кафеави тонови сум најчесто нашминкана, особено во последно време
Незнам колку е точно и веројатно ова, зошто шминката не се одредува баш според хороскопот туку според тенот, очите и така натаму.. не се сите риби смеѓи или сите бикови црни (лупам) така да, незна баш...
Ова слика е нацртана според хороскопот и според обликот и начинот на шминкање што е специфичен за секој од знаците. Цртежите се базирани на карактеристиките и бојата на очите кои традиционално се врзуваат за секој поединечен знак. Јас сум скорпија во хороскоп и обликот одговара на моите очи Инаку еве го описот за секој тип: ОВЕН – најсамоуверени очи, кои знаат сè БИК – поглед кој пробива БЛИЗНАЦИ – искрени пријателски очи РАК – срамежливи очи со јасно изразена белина на окото ЛАВ – разиграни очи кои како да велат „не сакате да си имате проблеми со мене, но ако го сторите тоа, нема да биде залудно губење на времето!“ ДЕВИЦА – љубопитни очи кои критички одмеруваат ВАГА – вечната надеж и постојаното одмерување на опциите се чита и во нивните очи СКОРПИЈА – продорен поглед што ќе ве „закова во место“ и ги пробива сите оклопи СТРЕЛЕЦ – мудар, тежок поглед кој ве тера да се почувствувате неудобно дури и тогаш кога ништо не сте згрешиле ЈАРЕЦ – забавен и харизматичен, но не го интересира ништо што се случува надвор од неговиот свет ВОДОЛИЈА – нивните очи искрат со добрина, а нивниот поглед постојано лута наоколу во потрага по нешто што ќе ги разбуди нивните уметнички склоности РИБИ – влажен, сонлив поглед и очи кои како да гледаат во иднината преземено од http://www.kafepauza.mk
Девица – Кралско сина сенка Значење – оваа боја асоцира на убавина, едноставност и мудрост. Помага за намалување на тензијата и промовира смиреност. Носењето сина боја поттикнува охрабрување на трпението, ги отвара погледите кон светот и ја зголемува елоквенцијата. Начин на апликација – Кралска или војничко сината боја е одлична да се аплицира како линија , со што очите изгледаат побели. Или аплицирајте ја на целиот капак на окото и комбинирајте ја со темно сина маскара или направете сино “зачадени очи”. точно е, многу убаво ми стои сината сенка, и да, тоа што го пишува подоле да се аплицира како линија - се сложувам.
не ми е погодено ретко..користам сина сенка скоро никогаш..повеке сум за нежни нијанси на очите а истакнати усни
Близнаци – жолта сенка Значење – енергизира и стимулира, боја која асоцира и зрачи со светлина. Има способност да Ви го подигне духот. Нејзиното носење ја зголемува меморијата и комуникациските способности. Начин на апликација – Светло сончева жолта може да биде совршена доколку се аплицира на внатрешниот агол на очите и капаците. Завршете со сиво црна сенка на надворешните краеви на капакот, да се добие ефект на ултра модерниот “smoky eyes” изглед. сакам smoky eyes ама незнам зашто знаков толку ве асоцира на жолта боја,не ја сакам жолтата воопшто
Риби – морска зелена сенка Значење – Оваа боја помага во водење на луѓето во внатрешниот и надворешниот свет. Промовира доверба и јасност. Носејќи ја ќе ви влијае на вашата доверба и физички способности. Начин на апликација – користете нежна морско зелена сенка, која ќе ја нанесете на очните капаци а ќе го потенцирате окото со едноставно исцртување со црн туш....интересно