^ Таквиот ефект се постигнува со бронзер и потемна камена пудра. Малку е tricky, навистина треба премногу пракса за да не изгледа ... смешно.
Мое трикче за нанесување на маскара ! Се што ви е потребно: -Маскара -Четка од стара маскара-четката треба да биде добро исчистена. Чекор 1: Нанаесувате 1 слој на маскара. Чекор 2: Со старото четка ги поминувате трепките-го вадите вишокот на маскара. И чекате да се исшуи 1 слој. Чекор 3: Нов слој на маскара. Чекор 4:Истото од чекор 2. Можете и со чепкалка за уши да ја отстраните и вишокот на маскара. Позз..
За полесно нанесување на моливче за очи,пред нанесувањето може да се стави во жешка вода или па со запалка на почетокот и така ке биде полесно да се нанесува
Сакам да научам како да направам контури на моето лице но ми е страв да не изгледам како кловн. На оваа страна девојката го прави тоа со коректори и тоа светол,да не речам бел и со кафеав и го размачкува...Погледнете и сами секако доколку ве интересира https://www.makeupbee.com/tutorial.php?tutorial_id=1145
Можеш и со бел коректор и бронзер. Ама прво треба да испробаш, не се учи одеднаш. Јас неколку пати пробував и на крај научив соодветно да го правам тоа.
Има начин да не изгледа смешно, мејк-уп трик за зголемување на гради? Не се доста пуш ап градници и све и свашта што има за визуелно зголемување на гради, мислам свашта, мене ова ми е незамисливо. Крај краева што им фали на помалите гради, не знам што се сите толку напнати со тие големи гради. Имам едно прашање за контурирање и хајлајт, јас имав пробано со пудри во две различни нијанси многу порано, ама не беше тоа тоа. За хајлајт треба коректор а за контурирање бронзер? Што марки а коректори во стик имате земено, кој е најсоодветен? Што бои, коллку нијанси потемни и посветли? Дали сте пробале и ви било успешно, ме интересира.
Па да Хисптер, има. Доколку се нанесе суптилно како што кажав и доколку знаеш што правиш сигурно нема да изгледа карневалски. Исто е и со контурирањето на лицето - ќе го земам за пример широкиот нос. Сигурна сум дека имаш гледано милион видеа со котурирање од типот „транфсормација а-ла Адриана Лима“ и ним сличните кои беа актуелни пред година и нешто време. Контурите на лицето кои ги имаше девојката беа тотално без благе везе со оние на ете, Лима да речеме и на крај се добиваше нешто навистина многу поразлично од првичниот изглед на лицето и контури кои врска немаа со оние реалните. Трикот е во нанесувањето, да знаеш што треба да се нагласи, од што треба да се „одземе“, а што да остане такво какво што си е. Јас не сум имала потреба за вакви глупости кај мене, но со ова имам експериментирано и се покажа доста добро, така да, не е како што изгледа. Мене оваа фамата со контурирањето на лицето почнува да ми станува смешна. Секоја си фура некој Мишел Пан филм и си мисли дека којзнае какви потези умее да изведе со четката, а на крај низ град гледам само уана би шминкерице, со лице небаре прскано со оној грдиот салонски спреј за потемнување. Ми се згрози и ми одмиле за цел живот. Инаку, контури се прават не само со коректор, туку и со потемна камена, брознер - мат или светкав, коректор, па и пудра во прав. Секако, со коректори во стик е најлесно и најпрактично, потоа станува рутина. Земи си добар бронзер и посветол коректор во стик и останатото го знеш. Уште поприроден ефект од бронзер, е темна камена пудра. Која како сака и умее, јас не гледам потреба од ограничување. Само со течна пудра ефектот не ми се допаѓа и не е тоа што треба да биде всушност.
Јас за контурирање го користан мат бронзерот од Essence. Навистина е убав, не е портокалов, не ти го прави лицето како нечисто и супер си ја врши работата . За хајлајт користам коректор од Голден роуз ама не ми се допаѓа, во потрага сум по нешто друго поубаво. Ако има некој препорака нека каже.
јас го земав коректорот на орифлејм и ми се погоди,супер е,од вери ми околу 130 ден. е ке може слика од бронзерот на есенс
Доколку имате светли веѓи и ги цртате, а во моментот немате моливче може да завршете работа и со кафеава сенка за очи. Трае, немој да мислете дека паѓа. Ги прави веѓите да изгледаат природни.
Ако користиш селотејп прво залепи ја траката 1-2 пати врз раката за да го отстраниш лепакот што е вишок. Сепак околу очи го лепиш, а таму кожата е доста потенка и понежна.