Презадоволна ги имам од лани и уште имам од нив. Некои ги користам за контур. Цената варира од 3 до 5 долари.
Ако сакате ненападен smokey eyes набрзина како за преку ден, а не сте премногу спретни со блендање различни нијанси, тогаш обично моливче за очи и апликатор за сенка ќе ви завршат работа. Еве и слика со објаснување, мене овој изглед многу ме потсеќа на шминката на Ashley Benson од Pretty Little Liars, си го нареков Benzo look. Ефектот е речиси ист и со обичен и со гел-молив, со таа разлика што гел-моливчињата се конкретно наменети за smokey eyes и полесно пуштаат боја. Со овие обичните на оштрење, потребно е повеќе пати да се помине по капакот, ама не е некој голем „проблем“. Јас ги користам најчесто гел-моливчињата во боја на Catrice, во комбинација со глитери од NYX или Aura.
Спојлер Моливче за оцртување на усните: http://www.nyxcosmetics.com/p-117-slim-lip-pencil.aspx Во случајов, не само што се оцртани, туку и се пополнати ќошињата, врвот и долниот дел, со што само централниот дел од усните останува необоен. Моливче за централниот дел: http://www.nyxcosmetics.com/p-6-jumbo-eye-pencil.aspx За омбре-изглед добро е да се изблендираат двете бои по нанесување на второво моливче. Светки: се нанесуваат со четче за усни на надворешниот дел од усните.
Дали го имате пробано ова? http://www.cosmopolitan.com/style-beauty/beauty/how-to/a42810/how-to-bake-your-makeup/
@sesilija jas Osobeno za letniov period koga e toplo i koga pudrata po lesno "sheta" mnogu e dobro. Mene mnogu mi se svigja, voopshto ne mi mrda nisto
Toa zaboraviv da kazam Inache imam probano i so bebeshka i da i so toa moze spored mene A inache so koja sakas transparentna pudra
Не ги пратам многу најновите трендови туку се шминкам според тоа како ми изгледа најубаво. Апсурдни ми се овие „трикови“ за пумпање и зголемување на устата, изгледа вештачки и воопшто не е привлечно. Само може малку да се потцртаат линиите со моливче за усни и потоа да се нанесе карминот вниматено, секако после тоа околу устата малку коректор и тоа е тоа. За очите ретко практикувам смоуки ајс, повеќе сум на природна база. Се шминкам ептен едноставно, само малку туш, пудра, маскара, кармин и руж. Тушот/моливчето за очи ги нанесувам со помош на една картичка, ептен ја олеснува работата. Само да се знае како правило да се намести и да изгледа исто и на двете страни. А ептен маки си имам за да го изедначам тушот, таа техника треба да си ја усовршам. Руж си нанесувам во форма на тројка (3). Ги мразам оние визуелнита намалувања на носот, сите се катастрофали што сум ги видела до сега. Често користам бело моливче, го нанесувам на почетокот на очите и ги прави малку да изгледаат поголем, или барем јас така имам приметено. Плус многу симпатично изгледа, како ептен да си се потрудил со шминката а ти имаш само маскара и бело моливче. Веѓите ми се најголемиот проблем, со нив си имам најмногу маки. Никако да си ги средам, ми немаат некоја убава форма, кратки ми се, ретки и светли па затоа често ги цртам. Кхм, секогаш! И тоа ми е уште една техника која сеуште не ми е усовршена после гледање на еден куп туторијали. Мислам дека со убави веѓи, веѓи што одговараат на формата на лицето, доаѓаат до израз најмногу. Најчесто кај девојките ги приметувам веѓите, а и имам приметено оние што имаат убави и дебели веѓи не им треба ни многу шминка. Преубаво изгледаат. Уф, колку сакам да имам убави веѓи. Девојките што знаат убаво да се нашминкаат и што и да стават на лице им стои убаво се надарени.
За мат кармин Ставете кармин на уста,и земете камена пудра или бела сенка и земете малку со прст и ставете на уста Функционира
Јас бидејќи имам мрсни капаци секогаш кога планирам да ставам сенка, си ставам убаво со посебна четкичка врз капаците камена пудра. Исто така и на било кој кармин за да стане мат со друга чиста четкичка (која не се користи за други намени) си ставам камена пудра. Карминот делува посуво и подолго ми трае. Или па за карминот да ви стои подолго пред да го нанесете обојте си ја целата уста со иста нијанса моливче за усни како карминот. Кога маскарата ќе ми се засуши ја затворам убаво и ја ставам во врела вода, па така имам за уште неколку користења. Истото важи и за сјаевите за усни или тушовите. Во засушен лак за нокти, 2-3 капки ацетон можат да го разредат. Ако немате туш во моментот, обично креонче ептен малку да се стопи со запалка, ќе почекате малку за да не се изгорите и може да заврши работа. На шминката ако немате фиксатор за да трае подолго од подалеку можете да прснете малку лак за коса. Место руменило, можете да си користите и камена пудра барем 2 нијанси потемна од вашата. За поуспешно нанесување на сенки и линијата со туш да ви биде убава на крајот можете да залепите селојтеп. За очите визуелно да изгледаат поголеми внатре во окото ставете бело моливче. Ако камената пудра ви се "скрши" можете да си ја претворите во пудра во прав. За бебешките влакна или нескротливи веѓи, може да ги зацврстите со тоа што ќе ставите на чиста четка за заби малку лак и ќе поминете врз нив. Ако немате моливче за веѓи или не сакате да ви се познава дека се толку цртани веѓите, со чиста четкичка околу нив ќе нанесете малку бела сенка а нив ќе ги пополните со црна или темно кафеава сенка. Изгледа доста природно. Четките за шминка најлесно се мијат со бебешки шампон и млака вода. За мрсна коса се става малку пудра врз неа и се расчешлува по некое време. Или пак може да се истапира ептен малку само на корените и со малку лак, не се познава толку дека е мрсна. Ако немате пена за бричење, можете и да го искористите балсамот за коса. Ако карминот ви се скрши со запалка ке го згреете малку и пак ќе го залепите. За трепките да изгледаат погусти на врвовите ставете камена пудра во прав, па маскара. Кога ќе згрешите со тушот не го бришете целото око, туку со цепкалка за заби само измачканиот дел. Ситните влакненца од веѓите што не ги фаќа чупалицата можете да го отстранете со ленти за депилација. Aко некоја убава и скапа маскара ви се потрошила измијте ја убаво четкичката и можете да ја искористите за било која поефтина маскара.