Обиди се со селотејп, убаво залепен (да нема "дупчиња") можеш да користиш и нешто друго, пр леплива трака која е како хартиена од горе, мене тие ми се подобри од обичен селотејп, или хартиени стикери (знаеш на кои мислам, оние на факс по цели книги што ги лепевме). Така ќе имаш добра линија. И за ситни грешки користи чепкалки за уши со мицеларна вода
Ајде вие искусни девојки убави, кажете идеална подлога за шминка како се прави?пудра, коректор ова она се... како што прават профи шминкериве
Како да не ми се лепат трепките кога ќе ставам римел?Значи на едното око ми се супер, раширени и убави ама на другото не, ми се залепуваат.Гледав на Инста, чиста четка од римел ја става во вазелин става на очите па римел и стварно убаво изгледа.Може со крема да пробам?
1. Трепките треба да ти бидат чисти, да нема маскара на нив. 2. Маскара која не ги лепи трепките 3. Нема да ставаш премногу, подзачисти ја четката да нема вишок маскара 4. Не влечи само по должина на трепките, wiggle (лево-десно) 5. Почекај помеѓу слоевите да ти се исуши претходниот. 6. Ако и после сите овие чекори ти се слепат трепките, раздвои ги со чешел за трепки
Мене овие работи многу често ми помагаат (а сигурно многу од вас веќе ги имаат практикувано): * За мрсна коса (се разбира кога ви е хитно да излезете а немате време да ја миете косата) -----> бебешка пудра Бекутан- ставате на местото но не во голема количина за да не ви остане бело, ја бушавите косата и потоа си ја обликувате како секогаш. * За кубење на веѓи-----> може да ги намачкате пред тоа со крем за лице или со павловичева, омекнуваат и не е толку болно. * За побрзо сушење на лакот на ноктите-----> ги ставате ноктите под млаз ладна вода.
Најчесто кога нанесувам пудра и потоа коректрор најчесто се гледа како не добро изблендано откако ке помине повеќе време.Како да ми се собира во линиите под очите.Пудра користам на Young derm.Прашувам дека сметам дека сте искусни.Благодарам однапред.☺
Мене тушот од прва не ми испаѓа да го ставам. Па секогаш користам селотејп и навистина многу убаво изгледа. За прочуеното smokey eye користам капаче од пластично шише го ставам на окото и над него ставам темна кафеава сенка а кога ќе го извадам на капакот на окото ставам само бела сенка. За да не ви се лепат трепките една за друга кога ќе ставите маскара, пред да ставите маскара намачкајте ги малку помада и потоа нема да се лепат откако ќе ставите маскара.
Од искуство ќе ти кажам, до пудрата е. Доколку сакаш исто поевтина и полесна пудра види ги на Есенс. Или некоја BB крема. А за да не ти се собира под очите мора да го фиксираш коректорот. Прво ќе истапкаш за да бидеш сигурна дека не се вовлекол и одма ќе пројдеш со пудра во прав или камена.
Отстранете го пластичниот дел од отворот на коректорот за да го искористите до максимум. Малку тешко се вади, ама ако ја фатите цаката не е страшно.
Па еве последниов пат со остар нож со шпицаст врв. Само внимателно да не се исече пластиката зашто после нема да може да се повлече. Инаку моментално користам catrice liquid camouflage, а претходниот на rimmel ми беше ама ми падна внатре тоа, а го вадев со една клешта, со чупалица не го фаќаше убаво Како и да е, супер трик зашто инаку треба да се фрли а може уште доста потоа да се искористи.
Neznam dali e soodvetna tema ako ne premestete me. Sakam da prasam sto stavate pod ocite za da ne “potece” “preslika” sminkata. Jas ne se sminkam mnogu ne ni znam, no koga izleguvam se podsreduvam tush maskata se toa.. mo posle nekoe vreme pod ocite sum crna.. ko razmackana. Prvin mislen deka e od maskatata, stara, nedobra i sl. Imam probano nekolku no so site isto. Sto da pravam?
Можно да ти солзат очите па да ти се пресликува пример римелот или тушот. Пробај со водоотпорни производи. Или смени ги тие што ги користиш, мене така ми се правеше од еден римел на есенс и испадна дека е до него, неквалитетен и се рони Некои ставаат камена пудра ама ја тоа не знам, мене би ми ја пресушило кожата околу очите.
Soznam.. nemam problemi so ocite, ne mi solzat. Sigurno ke zabelezam deka e od toa.. imam stavamo korektor pudra kamena pudra i nisto od toa.. i sekoj pat isto…ako e do maskarata da istrazuvam novi haha
Можеби имаш масна кожа/ масни очни капаци. Пробај секогаш да ги сетираш пудрата и коректорот со камена или пудра во прав. А пробај ја и maybelline sky high маскарата, веќе 2-3 имам потрошено и одлична е. Не ми се растекува ни во лето на најтоплото: