Ги имам пробано лаковите и сјајчињата за уста. Сјајчињата имаат многу убави нијанси но не ми се баш трајни, брзо по нанесувањето ги снемува. Лаковите порано имаа одличен квалитет, не се лупеа со денови. Во последно време не се како порано.
Од лаковите сум задоволна. Ја имам и течната пудра. И од неа сум задоволна. Евтина е, а добра. Во Жито маркетите се продава Малена козметика. Јас од таму ги купувам пудрата и лаковите.
Prekrasna i dostapna kozmetikaca za site...posebno dolgotrajnite karmini....koj se uste ne probal,zadolzitelno da proba!!!
Не знам зошто ама многу ми е одбивна нивната козметика. Имам користено лак и моливче бели, лакот некако ама моливот за нигде.
@Irreplaceablee, може ли да ми кажеш колку се сенките за очи со апликатор? И од каде ги купи? Ги немам приметено во Рептил маркетите, а знам дека имаат мало штандче со Малена-производи.
Врска немам одамна беше, али не верувам дека беше повеќе од 150ден. Ги има по маркетиве кај што има малена, јас имам видено неколку нијанси и само оваа ми се свиѓаше. Имаше една ептен кич златна, темно сивкаста, ептен сребрена..
Ве читам како ви се погодени моливчињава и се чудам. Имам купено едно кафеавкасто, нијансата е убава, ама човече божјо толку е тврдо што имам чувство дека со HB молив се цртам. Не знам дали е до нијансата, дали некоја фабричка грешка или не знам што, ама не би купила пак. Друго не поседувам. Имав чат-пат по некој лак за нокти, веќе ни тоа. Генерално немам убаво мислење за брендов.
И јас ја користам пудрата 2+ и многу сум задоволна, цената супер, многу ми се допаѓа и тоа што е лесна и баш за секојдневно користење и плус со камена пудра презадоволна сум навистина!
Здраво гледам дека повеќе има кој користат од мат карминчињата ако може некој да ми кажи која бројка е некоја беледа розова боја (секако некој ако ја користи) благодараам
Имам користено маскара и течна пудра од оваа козметика, за маскарата не се сеќавам баш одамна ја користев ама за пудрата можам да кажам дека е ужасна многу е тешка и дава страшен "cakey" изглед не е трајна воопшто и предизвикува акни и ја лупи кожата
i jas koga ja kupiv nikako da si prilagodam niedna sprema moeto lice mnogu me delii..imam zabelezano i kajmene akni izleguvaat
Се надевам во поскоро време ќе ти се среди иако мене ми требаа месеци после тоа и мислам дека сеуште имам последици од неа
jas i onaka imam aknii ama ne mnogu i ne se zabelezitelni...no od koga ke ja stavam pudata posle nekoe vreme aknite se vo pogolem broj i pogolemi i nababreni...
Би ти препорачала да престанеш да ја користиш, подобро е малце повеќе да се вложи сепак за лице се работи
Pa veke ne ja koristam epten retkoo..sega ja koristam pudrata na the one od oriflame i mi se dopagja toa sto pokrivaa
Обично белите лакови на Малена козметика. Задоволна сум, ми трае неколку денови и лакот не се суши многу брзо по отворање на шишенцето.