Да, баш поради составот и ја препорачала течната пудра мислам дека има само два вида на течна пудра. Обичната и матот, е мат течната пудра сега нова е, ја немам пробано, но другава мене ми е одлична.
Не за лаковите. Не и за кармините што ја пресушуваат устата. Преку 50ина имам фрлено. Поевтина и посмотана козметика ми се чини не постои (за мене!) Океј се моливчињата, солидни.
Citam i ne mozam da poveruvam...pa zar drugite kopii koj sto gi kupuvate na pazar za evtini ceni se podobri,zar "nyx" i "kajli" od pazar se navistina podobri!!! I pak ne mozam da poveruvam zosto nekoj koga kupil edno i ne go bendisal kupil uste mnogu pati pa za da ima 50 i da gi frli, mislam devojki deka navistina forumot ne e napraven samo da pisuvame od inaet i steta da napravime. Moj sovet sleden pat da ne kupuvaat devojkite po 50 pati nesto sto ne im se dopaga i da razmisluvaat dobro pred da gi napisat komentarite
јас само лакови имам користено и генерално за цената сум задоволна. Т. Е солидно за 50тина ден. А друго во смисла маскари или пудри не би. За моливчињата штом ете биле и тие солидни здравје следни се на список.
Пред некое време за прв пат пробав и течно карминче, 100 ден е и мн убави нијанси имаше, долго трае и не ми ја сушеше устата
Лаковите им се добри но премноу скокнаа во цена. Им се случи нешто како Golden Rose. Почнаа да вадат нови производи и почнаа да претеруваат со цени. Можеби новите лакови со светки и чуда по нив требаше да им дадат нова и повисока цена, но останатите требаше да ги остават колку што си беа. На почеток беа околу 30тина денари, 35, па 40ден и така си продолжија со поскапување. Некаде стигнуваат и до 60 денари што е речиси дупло.
Од моливчињата сум задоволна ок се за таа цена, друго не сум користела. И да, навистина скокнаа со цената, моливчињата за очи ги земав околу 60 ден. сега се околу 90/ 100 денари
Парфемите на Malena ги имате во Кит Го и сите се по многу поволна цена од 159 денари,ги има и во Жито но таму се 195 денари..Јас го користам бр.218 што е копија на Olympea.За тие пари парфемот е супер и доста траен
Оваа козметика ја имам сретнато само по некои маркети како Кит Го, Жито, Гранап и некои локални. Прв пат кога се појави имав земано само некои лакови за нокти и ми беа мн добри. После некоја година земав пак 2 3 лака и беа како згуснати. И следно кога прочепкав приметив дека производите беа прашливи, како да не се трошат и така си останале. Не би земала повторно само од таа причина.
Само лакови имам на Малена и сум задоволна од квалитетот,други производи од оваа козметика не користам ниту планирам во иднина да купам.
Постои еден precision eyeliner на Малена и никаде го нема потрошен е. Од сите најскапи eyeliner-и што ги имам дома и се сушат, само со овој на Малена успеав да направам добар eyeline. И тоа за на свадба, ме прашуваа дали сум профи шминкана некаде? Ве молам ако знае некој/а каде да го најдам за утре ми треба итно. Во Жито и помалите дрогерии во мојот град го нема. ДМ нема.
Каде ги имаат донесено низ ск овие сјаеви на малена? Особено во Аеродром да не знае некој каде ги има пошо гледам у дм во Капитол нема ништо ново од малена. Во бисер ги има ли? Не сум проверила. И не само сјаеви имаат нови пудри, моливи за усни со розова амбалажа, маскари, мсм дека и руменила има стикови за контури за секојдневна шминка за на работа ќе се топ, гелови за нокти итн.. што се не има ново! Цела колекција нова имаат би сакала нешто да пробам особено сјајот со пептиди.