Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Maybelline козметика

Дискусија во 'Лице' започната од tropix4e, 18 март 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.291
    Допаѓања:
    110.337

Јас ја користев летото и мене ми беше ок , лесна е , но јас имам мрсна кожа, мене ми одговараше. Негативното е што оксидира :(

2. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    3.245

Поради тоа што оксидира ми се љупи околу устата и брадата? Само што ставив ова се случи…не знам како да се опраам сега. Крема ставив прво и одма ставив пудра….треба да помине некое време па да нанесам пудра или нема врска?

Не е за сува кожа значи… :(
    Се разочарав…. Лореал тру меч за каква кожа е дали знаеш? На другата половина од лицето ја пробав таа,окау беше исто…не знам што да кажам

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.291
    Допаѓања:
    110.337

Не, оксидирање значи дека по некое време ја менува бојата пудрата.
    Тру мач на Лореал ја користам и одговара супер на мојава мрсна кожа, не се вовлекува во линии но одговара и на сува кожа, бидејќи е навистина лесна пудра.
    Друга пудра што одговара на сува кожа е Хелти микс на Буржуа. Најдобро да си пробаш на лице, другото нема. Инаку да кога ќе нанесеш крема чекај да се упие, па потоа нанеси пудра.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  4. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.319
    Допаѓања:
    33.380
    Мене ми е одлична оваа на Лореал, веќе подолго време ја користам.

Од Maybelline ја имам пробано Affinitone и не ми одговара за сува кожа, посебно кај Т зоната.