Се извинувам доколку некој има пишувано за ова а не сум видела, но дали некој знае дали палетава ја има кај нас, и дали ја користел?
@celineparis општо , мене кармините на Мејбилин многу ми се допаѓаат , имам користено и од хидратантните и од матот , сега баш пред месец земав од тие што се мат во истото пакување од сликата , само во розева нијанса , ми се допаѓа што иако е мат не ја суши устата за разлика од кармините на Сефора , MAC , Голден роуз
Одличен е, мислам дека нема подобар во drugstore варијанта да најдеш. Сега, не знам дали одговара на некој од 18 години, ама мене ми одговара, скоро 30ка.
Ако станува збор за age rewind - покривен ли е? Ми треба нов и уште не сум решена кој да го земам, конкретно ми треба за покривање темни подочници (онака лицето ми е чисто), и да напоменам за споредба дека Aura Cover me и Catrice camouflage - течниот, не ми ги покриваа подочниците сосем.
На Аура не сум го пробала, на Катрис ми беше прееесув, а и немам многу темни подочници, така што кај мене е супер покривен. Само секогаш правам колор корект на вената што е точно меѓу окото и носот, таа само со коректор не успевам да ја камуфлирам. Мене ми е најдобро кај овој што во однос на пропаѓање во линиите најдобро се држи од сите што сум ги пробала. И тој евентуално пропаѓа, ама не одма.
Секогаш се враќам на нивните маскари, едноставно најпогодени ми се. Најдобра ми е Lash Sensational која моментално ја користам, мада и со сите други сум задоволна. Последно зедов и сенки blushed nude на попуст и ми се бендисуваат многу, постојани се и не се бришат.
Малце поскап бренд е ама искрено многу трајни производи. Имам еден кармин од Мејбилајн, омилен ми е, бидејќи и дури после јадење стои, вчера дојдов уморна, влегов директ да се бањам и заборавив дека на мене карминот уште стои, после бањање кога се погледнав, гледам уште останал на мене, неизбришан и покрај бањањето и топлата вода. Вреди за секој денар. Денеска земав и палета со сенки од нивниот бренд, вака кога пробав на рака доста добри ми изгледаа. Едвај чекам да ги испробам и да видам како ќе се.
Нема подобра маскара за моите трепки. Lash Sensational и виолетовата Falsies, онаа скроз старата со заоблена четка, која не знам ни дали уште ја има, се број еден за мене. Поскапите маскари кои сум ги користела ми биле ништо во споредба со овие две. Многу ме нервираат со цените и многу ги кудам за тоа (и ќе продолжам, зашто нездраво е драгстор маскара да биде 400 денари ), ама задржаа квалитет, за разлика од други брендови. И палетите не се лоши, посебно кога имаат сет од палета и маскара, тоа е ептен зделка која не се пропушта.
Па и тие се прескапи и преценети. Не вреди ни една дрогериска маскара 800 денари, нека не си прават екскурзии на мозокот. Не им ги купувам со години. Сè од маскара што е над 300 денари ми е скапо. А и како што е пожелно маскарата да се менува почесто, колку и да ја тегавиш за 2-3 месеци секако треба да се смени и безвеза ми е да давам толку пари кога има далеку поевтини варијанти. Мејбилин маскара патем, не вреди повеќе од 300 денари, а како тргнало ќе ја натопорат кај и да е цената до 600 денари. Дури тогаш би ги отпишала и нив, засега се јаде некако. П.С. Ама во право си, и од лошото имало полошо, старата народна.