Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

McDonald's

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Sm.real, 19 септември 2011.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Порано 1 месечно си јадев...ама од кога го затворија секој ден мислам на него :D

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Сепак не, но сигурна сум дека видов луѓе внатре и зад касите..ама веројатно поради други причини биле внатре.
    Мене ми е сеедно дали го има или не, бидејќи и онака со години не сум јадела нешто од таму и понатаму би го избегнувала.

3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Истекол и плус за продолжување им ја зголемиле франшизата, мислам дека 30% беше :)
    А Мекдоналс го нема профитот како порано. Порано сите деца во Мекдоналс родендени и еден од првите избори на младите за јадење им беше Мекдоналс. Сега ги имаш и Лесковачки мал милион, Жужу Бургер, 7мица добро позната од одамна, Бургер Кинг и поради намалениот профит се откажале од продолжување на договорот.
    Дали друг ќе го купи останува да видиме.

Јас лично сум изненадена од таа загриженост за затварањето на Мекдоналс. Ние како македончиња со преубава храна не ни треба да жалиме за Мекдоналс.
    Лично ако почуствувам желба за брза храна да ми е жив и здрав Вили, ќе се најадам ко човек.
    Немав јадено може 5 години во Мекдоналс и зимово отидов на еден оброк, сватив дека ич не ми фали, зашто фрлив 150 денари а јас бев гладна сеуште, а плус се немаше вкус на храна, како да јадев пластика, па дури и помфритот беше таков.
    Јас сум за никогаш да не се отвори повеќе Мекдоналс :devil:

На Trendafilka, Hipster и girl1985 им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.324
    Ма каков Мекдоналс. Невкусна храна, а скапа. Подобро е што го затворија.

5. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Финтата со McDonalds кај нас најмалку е во храната, туку во имиџот кој го продава McDonalds. И возбудата кога се отвори беше толкава затоа што со нудеше една претстава дека ете и ние сме дел од модерниот свет, а во секој колку-толку важен град во светов McDonalds има свој ресторан. И оние кои одат да јадат таму повеќе одат заради имиџот, отколку заради храната (кај нас). Ние имаме многу места каде за мала разлика во цена многу поквалитетно може да јаде човек, барем јадење квалитетно има кај нас. Ама после толку долгата изолација од светот, отворањето на овој ресторан беше како врата кон цивилизацијата некој да ни отвори. И веројатно и затоа има реакции сега со затворањето, луѓето се чувствуваат како некој да им земал нешто, а тоа е сликата или имиџот кој тој бренд го продава. Зашто кога јадеш во McDonalds ти си ист како и секој друг човек/тинејџер/што-било во Америка или било каде, односно со пластичната храна добиваш и една илузија која всушност ја купуваш...

На Madlina, Sw3et.Ang3l и Hipster им се допаѓа ова.
  6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    29.027
    Мнооогу ми беа вкусни, ама тоа е... :(

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    Во нашиот град го немаше, а и кога одам на страна ретко јадам во McDonalds, не ми е вкусно , така да и со него и без него не ми прави некоја голема разлика.

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ќе биде ли повторно отворен Mc?

9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    McDоnald's толку не ми се допаѓа, што дојде ред прв пат да пробам нешто во McDonald's во Рим, а не кај нас во Мк (не за друго, туку затоа што ми беше најблиску и во околината не најдов отворен ресторан). И не ми се допадна храната, ама малку од малку ја згаснав гладта :lol:

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Mc да го има спектарот на храна и пијалоци, како етево Србија (која ни е најблиску), и да се ефтини со цените како скоро секаде во Mc по светот ќе имаа многу поголема побарувачка.
    Они немаат буквално ништо ново, јас кога и да одам во Србија (бидејќи одам често), од новитетите човек не може да стигне сите да ги проба....нема да го заборавам последниот што го пробав зимоска Planinski
    Апсолутно беше ваков како на сликата;

Еве и две прости слики од Мс во Србија:
    кога ќе има вака кај нас, па шејк со плазма, со ова со тоа, вакво топло чоколадо онакво, тори....300 чуда [​IMG][​IMG]

На Petunia-Queen и tea4e им се допаѓа ова.
  11. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    Snow-Queen во право си. Ние немавме голем спектар на храна. Се едно исто беше.
    А мислам дека немавме ни Mc cafe'. Затоа го немаше изборот на благо и кафе. :)

Патем јас сум голем фанатик на Mc Donalds. Ја обожавам храната. Имам 3 пати јадено и во бургер кинг, но подобра ми е храната во Мc Donalds. :)

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Еве го официјалниот сајт на Мс во Србија...уверете се и видете самите
    http://www.mcdonalds.rs/

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.545
    Допаѓања:
    201.666
    Јас се израдував кога го затворија Мекдоналдс, искрено. Еден трујач помалку. Најдобро би било сите сендвичарници и фаст фуд ресторани од овој тип да се затворат, затоа што на нашите деца, а и нам ни е подобро без нив. Зошто свесно да се труеме?

На tessie, Sara123, Mama25 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
  15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Море никогаш да не го отворат!

На Sara123, Mama25, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Дај Боже никогаш да не го отворат!
    Едно зло помалце.

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Се надевам само дека ќе го исполнат ветувањето кон вработените во McDonald’s.
    Народот нема да умре без џанк фуд, дури подобро е така, ама на тие луѓе работата и платата им значеле и им се потребни.

На sweet-cherry, Petunia-Queen, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Tетка ми е Mеннаџер во Mц во Aмерика, баш ми кажа- Tи да видиш како ги приготвуваат сендвичите, и какви работи им ставаат, никогаш нема во уста да ги ставиш :D
    Tоа плескавиците на земја им паѓале, ги ставале во сендвичи.
    и таа им вика- Bие ова би го јаделе?
    -Hе.
    Eпа што им го давате на луѓето такво гнасно да се јаде?
    Aма газдата не сакал ништо да се фрла.
    скапани марули кромиди, со кило конзервнси ;)

19. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Мама ми кажа, користеле коњско месо. :puke:

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.098
    Најфрапантно е што имаат политика ориентирана, меѓу другото и кон привлекување на деца, со оние хепи мил шо беа на времето со играчки ако се сеќавате. Знам смешна сум, ама кај ќе му оди душата на тој скот кој е гнаса и срамота за хомо сапиенс видот штом дозволува вакви работи.

Доволен е фактот подолу за да не` извади од памет.

Извор