Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

McDonald's

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Sm.real, 19 септември 2011.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    A иронијата да биде уште поголема, тука гледам реклама

спортувај со Mц :rofl: :rofl: :rofl:

од кога ќе се набута човек 8574295829љ калории :lol:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Далеку дека ги бранам Мекдоналдс, али исто ср*ње се и другите наши сендвичари.
    Само истот сакав да го пишам ко Тренди, многу луѓе ќе остант без работа, они имаа 6 ресторани во Скопје само и со тоа многу врабоени кои земаа барем 12000 плата, а вака ни денар нема да земаат.
    Жалосно за економијата е што се затвараат работни места, и не ми се допаѓа тоа.
    Мекдоналдс правеше многу пари, и имаше вработено многу луѓе, со солидни услови за работа, што не ги даваат многу наши компании.
    Франшиза носи многу пари, штата, голема штета.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.097
    Затоа ги избегавам ваквите места колку што можам.

Инаку уште едно инфо најдов...

Не се однесува само за Мц туку и за Бургер Кинг и КФЦ.

http://mkd-news.com/mrazot-vo-mcdonald- ... a-analizi/

И се` се сведува на тоа дека најбезбеден (ако постои нешто безбедно денес) оброк е оној дома што ќе си го подготвиш.

А за вработените греота ... Кога ќе помислам дека ќе се нафатев да аплицирам таму ... ќути среќа ...

4. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    a ke go otvaraa li voopshto ? ima li nekoj info...nie site zborime de ne e zdravo de toa de onoa ama jas ziveam vo blizina na mekdonalds i non stop imashe luge...zamisli be i rodendeni se organiziraat tamu decata se naviknati na brza hrana od mali...a ovde site pamet solime...da ne mu se veruva na covek....katastrofa

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.097
    Не солиме памет туку си кажуваме од лично искуство. Не знам што толку те изнервира тоа што се збори на темава дека хранава не е ни К од корисна, кога тоа е факт кој не зависи ни од нас ни од оние кои работат таму.

И мајка ми била доволно едуцирана за тоа што значи грижа за дете да не ни спомне за брза храна додека сум била дете, не пак да ме носи во McDonnald's за роденден па јас тука да солам памет. Ниту пак некогаш имам јадено таму, а брза храна, се` на се` дали имам конзумирано десет пати во животот и тоа од што не сум била во можност да јадам поздрав оброк во тој момент.

И мене ми е жал за вработените и се` тоа, но дали ќе се отвори пак или не воопшто не го менува фактот каква е храната таму.

И пишувај на кирилица.

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Пред неколку дена, братучетка ми од Србија (луда како што ја дал господ), некои нејзини пријатели се враќале за Скопје, и им пратила оброк БигМек, хахах кога стигна толку ме изненади :D како мало дете сум се радувала.
    И сега сум мирна... :)

7. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Еее Сноу, далеку сме и од Србија и од сегде! :wasntme:

Кога бев во Виена имаше исто како во Србија доручек и тоа тостовите им беа прсти да излижеш!
    И таму се преубаво средени!

Ваков е тостот таму:

Внатре какви се:

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Бев во Ниш викендов и јадев таму...најново нешто беше Magnum McФлари :) 8)

9. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    не сум во тек баш а ќе ги отворат ли во македонија пак???

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Некаде прочитав дека во секоја една држава каде што McDonald's се затворил веќе еднаш (од кои било причини) никогаш повеќе не се вратил на пазарот.

Мене лично не ми недостига воопшто, за тие пари имаш Вили и 7ца, поубав и поголем оброк, па дури и поздрав можам да кажам.
    Во секој момент би одбрала лесковачка од Вили, отколку оние сомнителните на МекДоналдс.

Во Америка синџирот е на многу ниско ниво, во смисла - евтино и тоа специјално таргетирано за луѓе од средна и ниска класа, да можат да си дозволат оброк.
    Кај нас беше со многу високи цени со оглед на нашиот стандард и јадењето во МекДоналдс се сметаше за некој престиж :^) што мене ми е доста смешно.

11. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    И пред да го затворат, долго време пред тоа, го избришав од листата на места од кои што би требало да се хранам.
    После неколку изгледани документарци, прочитани интернет статии и споделени искуства, ставив еден голем Х.

Кај нас тоа беше глупост. Цената, квалитетот и количината на пиењето не се споредува со стандардите во другите земји. Точно е дека во Америка од таму се хранат луѓе од ниските класи претежно, но барем добиваат неограничен пијалок. Тука ние имавме 5 капки кока кола и 67467536 коцки мраз.

Нека не го отвараат ич. Нит ми фали, нит би јадела пак од таму.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.116
    Допаѓања:
    36.311
    Се согласувам со тебе. Храната им беше никаква. Една моја другарка како мала доби отровање од сендвичите. Им зема голема отштета. Сестра ми за малку ќе добиеше отровање од сендвичите. Мило ми е што го затворија.

На sofijanoka и Izaabella им се допаѓа ова.
  13. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    4.252
  14. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Од McDonald's јадев само еднаш месечно. Да не се лажеме, храната им е вкусна, но, не здрава.
    Одсекогаш ми била вкусна нивната храна и знаев дека не е здрава, но, еднаш во месецот морав да отидам таму, ете да ми помине меракот. :lol:
    Еден убав оброк во McDonald's, само еднаш во месецот, на никого нема да му штети. :)

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Брат ми многу сакаше да оди овде па еднаш или двапати месечно одевме.Јадењата им се прекрасни и никогаш не сме имале тровање,е сега нормално дека не е здрава ама и сендвич купен во сендвичара не е здрав па сите јадеме.Сега ретко што е здраво :)

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    http://maktel.mk/makedonija-2/item/3257 ... makedonija

Мене лично ни едното ни другото не ми правеа мерак, гудис ми е уште погрдо и поскапо од Мекдоналдс, но ете веќе се решиле да го заменат.
    Од економски аспект се радувам, нови работни места.

17. Stronglady

Stronglady Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    15
    Најискрено не јадев често од мц..Се случуваше еднаш до два пати месечно со другарките после школо да отидеме да јадеме..Храната е превкусна иако не е здрава еднаш или два пати месечно таков оброк секој би посакал и најискрено ми се пријаде сега :rofl:

18. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Никогаш не сум јадела од Мекдоналдс. Најверојатно и нема да јадам...

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    леле човече ме потсетивте леле ми се плаче душа давам пак да дојде леле колку сакам нај убавото нешто на светот
    ја сеа купувам од квин бургер ама мн е поскапо
    од мегдоналс хамбургер 33 ден
    у бургеркинг 90 д

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Аууу пуштате лажна надеж човек кога ќе види нов пост во темава, не е фер :(