Xiaomi дефинитивно. Нема некоја голема разлика, камерите и меморијата се идентични, ама Ноте 12 е со АМОЛЕД екран и 120Hz, така да предначи тука. За возрасен човек е далеку далеку одличен, па дури и над одличен.
Редми Ноте 12 е подобар. Но, овие телефони не се со иста цена. Шаоми е доста поскап. Од Самсунг може да го споредиш со А23. А23 5G моделот е подобар од него, а обичниот, не 5G е послаб. А33 од друга страна, е подобар од сите, и за цена до 250е е можеби и најдобар избор. Но, повторно, се зависи што имате во понудата, и дали го имате овој телефон. Ако да, јас би одел со него.
A33 e 400 eur, A14 250, Redmi Note 12 300eur, и А23 300eur. Инаку а33 е најдобар избор но не е таа цената . Значи меѓу А23 и Redmi Note 12, подобар избор Redmi, ако е 4G, ако е 5G тогаш А23 така? Инаку цените се од А1.
Многу високи цениве. Претпоставувам се од оператор и затоа е така. Инаку, да. Ако не е 5Г верзијата, би одел со Редми Ноте 12. Ако е А23 5Г, би одел со него, поготово затоа што рече дека најбитна ти е камерата, а овој телефон има оптичка стабилизација (има и обичната А23 ама е инфериорна во се друго), што Редмито ја нема. Има и малку подобри перформанси. Редми предничи само во подобриот екран, Амолед. Би го избрал Самсунгот во овој случај и повеќе поради софтверот и апдејтите. Сепак, битно е и која варијанта е, со колку РАМ. Идеално би било да има 6гб рам, не 4.
Конкретно до сега сите телефони ми биле андроид и не знам што е подобро дали ајфон или андроид ? Дали може да ми издвоиш прос и конс на нивните системи .
Види ги во продавница, спореди ги, така е најдобро, а изгледај и некои јутјуб видеа. Ја би одел на S22 Ultra, ти го допишав горе. Еве што вика ChatGPT за pros and cons Android Pros: Customization: Android provides a high degree of customization and flexibility, allowing users to customize everything from their home screen layout to system settings. Affordable: Android devices are available at various price points, making them accessible to a wider range of consumers. Open-source: Android is open-source, which means that developers have access to the code and can develop apps and modifications for it. Google Integration: Android is owned by Google, so it seamlessly integrates with Google's suite of apps and services, such as Google Maps, Gmail, and Google Assistant. Android Cons: Fragmentation: Android's open-source nature means that different manufacturers may modify the OS to their liking, leading to inconsistencies and fragmentation across devices. Security: Due to its open-source nature, Android can be more vulnerable to security threats and malware compared to iOS. Updates: Android updates may not be available for all devices at the same time due to the fragmentation mentioned earlier, leading to delayed security patches and feature updates. Bloatware: Android devices may come with pre-installed apps from the manufacturer or carrier, which can take up storage space and impact performance. iOS Pros: User Experience: iOS is known for its intuitive and user-friendly interface, making it easy for users to navigate and use their devices. Security: iOS is generally considered more secure than Android, with regular security updates and a closed ecosystem that limits app installations to the App Store. App Quality: As the App Store is more tightly controlled than Google Play, iOS apps tend to be of higher quality and have fewer security issues. Performance: iOS devices are optimized for performance, with powerful hardware and a streamlined operating system. iOS Cons: Cost: iOS devices are generally more expensive than their Android counterparts, limiting their accessibility to some consumers. Limited Customization: iOS has a limited degree of customization compared to Android, with less flexibility in terms of home screen layout and system settings. Closed Ecosystem: Apple's closed ecosystem can limit the functionality of iOS devices, as users are limited to installing apps from the App Store and using Apple-approved hardware and accessories. Integration with Non-Apple Devices: iOS devices may not seamlessly integrate with non-Apple devices, making it challenging to switch between different brands and operating systems. Xiaomi 12
Го сменив телефонот и дома не можам да се поврзам на Wi-Fi, ке се поврзе но ке ми пишува дека нема интернет или воопшто нема да се поврзе, сите останати дома имаат интернет така да не е до интернетот туку до телефонот. Ова ми се случува само дома и на уште едно место (каде што ми кажаа дека и некој друг исто со Xiaomi не може да се поврзе на нивната мрежа и исто му се покажува како кај мене) така да не е ни до мрежната картичка. Дали може некако да се среди?
Користам Хiaomi redmi note 9s веќе 3 години влегувам во четврта каква ламја од телефон камера, процесор, батерија top notch а го платив факен 200 евра на претходно лошо искуство со Samsung А71 купен дупло поскапо а перформанси дупло полоши. Ќе го цедам телефонов дури крепи после пак земам Хiaomi никогаш не сум бил позадоволен од некој телефон. Кога го зедов 2020 им се тркаше и предњачеше и во перформанси на цела Samsung A серија.
@Billy Idol те молам помош. Од никаде ми се појави проблем со камерата на шаоми,можам да сликам ама не ми дава да снимам видео. Дури и фабрики ресет направив ама не се среди...