Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Mi - паметни телефони (Xiaomi)

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Eva22, 5 јуни 2018.

?

Дали Xiaomi Mi заслужува да е пред Huawei?

1. Да

89 глас(а)
    69,5%
  2. Не

34 глас(а)
    26,6%
  3. Никогаш нема тоа да се случи

5 глас(а)
    3,9%
  1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    7.105
    Xiaomi дефинитивно.
    Нема некоја голема разлика, камерите и меморијата се идентични, ама Ноте 12 е со АМОЛЕД екран и 120Hz, така да предначи тука.
    За возрасен човек е далеку далеку одличен, па дури и над одличен.

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    Редми Ноте 12 е подобар. Но, овие телефони не се со иста цена. Шаоми е доста поскап.
    Од Самсунг може да го споредиш со А23.
    А23 5G моделот е подобар од него, а обичниот, не 5G е послаб.

А33 од друга страна, е подобар од сите, и за цена до 250е е можеби и најдобар избор.
    Но, повторно, се зависи што имате во понудата, и дали го имате овој телефон. Ако да, јас би одел со него.

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    341
    A33 e 400 eur, A14 250, Redmi Note 12 300eur, и А23 300eur.
    Инаку а33 е најдобар избор но не е таа цената .
    Значи меѓу А23 и Redmi Note 12, подобар избор Redmi, ако е 4G, ако е 5G тогаш А23 така?
    Инаку цените се од А1.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    Многу високи цениве. Претпоставувам се од оператор и затоа е така.

Инаку, да. Ако не е 5Г верзијата, би одел со Редми Ноте 12. Ако е А23 5Г, би одел со него, поготово затоа што рече дека најбитна ти е камерата, а овој телефон има оптичка стабилизација (има и обичната А23 ама е инфериорна во се друго), што Редмито ја нема.
    Има и малку подобри перформанси. Редми предничи само во подобриот екран, Амолед.

Би го избрал Самсунгот во овој случај и повеќе поради софтверот и апдејтите.
    Сепак, битно е и која варијанта е, со колку РАМ. Идеално би било да има 6гб рам, не 4.

На buba4e89 и swwetyyy им се допаѓа ова.
  5. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Трета година го користам шаоми ми ноте 10 немам замерки

6. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.004
    Може некоја препорака за телефон сакам убава камера и издржлива батерија. @Billy Idol

7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    Кој ти е буџетот?

8. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.004
    До 800 eu

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    Samsung S22 Ultra ili S23 + или Iphone 14

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.004
    Конкретно до сега сите телефони ми биле андроид и не знам што е подобро дали ајфон или андроид ?
    Дали може да ми издвоиш прос и конс на нивните системи .

11. Hecate

Hecate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    947
    Mene mi treba do 500 EU Xiaomi da mi preporacas

12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    Види ги во продавница, спореди ги, така е најдобро, а изгледај и некои јутјуб видеа. Ја би одел на S22 Ultra, ти го допишав горе.
    Еве што вика ChatGPT за pros and cons

Android Pros:

1. Customization: Android provides a high degree of customization and flexibility, allowing users to customize everything from their home screen layout to system settings.
    2. Affordable: Android devices are available at various price points, making them accessible to a wider range of consumers.
    3. Open-source: Android is open-source, which means that developers have access to the code and can develop apps and modifications for it.
    4. Google Integration: Android is owned by Google, so it seamlessly integrates with Google's suite of apps and services, such as Google Maps, Gmail, and Google Assistant.
    Android Cons:

1. Fragmentation: Android's open-source nature means that different manufacturers may modify the OS to their liking, leading to inconsistencies and fragmentation across devices.
    2. Security: Due to its open-source nature, Android can be more vulnerable to security threats and malware compared to iOS.
    3. Updates: Android updates may not be available for all devices at the same time due to the fragmentation mentioned earlier, leading to delayed security patches and feature updates.
    4. Bloatware: Android devices may come with pre-installed apps from the manufacturer or carrier, which can take up storage space and impact performance.
    iOS Pros:

1. User Experience: iOS is known for its intuitive and user-friendly interface, making it easy for users to navigate and use their devices.
    2. Security: iOS is generally considered more secure than Android, with regular security updates and a closed ecosystem that limits app installations to the App Store.
    3. App Quality: As the App Store is more tightly controlled than Google Play, iOS apps tend to be of higher quality and have fewer security issues.
    4. Performance: iOS devices are optimized for performance, with powerful hardware and a streamlined operating system.
    iOS Cons:

1. Cost: iOS devices are generally more expensive than their Android counterparts, limiting their accessibility to some consumers.
    2. Limited Customization: iOS has a limited degree of customization compared to Android, with less flexibility in terms of home screen layout and system settings.
    3. Closed Ecosystem: Apple's closed ecosystem can limit the functionality of iOS devices, as users are limited to installing apps from the App Store and using Apple-approved hardware and accessories.
    4. Integration with Non-Apple Devices: iOS devices may not seamlessly integrate with non-Apple devices, making it challenging to switch between different brands and operating systems.
    Xiaomi 12

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас порано користев Андроид и сега користам Iphone, не би се вратила на Андроид повеќе.

На tambelina и Medea. им се допаѓа ова.
  14. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.140
    Го сменив телефонот и дома не можам да се поврзам на Wi-Fi, ке се поврзе но ке ми пишува дека нема интернет или воопшто нема да се поврзе, сите останати дома имаат интернет така да не е до интернетот туку до телефонот. Ова ми се случува само дома и на уште едно место (каде што ми кажаа дека и некој друг исто со Xiaomi не може да се поврзе на нивната мрежа и исто му се покажува како кај мене) така да не е ни до мрежната картичка. Дали може некако да се среди?

15. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Користам Хiaomi redmi note 9s веќе 3 години влегувам во четврта каква ламја од телефон камера, процесор, батерија top notch а го платив факен 200 евра на претходно лошо искуство со Samsung А71 купен дупло поскапо а перформанси дупло полоши. Ќе го цедам телефонов дури крепи после пак земам Хiaomi никогаш не сум бил позадоволен од некој телефон. Кога го зедов 2020 им се тркаше и предњачеше и во перформанси на цела Samsung A серија.

16. Slow18184

Slow18184 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    938
    Кој Xiaomi има подобра камера 12T 5G или 12Pro 5G?

17. tripl6

tripl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    206
    12 Pro

На Slow18184 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Препорака
    Xiaomi Redmi K50 pro или Galaxy S22 Ultra?

19. tripl6

tripl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    206
    k50 pro е доста поефтин,

ако гледаме иста цена xiaomi 13 pro

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.642
    @Billy Idol те молам помош. Од никаде ми се појави проблем со камерата на шаоми,можам да сликам ама не ми дава да снимам видео. Дури и фабрики ресет направив ама не се среди...

Прикачени фајлови: