Две години го имам, mi play 8, ваљда тоа е моделот. Сто пати ми има паднато, и на плочки у кујна, ништо не му е. Држи батерија супер, максимум е искористен, и музика на него слушам, чак и читам. Једина мука, престана да ја чита сд картицата и не можев никако слотчето да го отворам. Го носев во мобилара, едвај едвај го отворија. Ова со вака чуден начин да се отвараат слотовите е тотално непотребно.
Со последниот апдејт MIUI 12.5 се појави можност за промена на Control Center Style и ја одбирам новата верзија онаа слична како на Iphone ама кога ќе го повлечам горното мени (wifi, data, bluetooth) не ми излегуваат. Денеска ми пристигна и апдејтот 12.5.3.0 и реков сигурно е поправено ама исто е. Kако да го решам ова пошто стандарднава верзија мие здосасена со оглед на тоа шо ја користев на Redmi 5. Иначе Redmi 9 e. @Billy Idol знаеш нешто повеќе за овај баг?
не е баг ова, така е направено, на левата страна кога ке повлечеш се нотификации, на десната контрол центарот.
Фала ти, 2 месеци го имам и мислев баг е нешто и ја користев стандардната верзија а сега забележав дека пишувало left for notifications, right for control.
Дали вреди да се земе xiaomi redmi 9T да се земе за 4илјади денари? Нов, преку фирма даваат како акции кај татко ми на работа
planiram za ng da se castam so nov mobilen ,seuste neznam kakov , me interesira dobri li se kamerite na ovie mobilni?
Дефинитивно. За тие пари вреди. Зависи од модел и од буџет. На поевтините се, онака, на поскапите се одлични. Некои модели се подобри со перформанси, други на камера. Кои ти се можни што може да ги купиш, пиши ги, па ќе ти кажам кој има најдобра камера.
pa vaznomi e da nema kameri 48,8,8,2 mp tuku da se nesto pr 48, 20/16, 12 mp ,predna nad 12 parite nevazno, no ne nesto preterano skapo
Ваква комбинација на камери нема никој. Обично главната е со повеќе мегапиксели, а телефото, широкоаголната имаaт помалку мегапиксели. Исто и предната не им е во фокус на Шаоми. Ова само Mi 11 Ultra го има.
aaa zambilen tolku pari ne bi dala nemora da imaod 48 onaka pisav moze i site zadni da se 12mp ili 12/16/20 da nema ona 8.8,5,2 toa ne e kamera, samo za ukras stavile, da se poveke
Ама озбилно нема со толку Mp. Обично на овие средна класа што се (до 500 еур) ти се онака, среден квалитет, не се најсјајни. (mi11t, mi 11t pro, mi10t/t pro, mi10, Mi Note 10 ако уште некаде се продава). Поко серијата е повеќе за перформанси отколку за добра камера. Редми серијата која е буџет им се реално само за украс. Ако сакаш да се и другиве добри камери стварно треба да одделиш 400-500 еур минимум за да речеш дека ете имаш некој квалитет што вреди. Овие што се до 300 еур имаат толкава разлика меѓу главната и останатите што дали 3 пати ќе ги искористиш. Ова од искуство кажувам, додека го имав Редми Ноте 8 Про (средно-ниска класа) ич не ги користев зошто беа ужас. Баш тие камери се главна разлика измеѓу средна класа и висока класа. На нив највеќе штедат. Пошто да спуштат цена на телефон од 800-1000 еур на 400 еур треба да заштедат некаде.
Вреди. Јас имам Redmi 9 до сега презадоволен иако е во категорија на нискобуџетни. 9Т е во слична позиција. Било која серија и модел да ја избереш од Xiaomi нема да згрешиш. Xioami е збир на повеќе својста за вложеното во однос на цена и квалитет е одличен избор за нов smart phone. Јас сум презадоволен од брендот, оваа година направив level up во изборот по втор пат.
Дефинитивно Poco. Резолуција 1080, 64 со 4GB ram, Gorilla Glass 3 заштита, процесорот тука негде со Самсунг и камерите се скоро исти.