Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Miss Sporty козметика

Дискусија во 'Лице' започната од LivingGlam, 30 септември 2010.

1. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    ја користев маскарата 120 денари ја купив и океј беше... :)

2. animegirl

animegirl Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Од Мис Спорти, се е ок.

3. gnr-Forever

gnr-Forever Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Јас лично користам таква маскара и верувај ми кога ке ги направиш трепките со виткач изгледа прекрасно. Според мене многу подобро да купуваш поефтина маскара и таа да ја менуваш на 3 месеци, наместо поквалитетна по 7-8 месеци (кога е веќе сува). Од лично искуство Miss Sporty маскарата е една од најдобрите кои што сум ги пробала, само треба да знаеш правилно да нанесуваш 8)

Јас не би ти препорачала, маскарите им се прекрасни ако имаш потреба некогаш купи си. Зависи каква кожа имаш затоа што пудрата е премногу лесна и премногу течна (некому му одговара ама мене не). Маскарите се најубави дефинитивно, пудрите не ги препорачувам а друго не сум пробала :D

4. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Имам користено доста производи од Miss Sporty козметиката, и можам да кажам дека за тие пари е супер. :clap:
    Маскарата е добра, сјајчињата се исто солидни, и камената пудра исто. Е сега другите производи ги немам користено, меѓутоа овие не ми се покажале како лоши.Течната пудра не сум ја пробала, не можам да зборам, а би сакала и коректорот да го пробам. За тие пари толку музика :D што знам мене ми е океј.Некоја марка ми е како есенсе, фина е.

5. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Денес си купив сјајче од мис спорти- 130 денари баш за таа цена отприлика тражев неко сјајче што сепак ќе знам дека колку толку би вредело не за друго за училиште ми требаше некое еве вакво е
    само нијансата не е толку темна па, за таа цена солидно!

Нешто што не ми се допадна од мис спорти е овој коректор
    го купив за 80 денари некаде но ич не вредеше, неможе убаво да се размачка а посебно за делот околу очите е катастрофа

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Коректорот е антибактериски со погуста структура наменет за покривање на акни и црвенила. Коректорот секогаш го размачкувам со прсти и од топлината која се предизвикува не изгледа како да има дамки наместо коректор што би изгледало уште полошо.
    Од неодамна го земав онака да го испробам. Треба привикнување од претходните кои ги користев бидејќи секој коректор има различна структура.

Има и друг (во кафеаво пакување). Tој е намент за подочници но немам потреба од него и го немам користено.

7. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Од оваа козметика јас сум користела само маскара и пудра (тие што се на сликите)
    Од маскарата бев прилично задоволна...за таа цена беше одлична. Ми се допаѓа што воопшто не се ронеше туку и 2 дена да преспиев повторно беше истата.И секако добивав огромен волумен. :)
    Не знам зошто вас не ви се допаѓа пудрата :?: ...мене ми е одлична (сепак кај секого е различно :) )
    Мене многу убаво ми се упива во лицето и ги покрива акните,а што е најважно ги суши.Дури порано имав навка кога ке ми излезеше акна и ставав малку пудра само колку да ја засуши. :rofl:

Прикачени фајлови:

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Со години го користев течното пудро тројка ми одговараше на оваа марка здоволна сум можеби пак ке си се вратам на него откако ке го потрошам пудрото од farmasi.

9. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Незадоволна од лакот за нокти што им дава мат ефект на ноктите. Демек.
    Лакот е како хетерогена смеса значи она погустото е на дното а она пореткото на врвот и само на првиот нокт кога нанесам од лакот има мат ефект само поради тоа што четката со тек на стоење внатре има од двете смеси на неа и тоа е доволно само за еден нокт, останатите чекам вечност да с еисушат и притоа се без мат ефект.

10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Презадоволна од овие производи :inlove:

Прикачени фајлови:

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lusii

lusii Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.885
    Како сте задоволни од оваа пудра, ако ја имате пробано? и колку пари е? гледав видео на youtube, и ми се чини како да е добра, но сепак не знам..
    Еве го и видеото:
    http://www.youtube.com/watch?v=I4SjJEP_lFA

12. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76

Ја имам оваа користено , како ББ крема е, водлеста. Не покрива , само така боја дава го озвежува лицето. За оние што имаат чиста е добра.

13. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

Го има некој ова пробано..Две во едно и base i top coat? И колку чини?

14. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Го користам овај коректор од Miss Sporty и сум многу задоволна и е околу 75 денари.Бидејќи пудрите многу ја оштетуваат кожата на лицето па затоа решив да ја заменам со коректор.Коректорот е доста добар убаво покрива а и препорачлив е за акните на лицето,така да си немам проблем со акните :)

15. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Jaс ја имам. Со оглед на тоа што е 250 денари, добра е. :) Наменета е за млада кожа, има многу лесна текстура. Добро ја изедначува бојата на кожата ама потешко се нанесува заради тоа што е премногу течна а откако ќе се ставиш на себе потемнува, па можеш да излезиш шарена :?:
    Добра е, добра :)

На lusii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Ја има ли пудрава во јуник ?

17. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Ме изненадија мис спорти кога им го видов штандот доста нови ствари донеле :) бб кремата ја земав пишав за неа во темата за бб креми и руж земав многу јака розева боја е со хајлајтер во средината. Многу малце се става за убава розевка боја понежна така и цел ден стои мислам дека скоро воопшто не избледува, многу убав сјај дава хајлајтерот. Ме изненадија позитивно пошто очекував за саат два да немам воопшто руменило на образите. Така да :up: од мене за новава колекција :)

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.625
    Допаѓања:
    106.600
    Незадоволна сум од сенките :(

19. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас имам пробано маскари од Miss Sporty и сум многу задоволна,убаво ги креваат трепките и не ги лепат.
    Имам пробано и руменило Miss Sporty Oh!Blushed Again... - Cinnamon и сум презадоволна,многу ми се допаѓа,трае долго и супер ми е за контури,имам уште малку од него,се надевам ќе го најдам пак. :)

20. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Откако го затворија Unique сега веќе незнам кај да барам Miss Sporty козметика..во Скопје каде на друго место има?