Па не ја отворај темата и готово. Седни и гледај. Јас сум од тие што сакаат да читаат спојлери пред да гледаат.
Па фала богу овие од Фемина измислиле спојлери, за да не мора да не ја отварам темава. Можеби сакам да прочитам општ впечаток за сезонава ама не сакам да знам што конкретно ќе се случи.
Ох имам еден збор за последната епизода - WOW. Ми ги исполни очекувањата. Последната епизода се искупи за сите претходни што не беа баш. Ептен ја сакам серијава. Спојлер Дефинитивно не очекував синот на Берлин да соработува со Татјана и да го украдат златото. Мислев ќе биде со бандата и ќе донесе некој пресврт или влезе во банката. Одлично смислено во секој случај. Ми се допадна што Сиера премина на нивна страна. И најважно ете го моментот на интелигенција и ас во ракавот на професорот тогаш кога се чини дека е сé завршено. Претпоставив дека ќе се спасат некако, ама очекував да избегаат некако како во првата пљачка, а не дека Тамајо со сопствени раце ќе ги спаси. Кога се собра бандата не можев да издржам да не пуштам некоја солза, овој пат од среќа, за разлика од претходните. Супер е што имаше среќен крај, инаку сите ќе беа разочарани. Жал ми е што заврши, ама ќе немаше смисла да ја продолжат уште. Сé на сé многу сум задоволна и ја обожавам серијава. Сега се чека корејската верзија и серијата за Берлин.
Дечки не се мачете со пишување спојлери. Еден од нас, т.е. бубаче, сака да ги чита пред да ја изгледа серијата, па мораме и ние. А плус кој ни е крив што немаме сите акаунт на Нетфликс, па дури после два дена коментираме? Само едно ќе кажам за крајот, она што недостасуваше во оваа сезона се случи во последната епизода. Фалеа низ целата сезона емоциите, неизвесноста, триковите на професорот и акциите кои оставаат без зборови. Сè на сè одличен крај Спојлер Многу ми е криво што не покажаа што пишуваше во ливчето
Спојлер Премногу лигавење и емоции во последнава сезона. И мене ме интересира што пишуваше во ливчето од професорот, оти ако е за да го делат богатството ми нема логика, бидејќи можеше да не се согласи и да си остане целото за нив, таман и повеќе вдеме акција ќе имаше, помалку лигвење
Спојлер Professor has written that he was his father’s last wish to won the war against the bank and only family matters. Berlin sacrificed his life at the end and wanted his brother to execute his mission. That’s why at the end Rafel said to his girlfriend that only family matters. "Are you sure he will give you your share?”, To which the young man replies- “Yes, this is a family affair.” . . Може се покајал за грешката која му ја нанесе на татко му. too much drama..
Awww, ќе ме расплаче Спојлер Он жената му ја украде на татко му, не па последни желби ќе му исполнувал
Многу трогателно. Онлајн статии, претпоставки. Поврзиле според таа сцена, дека најверојатно на тоа се однесува. Спојлер Линк Еве еден линк. Повеќе отворив. Later, and with Tamayo revealing that The Resistance is dead, Tatiana and Rafael are seen talking. “Are you sure he will give you your share?”, To which the young man replies: “Yes, this is a family affair.” Although it is not explained what was written in the note, in a flashback between the teacher and Berlin talk about the family and how it, regardless of what happens, will always support each other.
Не ве дружев во дискусиите наназад, ама не ме копкало само мене ова прашање значи. Спојлер Еве тука е напишано истово, така да најверојатно ќе е тоа.
Спојлер Па малку е глупаво дека не кажаа што пишувало на ливчето пошо реално тоа беше главната случка во цела последна епизода. Па, редно беше да кажат. Може пак намерно не покажаа, за да нѐ поттикнат да размислуваме
Јас само дојдов да кажам дека сценава со Берлин ми беше врв на кинематографијата во сезонава и серијава, i c o n i c! Спојлер
Па добро, солидна беше сезонава, непотребни умирачки имаше да, ама добро па без тоа немаше да ја размрдаат јавноста. Имаше и досадни монолози и сцени, на пример Спојлер сите со Денвер и Стокхолм, боже мили златен колку ми беа досадни. И сцената кога инспекторката го најде златото очекував да има повеќе акција-реакција, многу млитаво заврши таа приказна. За Татијана се изненадив што се удружи со син му ма Берлин да го украдат златото, мислев дека ќе дојдат напомош ама ете ништо. Како што пиша некој погоре, многу драми и лигавење, али ајде, на ти 7/10 за претходните сезони Да не должам, интересна серија беше ова, дефинитивно би ги гледала првите сезони повторно.
Да намерно не беше кажано што пишува на ливчето.Моја теорија е дека пишеше Данска,замна или слично на тоа поради разговорот кој го има тие двајца и Берлин го имаа.Со еден збор би го асоцирало што би можел да стори чичко му или што би сторил татко му во истата ситуација.
За мене ова беше разочарувачки крај. Многу млитав. Непотребни работи вметнати, досадни сцени, всушност многу работи ми немаа смисла. Последниве пет епизоди воопшто и не требаа да се снимат.