Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story Drama series

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Feminka22, 22 септември 2024.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Dobro de ne e dokumentarec. Serija e napraena po vistinska prikazna.
    Ima i drugi serii i filmovi. Prativ link.
    Na 07.10.2024 ke iskoci FILM so NIV VO NEGO. Negde treba i sudenjeto da go ima.
    Mnogu raboti se slicno napraeni poso sudenjeto e snimano.
    Ne ni moze da e isto isto lol

На bicycle и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Јас тоа се уште не го видов,тука збориме за филмот, кажав мое мислење, од она што видов во тие 2епизоди.
    Ако беа злоставувани ке почнеш прво тоа а не возрасни мажи да пукаат во старци, и потоа забави, шопинг луксузи без грам кривица.
    Ако тие приказни за злоставувањето се појават во средина или при крајот, 100 посто ке сум сигурна дека се измислени, з'ш веке и немаат друг излез, а дека се психопати и двајцата ?се.
    Од мене толку, ко ке изгледам цела серија може ке сменам мислење иако мислам дека нема.

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    За шо да имаат бе кривица? Ти нѐ тролаш нешо или си делулу? Која кривица жено божја, они осетиле relief. И секој би осетил. Нека ти брцаат тебе четка за заби у гз и ќе те прашам шо ќе праиш.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Серија е, ако уште на старт се открие се, нема поента.
    Продолжи да гледаш, ќе ти се смени гледиштето.
    Смешно е зошто се мисли дека мажите не можат да бидат жртви на сексуално насилство.
    Ќе има и документарец, лично со нив.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Па нормално, само тоа и видов, како да кажам нешто за некого што се уште не сум видела?
    А овие браќата апла од прва, едниот геј кој очигледно сака со брат му, а може и имале нешто откај знам?
    Дефинитивно психопати, социопат и, не се нормални.
    Јас за такви жал не можам да чувствувам, убијци се.

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    10.354
    Па ова е серија, не може одма се да кажат у првата епизода, изгледај, читај и гуглај околу случајот, имаш погоре и линкови од самото судење, донесуваш заклучоци на неизгледано ништо, оправдуваш психичко, физичко и сексуално злоставување!

Си била некогаш во било каков облик малтретирана? Се надевам дека не, зошто не знаеш какви последици остава, а не па да живееш со таков психопат кој постојано те злоставува на некој од трите начини!

Читав и здрав, од таква средина нема да искочиш сигурно!

На Feminka22 и bicycle им се допаѓа ова.
  7. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Сигурна си дека било така?
    Веруваш во сведочење на психопати? Верувај, јас не им верувам ама ништо

8. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Па јас убаво си кажав моето мислење по она што видов.
    Лажат. Сигурно и понатаму лажат. Ги убија за пари,

9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    10.354
    Жено, не сведочат само они, многу нивни роднини сведочат, како и другарот музичарот.
    И пак ќе те прашам: да живееш со таков родител и секој ден да бидеш на некој начин од 3те, злоставуван, нема да ти дојде да го убиеш?

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    10.354
    Кои пари бе, кога секако имале пари. Леле те молам, пред да коментираш нешто, убаво разгледај се.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Парите секако тие ги наследуваат

На Feminka22 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    10.354
    Знам, ама ги имале парите секако, не биле сиромашни, имале пари, имале се, ама џабе се.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.262
    Мене ми е филмот топ,нормално не може се да е прикажано исто,бидејќи е филм,само тие двајцата и господ знае како било ама во глобала е прикажано се.
    Не знам зошто толку големо осудување од @oneday ,уште не ти се изгледани сите епизоди. И мм прво рече дека се психо,ама после сведочењата го промени мислењето и рече дека родителите го добиле тоа што го заслужиле на мирен начин јбг, дум дум одма.
    Не беше поентата за парите,ама реално и ти да си врзана во катанци пола живот,кога ќе те пуштат нема да знаеш кај да фатиш побргу. Исто и со кучето што е врзано цел живот,ако се пушти ќе не можеш да го задржиш. Се на се требало да се земе во обзир и нивното сведочење,ептен жално.

На bicycle и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Pa ne e tocno, tatko I'm imal pari tie nemale,pri tolku pari vide kakva kola vozese toj ?
    Otkako I'm rece nema da dobijat nasledstvo gi ubija?
    Otkako gi ubija I dobijat parite pocnaa so luksuz po hoteli, kupuvanje skapa obleka I nakit itn.
    Na yt ima dokumentarec za niv go izgledav , serijata denovive ke izgledam no ne ne smeniv mislenje I po nivnoto svedocenje z's e lazno, koga pocnuva prikaznata za demek seksualno zlostavuvanje? Otkako advokatkata se pojavi? 1 000 000 I platile, za million dolari bi obrnala I nebo I zemja da najde "demek" Dr zrtvi, I da gi nauci da "placat" iako vke znaeja, ..go slusna ti kvicenjeto koga prvpat se javija vo policija I velea nekoj I'm ubil roditelite samo cas I polovina otkako istite tie gi ubija? Ili samo sliki gledavte , I nivnoto lazno svedocenje I placenje? detail nebitno neli?
    I vo dokumentarecot tatkoto e prestaven ko strog covek koj sakal negovite deca da bidat uspesni,no sex nemalo, t.e imalo vo nivnite bolni unovi. toj Lyle otkako go izbrkale od fakultet rabotel na 2rabotni mesta? Za kakvi pari imale ti ovde zboruvas?
    Planirale ubistvoto I go izvrsile samo za pari , 2poremeteni licnosti
    Ako ne I'm bilo za pari, vozrasno bile mozelr da si otidat I sredat zivotot, no ne tie ubija.
    Nikomu od Nas ne mu cvetaat rozi, sekoj se soocil so nekoi neprijatnosti pa ne ideme da ubivame nitu sme stanale psihopati. psihopatite go imaat toj gen vo sebe.
    Ustvari I dokumentarecot taka zavrsuva dobile ona sto zasluzile, neka skapat u zatvor, jas za ubijci nemam zal. Nivnite lazni solzi nisto ne mi znacat.
    @ForeverME ne nema da go smenam mislenjeto ko mm.

15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @@oneday значи ако дојде некој да ти каже дека е жртва ти нема да веруваш?

16. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.038
    Ми се гледа стварно серијата ама ја загледавме во друштво и сега срамота е да не ги почекам за ден два. Уште сме на почеток на втора епизода.

17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
    Ова е една од ретките неколку серии на кои сум заплакал. Петтата епизода ме уби.

Реално, смртта на "родителиве" им е буквално најблагата казна што постои.

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    И мене, и јас вчера ја гледав таа епизода, а потресното допрва следува.

Со нетрпение го чекам документарецот.

На Feminka22 и staycalm им се допаѓа ова.
  19. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Што ме прашуваш глупости, збориме за овие лудаците од серијата,
    Др може различна серија гледаме,или гледаш селективно па ти плачеш на нивните лажни сведочења,
    Кога почна таа приказна дека се злоставувани од татко им? Откако Др адвокат јасно им кажа на роднините дека ке се бори да не добијат смртна казна и си отиде , а оваа што дојде почна да кажува како ослободила друга личност која била злоставувана, и почна приказната да се бранат демек дбрана било.
    А како и почна тој Ерик а потоа и другиот кажа дека тој злоставувал брат му, тоа не те допре? Лаги те допреа?
    Го прескокна те делот каде мајка им на психијатарот кажува дека се плаши од Лајл? Го прескокна делот кога ограбуваат куќи, го прескокна делот кога лудакот Лајл на девојка му и вели кажи дека те силуваше татко ми, па на другар му кажи дека ме виде таков и таков, тој вели не сум овој упорен точно беше виде, му даваше лажни убедувања, нормално си отиде и не се сведочеа, но имало и будали кои прифатија,
    Па кога на таму таа книга што издаде снимала негови разговори каде признава дека лаже, се тоа го отфрливте, битно поверувате во лагите
    Тој Ерик кога идеше на психијатар му призна убиствата ,дека кошмари му ствараат но немаше кошмари од наводното злоставување од татко му кое многу го болело, а ни од брат му?
    Алоо лудаков брат му злоставувал.па уствари на невидено уште вчера приметив дека меѓу овие двајца имало интимни односи. Па нели тоа било причината според вас што се пореметени, од татко им? Како да не!
    И уште многу можам да кажам зошто ништо не им поверував, но не ме занимаат, жртвите ги жалам за психопативе ниеднаш не осетив жал, нека скапата таму, бел ден да не видат ,штета требаше смртна казна за Лајл, сепак тој се врати и усмрти и мајка му. за другиот доживотна ко што им дадоа.
    И не ме цитирај повеќе ич не ме занимаат лудаците.

20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ти си чуден човек
    Не можам да дискутирам со човек кој одбегнува одговор на едноставно прашање.
    Ајт.

На joy1, Mumoftwo30, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.