Еве еден линк за изработка на декупаж на вазна од стакло: http://www.livemaster.ru/topic/44071-ma ... i-salfetki
И јас ја пробав оваа техника.Дома најдов дрвен држач за пенкала , моливи и му ставив слика од зајче мислам салфетка .Ќе прикачам слика деновиве.
Обавезно пробувам ! Имам 3 кутии салфетки. А сакав да прашам дали оваа може на нокти само пто ставиш безбоен лак како основа па салфетка па потоа пак безбоен лак?? А?? вреди да се проба. Едит: А може ли со обичен лепак??
Ухууууу.......Супер....си најдов занимација ..морам да го пробам ова и да видам што талент во мене се крие ! Ќе пуштам слики од уметничкото дело да видите!
За свеќите постои специјален лепак, за да може да гори. Порано се наоѓаше и во Скопје, сега не знам. Треба да се провери во Касвер-ц и во Артидеа во Беверли! Инаку јас користам лепак за керамика и стакло, а постои и универзален лепак и лепак за текстил! Производите од керамика и стакло, после изработката треба убаво да се исушат и после тоа се печат во рерна. Вака изработените производи можат да се мијат, но треба да проверам дали може да се мијат и во машина за садови. Јас бидејќи ги комбинирам со бои за стакло кои не смеат да се мијат во машина, си ги мијам на рака!
Еве и едно од моите декопаж проекти, правено е на парчиња иверица, кои останувале како вишоци ама сега си го најдоа местото како слики за на ѕид