Oдела (Suits)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Hipster, 1 јули 2012.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.731
    Мислам дека Харви најмногу збесна кога ја погледан Дона, кога она почна да се извинува, тука некако му скипе од Стивен. Тоа со мачката беше мизерно, цела фирма таму, немаат попаметна работа, а овие имаат толку голем случај. За момент мислев дека гледам Drop dead diva.
    Нејсе, се извадија со последната сцена. Исто како сцената со сексот со Рејчел и Мајк.

2. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    :o Ги гледам и јас, до 9. епизода сум и не читам шо сте коментирале хехе само на почеток на темава ќе ѕирнам сега :) Многу се лавбл :)

3. vacuuman

vacuuman Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    63
    Јака е, многу јака. :D
    И шо читам тука дека хејтате сцени со мачки и такви слични глупости, не ја сфаќате фората на серијата. Затоа и се уствари сите тие персонифицирања на безброј култни ликови.
    Ако од една страна серијата е за големите адвокати, од друга страна е сатира на нивните навики и хобија. :D И на нивните идоли.

И дефинитивно успеале да направат ремек дело од тој жанр. Нема друга серија или филм со адвокати шо е волку добар, барем јас немам гледано, а многу имам гледано. :D

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Добра беше последнава епизода и ветува добро финале.
    Ми се допадна што се` течеше глатко и мазно, се до крајот на епизодата кога се` тргна надолу. :D
    Добар пресврт. :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Не дека знам што функција има човеков а икрено не ме ни интересира но многу ми заличе на Луис :lol:

Прикачени фајлови:

На vvendetta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Толку луѓе ми ја препорачаа, што веќе не можев да одложувам.

Иако сум на почеток и давам за сега голем плус. Јас кога гледам серии, се навлекувам, во состојба сум цел ден една серија да гледам. Е оваа за чудо, не ја доживувавам така, на тенане си гледам по една епизода на ден и после си се навраќам на тоа што се случило.

Одлично се оформени ликовите, не се плитки и предвидливи и се надополнуваат. Иако не сум по адвокатите со правници по дома, серијава моментално ми е една од омилените. Да стигнам до крај па ќе следи и тековно коментирање. :)

7. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Кога почна серијава, кога следната е финале :^)
    Иако ми се преубав пар малку го развлекоа со Мајк и Рејчек а како што гледав промо за наредната ќе има драма помеѓу нив, Мајк-Стендворд или јас |(
    Најак момент дефинитивно меѓу Луис и Харви

Мислам дека третава сезона сега за сега им е нијанса послаба од првите две сезони.Поготово со случајов со Ава непотребно го развлекоа, а гледам дека и во наредната пак ќе биде главна тема.

Прикачени фајлови:

8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    3.272
    Двете сезони ги смачкав за брзо време, али овие 10 епизоди од третата си ги оставам за кога ќе излезат сите, т.е, уште финалето да излезе и ќе си ги изгледам нараат. :D
    Не сакам и не ми е по ќејф да си ги гледам една по една, заборавам што се случило. :D

Јас сум тим Харви, голем фан на актерот, ликот и делото. :D
    Ко лик е супер, актерот прешармантен и секси. Посебно насмевката му е 5 милиони долари. :inlove:
    Мајк не го сакам скоро ич.
    Не ми е ни убав, нити симпатичен, скоро накај грд ми оди.

Девојкиве се сите топ. Почнувајќи од шефицава, ептен строга и кучкеста жена, Дона ми има најдобри реплики, а Рејчел е сексиљавата.
    Битно, три јаки женски ликови добро разработени. Тоа се бара. :D

Луис ми е приказна сам за себе. Јас искрено го обожавам! :D
    Така се имам смеено од него, тие фацките, гримасите што ги прави, без него серијава нема да е ни третина смешна од ова што е.

Супер серија во глобала, вакви добри ликови и погодени за улогата немам видено уште од Friends.
    Се надевам третата сезона ќе биде уште поарна.
    Ај, за некој ден ќе видам каква е. :D

9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    4.936
    Следната епизода не е season finale, туку summer finale...серијата така е поделена на два дела,еден од јули-септември а после во јануари највероватно ќе продолжи со уште 6 епизоди...лани исто така беше,од јуни до август па од јануари до февруари

10. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    3.272
    Јас реков дека е финале, а нигде не спомнав летно или сезонско. :)

Знам дека се поделени во два дела епизодите, јас ќе го чекам нареден вторник (кај нас среда) да излезе и 10та и ќе ги изгледам сите заедно, нема да чекам до февруари за цела сезона. :)

11. vvendetta

vvendetta Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    14
  12. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    На teddybear и Trendafilka им се допаѓа ова.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    И јас сум малку за Харви во кежуал издание. Беспрекорно добро му стојат костуми, веќе е јасно, ама дајте малку повеќе џогинг, тренерки, боксерици, па и купачи да видиме. :wasntme:

Добро, за финалето или првата половина на сезоната (точно, се враќаат во јануари со уште 6, така си е)... заврши ОК.
    Рејчел ќе остане, фала богу, како инаку ќе се одвиваше сценариото? 4 години подоцна и Мајк со букет во раката и` честита диплома? Само не сфатив - потпиша нешто кај Џесика (дека ја знае тајната на Мајк), во замена за трајно вработување откако ќе дипломира?
    И конечно фокусот е кај Мајк. Тоа е и суштината на серијата, така и започна, а он и сите други толку си се прилагодија, што малку го одвлекоа вниманието од неговата ЛАГА. Сега е се` пак на почетокот, а ќе видиме што ќе се случи откако Луис дозна.
    Луис е супер пар со Шила. Впрочем, не знам кој друг би можел да биде со едниот или другиот. :D
    Харви многу лесно се извлече некако. Се` што требаше да каже беше ИЗВИНИ. Их, да беше навистина така лесно за се`...
    Пуста јадна Дона. Што се не направи за Харви, а на крај он пушти срце и и` призна на Скоти (а што призна - Сакам да бидеш во мојот живот) ... камо Те сакам? :tmi:
    Аш.
    :|

На Neytiri, AnaKarenina и teddybear им се допаѓа ова.
  14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.006
    ^
    Чекај бе Трендафилке, па за Харви и тоа е многу :wasntme:
    Знаев дека нема да и каже Те сакам, ова како Чак кога сите го чекавме на Блер да ѝ каже :lol:
    До душа, кога Скоти тргна да си оди потајно се надевав дека ќе ја грабне, па тука ќе направат некоја јака сцена достојна како за последна епизода од овој дел од сезоната (нешто како сексот на Мајк и Рејчел), ама јок...

Шила велком бек :clap:
    Ја заборавија женичкава, а со Луис ми се ептен откачен пар!
    “Then give me a deed, I’ll do it. Give me a mountain, I’ll climb it. Give me a Katy Perry song, I’ll sing it.”
    :rofl: :rofl:

Интересна ми беше епизодава, и мене ми е мило што малку го свртеа дејството кон Мајк. Како потрчко им беше последниве епизоди, само во сцените со Рејчел го даваа.
    Туку, и јас не разбрав - потпиша ли оваа? :^)
    Не го сфатив тој дел, на кој колеџ ќе оди сега? Како се спогодија со Џесика?

И за крај - сликичево :wasntme:

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Се убаво ама па со оваа Ава ке го тупат, ми се смачи да ја гледам веке.

16. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Конечно емотивната страна на Сјутс :clap:
    На почетокот кога почнаа со случајот за Ева викам не е можно вака да заврши летното финале, ама после при крај ја оправија.
    На Харви дефинитивно му беше време да пушти некого во својот живот.Изгледа сепак Мајк му влијаеше во одлуката кога виде колку е поништен и како размислува за Рејчел.Го немам видено до сега Харви толку пати да каже Жал ми е и Извини :lol:

Инаку моментот со Рејчел и Џесика е тоа дека Рејчел откако ќе и го каже условот за да потпише, Џесика сваќа со кого си има работа и и вика-Права си татина ќерка, и Рејчел кога и кажува сакам да работам за тебе, а не за татко ми погледот на Џесика се менува, поточно и се полни егото.Тоа значи дека дефинитивно потпишале и двете ;)
    Многу ми е драго што Рејчел ќе остане близу до Мајк :inlove:
    ДОна ахххх Дона.Жал ми е многу, се ќе направи за ХАрви па дури и да е до некој друг само да е среќен.Мое мислење е дека премногу се жртвува, да беше поупорна може и ќе беа заедно бидејќи дефинитивно и од страната на Харви има чувства.

Луис и Шила-одличен пар
    И да, конечно се вративме на почетоктот(како да не слушнаа дека ги критикувавме за тоа дека ја заташкаа лагата на Мајк)Луис откри дека Мајк нема дипломирано на Харврд и сега може да се замрсат работите многу

Прикачени фајлови:

17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Како дури сега да видам дека постои серијата? Ги изгледав првите две сезони во три дена :D Денес ќе си ај почнам третата сезона, па ќе се вратам овде се да си кажам што ми лежи на душа. :)

18. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    значи неможеа да најдат посекси глумци :tmi:

настрана фактот што сите се убави и прекрасно облечени сценариото е закон, хуморот на место и приказните лудило. 3те сезони ги изгледав за рекордно време и навистина сум импресионирана. харви ми е љубов на прв поглед, луис ми е закон и дава таков шмек на серијата неверојатно. рејчел ми доаѓа да ја зашамарам понекогаш ама ај :lol:

се на се прекрасно и препорачувам на секој.

На Elena69221 и Neytiri им се допаѓа ова.
  19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Случајно да не знаете online страна со англиски превод за Suits? :)

20. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490