Гледам дека скоро на сите Втората смена им е меѓу омилените. Исто и мене....лелел колку сум се задлабочила во таа книга. цццц...
Гледам дека вората смена скоро на сите ви е една од омилените. Еве ја најдов на YouTube http://www.youtube.com/watch?v=wksZ0ykSfFo
Најомилени книги од детството ми се: 1.Пипи долгиот чорап 2.Девојчето со две имиња (која сега и на “старост“ ми е преуба и незз колку пати ја имам прочитано) 3.Хајди 4.Двојната Лота 5.Пајажината на Климентина 6.Еднорогиот елен 7.Големи и мали 8.Бојан 9.35ти мај 10.Сите останати шо сум ги прочитал, а во моментот не ми текнуват ) Ахх какви спомени, каква безгрижност беше тоа... ://
Девојчето со две имиња Улавите години Двојната Лота Пајажината на Климентина Бојан Марта И мојата прва прочитана малечка книга- За една грешка мака тешка. Книга пред распаѓање, стара 50тина години
Исти Очи- Гојран Петрески, Пајажината на Клементина- Елвин Б. Вајт, Марта- Гојран Петрески, Двојната Лота- Ерих Кетнер, Пипи Долгиот Чорап- Астрид Линдгрен, Бојан- Глигор Поповски и многу други.
Доживувањата на Николетина Бурсаќ Магарешки години Орлите рано летаат ... and Karl May, ... and Arthur Clarke ......................................................................
Мноооогу ја сакав „Касни порасни“ После тоа, кога пораснав малку, Марта, Сама, Милосија, Бојан, Хари Потер, Сибирка ..