Пајажината на Климентина ауф таа книга ја имав прочитано 100 пати. И Хајди и Пипи долгиот чорап секако
Вечен фан на Горјан Петревски. И ден денес кога би имале време би ги читала сите негови дела повторно. „Сама„ , „Исти очи„ „ Марта„ „Снеговите на Климентина Евин„ „Споменка„ „Далечна љубов„ и уште неколку чии наслови сум ги заборавила. Уживав во читањето на овие дела. Извонреден писател.
Втората смена Хајди Големи и мали И секако сите книги на Горјан Петревски кои би ги читала повторно Марта, Споменка, Исти очи, Сама...
Па ги има повеќе -Пепелашка.Тоа беше мојата прва книга добиена од дедо ми.Маки мачев додека да научам да ја читам убаво.Воедно ми остана и една од омилените. -Зоки Поки -Касни порасни -Двојната Лота -Втората смена(ја имам читано повеќе од 5 пат и секогаш ми оставала се подобар и подобар впечаток ) -И за крај,Милосија..Книга која ми предизвика солзи во очите.Љубовта на Милосија кон Аргире.И последниот извадок од книгата
Хајди, веднаш по неа Пајажината на Клементина. Ах, колку ми беа прекрасни. Дома само за Хајди зборував, ја раскажував . Ништо поубаво не постоеше тогаш за мене од читањето на Хајди
Хајди, Девојчето со две имиња, Големи и мали, Девојките на Марко, книгите на Горјан Петревски : Марта, Споменка, Сама, Исти очи... Ааа да, не смеам да ги заборам Дневниците на принцезата
Споменка, касни-порасни, исти очи, доктор Офболи, Таро од земјата на планините, Хајди, Итар Пејо Ииии уште многу други што моментално не ми текнуваат
Хајди,Марта,Споменка,доктор Офболи,Зоки Поки,Девојките на Марко,Пипи долгиот чорап, Втората смена,Исти очи ...
Споменка,Хајди,Итар Пејо,Доктор Офболи, Таро од земјата на планините,Двојната Лота Ги има уште,ама не се сеќавам
Имаше доста убави книги, а меѓу омилените ми се, Хајди, Марта, Срце, Девојчето со две имиња, Белото циганче, Девојките на Марко, Улави Години, и уште мн други
Најомилена книга ми беше "МАРТА" дефинитивно најубава книга ии во поомилените ми беше "ДЕВОЈКИТЕ НА МАРКО" ии "ИСТИ О4И"
Има ги многу али еве ќе издвојам некој: Марта, Срце, Касни Порасни, Хајди, Исти очи, Споменка, Девојките на Марко, Втората смена...